• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Dziewczynki,dziękuję za życzonka!co do świętowania to wypiliśmy sobie winko i zjedliśmy torta,a to wszystko po cichutku bo Alex spał:tak:
evelik nie mam zielonego pojęcia co dawać jeśc przy biegunce,ale napewno bym się wstrzymała z warzywami .
u nas dziś 18 stopni i pada i jest słońce i chmury....buuu nie wiadomo wszystko razem!ale jest cieplo
pozdrawiamy

reklama
Dziewczyny dziękuję za gratulacje...dziś już Albercik lepiej się czuje, biegunki już nie ma ale podałam mu rano kleik ryżowy i na obiadek marchwiankę z kleikiem ryżowym, zjadł spokojnie...jutro spróbuję jeszcze tą dietkę zastosować a pojutrze już podam mleko, i takie jedzonko jak zwykle...
Agnieszko nie tylko Tobie się tak wydaje, tutaj pediatrzy leczą inaczej rozmawiałam nawet o tym z siostrą i też tak stwierdziła...no cóż, musimy stosować się do rad pediatry którego mamy tutaj jak również stosować sprawdzone sposoby naszych krewnych.
U nas dziś na przemian słoneczko i chmurki ale jest wiatr, nawet zimny także na spacerek nie wyszliśmy...
No tak, widzę w telewizji co się na północy dzieje jakie podtopienia są, ale naprawdę tragedię ludzką mają Japończycy tam dopiero się dzieje, aż strach pomyśleć...
Pozdrawiam i życzę miłej reszty dnia...:happy:

Pada deszczyk , deszczyk pada .I od czasu do czasu zagrzmi, o nawet blyskawica na niebia.Hura, niedlugo bede jak Noe:-D.Tylko arki brak.Victoria marudna bo na dwor nie ma jak wyjsc.
Eveli jak moge cos poradzic to moze stosuj ta dietke do pieciu dni powoli wprowadzajac normalne jedzonko.Ja mam ta mozliwosc ze zawsze moge zadzwonic do znajomej co jest pediatra w Polsce.Oczywiscie przy "ciezkich"przypadkach ide tutaj do pediatry.Ale ostatnio przy katarze co mala miala zalecil mi podawanie tachopiryny w czopkach.Troche dziwne.Wyleczylam mascia majerankowa co jeszcze mialam po pobycie w Polsce.
Lila podeslij tego slonca troche.

Witajcie!
U nas też słońca brak, pada sobie deszczyk a samopoczucie jakoś przy takiej pogodzie to wiecie jakie jest...
Agnieszko tak zrobię, zastosuję dietkę ale wyobraź sobie, że podałam mleko z kleikiem wczoraj na wieczór, dziś rano to samo i spokój nic mu nie jest zjadł wszystko, po mleku z kaszką owocową też mu nic nie jest ale na obiad podam marchwiankę + kleik, a z owoców mus jabłkowy i tak zrobię przez te dni...na katar tachipiryna w czopkach? :no:Dziwne i śmieszne...pierwszy raz słyszę, to paracetamol przecież, i dobrze zrobiłaś że zastosowałaś majeranek jest najlepszy na katar...ja niestety nie mam maści ale stosuję sól morską w sprayu lub robię aerosol z soli fizjologicznej.
Aniu z warzywami się wstrzymałam, zrobię tak jak m doradziła Agnieszka. A jak tam Twój Alex, dalej chodzicie na basen?

Witam :-) Dawno nie zagladalam, ale to dla tego ze w PL siedzialam, a tam jedno wielkie zamieszanie. Zabawne, ze w polsce zarlam jak wieprzek, a tu na nic nie mam ochoty.. Z jednej strony dobrze, bo w ciagu tygodnia przybralam 3 kg, wiec tu zrzuce, a z drugiej to tam jakies lepsze samopoczucie, czy co?
USG zrobione, jak na razie wszystko wyglada super, wyniki badan krwi i moczu tez ok, wiec zaciskam kciuki i dbam o siebie, zeby malenstwo dalej roslo :tak:

Bentornata Ivi!;-):-)daj o siebie ,dbaj! 3 kg w tydzień?!... no i was rownież witam! Agnieszko co Tam u Ciebie się dzieje?! mam nadzieje,że żadnych poważnych szkód nie ma!Zyczę wam słonka! Evelik,my jak wiesz się przeprowadziliśmy i teraz nie bardzo wiem czy tu w ogóle jest basen,gdzie i ile kosztuje...Alex codziennie mówi o basenie,no ale jeszcze zobaczymy...w ogóle ta Cervia mi się wcale nie podoba:-(!!!!

Aniu ladna to cervia-widzialam zdjecia satelitarne.
PER INFORMAZIONI :
P.le Val d’Isere,1 48015 Pinarella di Cervia (RA)
Info piscina telefono 0544973104 – fax 0544956479 No to masz adresik moze ci sie przyda. JA na basenik to musze poczekac do lata albo jechac 20 km.No ale mam zdolnego psa to mi wykopie.Po zaczatkach ogrodu nie mam sladu a tyle ziemi nawiezlismy.Wyplynela na pole-nie zdarzylismy zabronowac.I to tyle na temat szkod,chociaz na jutro tez zapowiadaja deszcz.Zaczynam budowac arke.
Eveli jak tam Albercik?
Milej nocki zycze.

Czesc dziewczyny :-) u mnie dzisiaj od rana piekne slonce:-) wczoraj bylo bardzo cieplo ,bo az 25 stopni:-) wlasnie robie ostatnie porzadki i pranie :-) zaraz wybiore sie jeszcze na zakupy Jestem troche zdenerwowana bo wczoraj moje samopoczucie nie bylo najlepsze ,a dzis rano zaczal mi odchodzic czop ,ale tylko kawalek mam nadzieje ze urodze dopiero za kilka dni bo sie strasznie boje i zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala na kontrole ,bo to roznie bywa :tak: Pozdrawiam wszystkich

Witajcie!
U nas dziś piękne słońce, nareszcie...my już zaliczyliśmy poranny spacerek...
Ivi zmiana klimatu tak działa ale cieszę się, że wszystko z maleństwem ok oby tak dalej.. dbaj o siebie i niunię ale 3 kg w ciągu tygodnia? To chyba coś nie tak...
Aniu musisz się dokładnie rozpatrzeć w temacie ale zobaczysz, że przyzwyczaisz się pomału i nie będzie tak źle...my na basen też musimy jechać też ze 20 km jak nie więcej ale za to morze mamy nie daleko...
Agnieszko Albercik już dobrze, chociaż kleik dzisiaj będzie jeszcze jadł, a jutro pomału wprowadzę normalne jedzonko...
Truskawko myślałam sobie o Tobie, dobrze że się odezwałaś...wiesz, radziłabym Ci jechać na tą kontrolę bo to jak napisałaś naprawdę różnie bywa a to Ci nie zaszkodzi...

POZDRAWIAM SŁONECZNIE...:cool2:

reklama
Truskawko mi czop odchodził jak zaczęły mi się pierwsze skurcze,ale wiem ze i tydzień może odchodzić!nie bój się -ciesz się,że pozbędziesz się brzuchola!
Agnieszko,wczoraj już znalazłam basen,tylko,że jest 6 km ode mnie,a w ogole to uwierz mi wcale nie jest ładna ta Cervia-jak na wakacje to polecam Cattolice.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry