Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

z woda u nas ok, co prawda Agrigento jest slawne z problemow "wodnych", my w poprzednim domu mielismy 1500l w sumie w cysternach (to byla jedna w wielu rzeczy, ktore mnie tu zaszokowaly, fakt nieustnienia wodociagow...) i np. na 3dni to bylo tak na styk... a ze miasto czasem bezczelnie nie dawalo wody np. 10dni (przewaznie tak sie zdarza latem, gdy musza jeszcze obsluzyc miasteczko San Leone- nad morzem, a ze wiele politykow ma tam domki, wiec jakzeby nie... a nam wmawiano ze guasto i guasto...)... ehh zle czasy to byly
nauczylam sie myc dom w 2l wody zrodlanej i myc glowe takze z 2litrach wody... lub braz prysznic w misce wody...
jednak czlowiek uczy sie doceniac wode i oszczedzac ja, jak jej nie ma. Moja rodzina to typowi oszczedni poznaniacy i moja mama sama przyznala, ze nie potrafi az tak oszczedzic wody myjac naczynia, jak to robie ja ;-)
i mam takiego swira, ze musza byc perfekcyjne, dlatego czesto potem zawodze, ze cos jest nie tak... znajoma fryzjerka robi mi na grzebieniu i tylko u niej mi sie podoba 
ja mam od ponad roku, place 49zl miesiecznie, nie wiem czy jest nadal taka oferta, bo ja przy przedluzaniu umowy niezle sie napocilam, by dostac w ten samej cenie, chcieli mi podwyzszyc do 54zl chyba (hihi nie wiedzieli, ze maja do czynienia z poznaniara hihih) ale nie dosc ze jest tam duzo fajnych kanalow, multum kanalow dla dzieci, to jeszcze dekoder mozna podlaczyc do internetu i otrzymujesz szereg fajnych udogodnien 
co prawda nie w 100%, no tak 80%, reszte sobie dospiewam sama i nawet czasem mi sie zgadza ;-) Za to czasem cos przyniose z pracy, jakies slowko sycylijskie i moj maz pada trupem, bo on nie za bardzo lubi, jak uzywam sycylijskiego, mowi, ze to brzydko wyglada, w sensie, ze to ich jezyk, a ja mam mowic po wlosku

nie moge sie przyzwyczaic
ja jezdzilam nad jezioro Dadaj i tam jest taka czesc zabudowania ktora nazywa sie "Warszawka" tam przyjezdzali warszawiacy na tak zwane "wczasy pod grosza"
w sobote bylismy w Nettuno i przejezdzalismy przez Latine ty mieszkasz w samej Latinie?
Fiammi ma tam juz kilka kolegow i kolezanek a wiec pedzimy jak szalone pobawic sie z maluchami;-)
dziekujemy za uznanie Ania;-)luczka, ja mam ustawiona swoja liste kanalowinaczej nie potrafilam sie przyzwyczaic na dodatek wlasnie wkurza mnie, ze ktos mi dyktuje pierszenstwo kanalow do ogladania
![]()

Ja tez zastanawiam sie nad zmiana na enke bo polsat zaczyna mnie coraz bardziej denerwowac. Ja juz 6-ty rok mam tu polsat, na poczatku placilam 36 zl, teraz 58, ale nie chodzi o pieniadze, chodzi o to, ze non stop zmieniaja kanaly, blokuja sie czesto, kiedys byl juz to wspominalam taki super kanal dla dzieci Cbeebies, bajki edukacyjne, fajne krotkie bajeczki dla maluszkow, teletubisie :-), quizy dla starszych, Patryk byl zachwycony, nauczyl sie wielu piosenek, i nagle zlikwodowali, wstawili disney junior i ok. Teraz np od jakiegos czasu TVN mam nieczynny, musialabym zadzwonic, ustawiac, juz czasami nie chce sie mi po prostu.sicilpol ja mam enke ale za 54 zl nie wkurza cie ze przestawili Tvn jako pierwsze kanaly? mnie bardzonie moge sie przyzwyczaic

.Do tego babunia ma swoje super poglady, bo rzym dla niej to tylko centro storico, trastevere, vaticano, navona,itp, natomiast juz garbatela, tuscolana i cala reszta za murami to juz borgata:-):-)czyli aouuuuu.
, ale do mnie woda nadal nie dochodzila, okazalo sie, ze napewno po wykonanych pracach, wzroslo cisnienie i poprowadzilo piasek i cala reszte do rur i sie pozapychaly. Zadzwonilam po znajomego hydraulika, przyszedl, otwarl ujscie wody i wyplynela:-):-). Wzielam sobie od razu prysznic bo takiego cisnienia wody to tutaj jeszcze nie mialam
, ahhh, bez wody naprawde tragedia.sil nasza to meridione estremo,piu meridione non si puo...
tez cie kobieto wywialo,no ale coz serce nie sluga,,,,
nie wiem jak teraz ale w polsce do 20 lat temu,nie bylo czegos takiego,tego wytykania,polnoc poludnie...tak jak tu...
u nas w elblagu to strasznie warszawiakow nie lubiano,nie wiem dlaczego,podejzewam ze kosmitka zna krynice morska lub stegne,miejscowosci nad morzem blizko elblaga,my oczywiscie uwazalismy sie wlascicielami,a tam na wakacje(20-25 lat temu,teraz nie wiem)przyjezdzalo wiele osob z warszawy,zawsze byly wojny...
oj anja anja...w takim razie ty to meridionale jestes...choleraaa!!!
dziewczyny ale dla mnie po toscana w dol to juz meridione,wiec mettetevi l'anima in pace...
toscanki,cieszycie sie ze was nie zaliczyalm do meridione?
a jest wsrod nas wiele toscanek...hmm
a zapomnialas o mnie?ja jestem z umbrii,i nie czuje sie jak z poludnia.tu gdzie mnieszkam to doslownie srodek wloch,smieje sie ze to pepek kraju.![]()