witam sie i ja wieczorowa pora :-) powolutku dochodze do siebie, ale pewnie jeszcze w weekend bede odsypiac ten wyjazd, balagan mamy straszny, ale na razie jakos nie mam natchnienia do sprzatania, szczegolnie, ze wczoraj caly dzien jakos tak niefajnie brzuch mi sie napinal i kregoslup w czesci ledzwiowej pobolewal, az nie chce glosno mowic co mi te bole przypominaly, na szczescie dzis sie uspokoilo :-)
ciekawych rzeczy sie tu od Was dowiaduje :-), ja to musze przyznac, ze zupelnie sie nie lapie w tych roznicach polnoc-poludnie
agatka ja znam Krynice Morska, ale jeszcze z czasow jak nie mieszkalam w Wawie ;-) zreszta znam wiele nadmorskich miejscowosci, bo od 5 klasy podstawowki do liceum jezdzilam na kolonie i obozy, zwykle wlasnie nad morze, jak mieszkalam w Wawie to mialam juz raczej faze na gory, chociaz bylismy tez raz nad morzem, w Katach Rybackich z rocznym Antoskiem na obozie harcerskim, ale z nikim tam nie walczylismy ;-) ale Katy to nie Krynica, dobrze, ze tam sie nie udalismy ;-)
zycze wszystkim udanego weekendu ivi udanego wyjazdu! :-) ja to najchetniej wyslalabym moich chlopcow gdzies na weekend a sama nie wychodzila z lozka, ale nie przejdzie, musimy kupic dzieciakom kurtki wiosenne, a w niedziele mamy znow impreze urodzinowa kolegi chlopcow i maz nie chce isc beze mnie, ech, musze jakas chorobe zasymulowac czy cos ;-)
pozdrawiam!
ciekawych rzeczy sie tu od Was dowiaduje :-), ja to musze przyznac, ze zupelnie sie nie lapie w tych roznicach polnoc-poludnie
agatka ja znam Krynice Morska, ale jeszcze z czasow jak nie mieszkalam w Wawie ;-) zreszta znam wiele nadmorskich miejscowosci, bo od 5 klasy podstawowki do liceum jezdzilam na kolonie i obozy, zwykle wlasnie nad morze, jak mieszkalam w Wawie to mialam juz raczej faze na gory, chociaz bylismy tez raz nad morzem, w Katach Rybackich z rocznym Antoskiem na obozie harcerskim, ale z nikim tam nie walczylismy ;-) ale Katy to nie Krynica, dobrze, ze tam sie nie udalismy ;-)
zycze wszystkim udanego weekendu ivi udanego wyjazdu! :-) ja to najchetniej wyslalabym moich chlopcow gdzies na weekend a sama nie wychodzila z lozka, ale nie przejdzie, musimy kupic dzieciakom kurtki wiosenne, a w niedziele mamy znow impreze urodzinowa kolegi chlopcow i maz nie chce isc beze mnie, ech, musze jakas chorobe zasymulowac czy cos ;-)
pozdrawiam!
Ostatnia edycja:

.Do tego babunia ma swoje super poglady, bo rzym dla niej to tylko centro storico, trastevere, vaticano, navona,itp, natomiast juz garbatela, tuscolana i cala reszta za murami to juz borgata:-):-)czyli aouuuuu.
, ale do mnie woda nadal nie dochodzila, okazalo sie, ze napewno po wykonanych pracach, wzroslo cisnienie i poprowadzilo piasek i cala reszte do rur i sie pozapychaly. Zadzwonilam po znajomego hydraulika, przyszedl, otwarl ujscie wody i wyplynela:-):-). Wzielam sobie od razu prysznic bo takiego cisnienia wody to tutaj jeszcze nie mialam
mi tez sie podoba romano moja tesciowa ma 72 lata i jest czysta Romana a tesc Marchigiano on tez nawet czysto mowi po wlosku chociaz ma swoje ulubione dziwne slowka za to jego siostra mieszka tez tutaj w Rzymie i parla marchigiano stretto nieraz jak cos opowiada to mowi "pewnie mnie nie rozumiesz?"