• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

strega jak zwykle tanie loty mnoza sie jak mrowki,a mi nawet jeden z nich nie pasi...
jak ktoras znajdzie cos do poznania to szybko pisac...aaa oczywiscie nie z rzymu,,,zapomnialam napisac ...z milano
a co do plytek,to do niedawna nie bylam na topie,nie wiedziaalm co teraz sie uzywa,,ale od paru tygodni girando qua e la,zauwazylam ze teraz na topie sa kafelki podluzne i waskie,a te na podloge to na pierwszy rzut oka nie roznia sie od parkietu..no i moda na malowanie scian w roznych kolorach..tez mi sie podoba..

reklama
Czesc dziewczyny.
Anika gratuluje decyzji zmiany na lepsze
eve mam nadzieje ze topino oprocz ze byl inteligentny byl tez bogaty?;-) gratulacje dla Patryka z okazji utraty zabka
sterga fajnie ze cos sie ruszylo trzymam kciuki zebyscie szybko uporzadkowali nowy domek
sicilpol oszczedzaj sie
pinky wszystkiego naj lepszego na jutro
ptynia super ze Macko wraca do zdrowia

temat zlobka pomine bo mysle inaczej i nie chce mi sie dyskutowac powiem Wam tylko ze Lorenzo chodzi do zlobka a ja pracuje bardzo malo a moglabym narazie nie pracowac i nie zaluje tego ze go zapisalismy a wrecz przeciwnie

Anika ...no wlasnie gres porcellanato jest teraz w modzie szczezgolnie ten effetto legno ..ale on jest drozszy od parkietu. Kupujac na wlasna reke wiadomo taniej..ale my nie meilismy wyboru bo tylko jeden dostawca i cena taka jaka byla ..i bylo to oczywiscie fuori capitolato i roznica byla naprawde kolosalana jak sie przleczylo na 117m2
a wlasnei co do kolorowych scian to w czwartek imbianchini przychodz malowac na nowo sypialnie.....za szybko polozyli farbe..jescze impreniante nie wyschlo i skutek taki, ze po tygodniu juz nam sie cala sciana luszczy...tak wiec poprawki. ale jestem zadowolona z kolory sciany w kuchni i dwoch odcieni szarych w soggiorno. Pokoj matiego jest za to mega zielony :-))))..ale tez fajnie wyszedl.

luczka czemu uwazasz ze nie warto napisac swojego zdania..mylisz sie bo ja bardzo chetnie poczytam twoj post,kiedys napisaals ze poslalas go do zlobka bo mialas zamiar szukac pracy,ze wykorzystalas sytuacje ze ci go przyjeli,,ile mial lory jak go do zlobka przyjeli?

Nie mozemy zatem narzekac my mieszkajacy w Italia centrale, przynajmniej mamy duzy wybor lotow:-).
Luczka jakby moglo byc inaczej, topino inteligentny i hojny, dobrze, ze te zabki tak powoli wyskakuja;-), Luczka forum jest i po to by wyrazic swoje zdanie, kazda z nas ma swoj poglad na zycie i swiat, wiec pisz kochana.
Anika to teraz bedziesz jeszcze bardziej w temacie, skoro ci sie przeprowadzka szykuje, zacznij sie rozgladac coraz bardziej, bedziesz miala okazje sie wyszalec;-).

eve,wiec jednak mamy jakas pozytywna strone mieszkania w centrum:-D,chocby wybor lotow....no anika szykuj sie do przeprowadzki,bedziesz mogla zaszalec z kolorami i plytkami,choc udreki z robotnikami nie zazdroszcze:-)luczka a jak zatoki?

a co do zlobkow to ja jestem na tak. Sama bylam zlobkowym dzieckiem ale bylam troszke starsza niz Mateusz. Mateusz mial skonczone 8 meisiecy jak poszedl do zlobka. niewiele jeszcze kumal wiec inserimento poszlo bez problemow. Zreszta on niegdy nie mial jakis oprow co do zostawiania z kims innym niz mama cyz tata. nie to zeby byl cyganskie dziecko...ale specjalnie nie plakal..jak gdzie wychdiozilismy i zostawal z bacia na chwile. Jedyne co...to te chorobska...pisze oczywiscie o przypadku mojego Mateusza.....gdyby nei one byloby mega super. U mnie od pocztku wiedzielismy,ze Mati pojdzie do zlobka...bo ja wroce do pracy innej opcji nie bylo.....teraz po ponad roku wiem,ze zlobek dal mu duzo....duzo tez nadszarpal zdrowka....ale ludze sie,ze kiedys przejda i chorobska. ciezko byloby mi zrezygnowac ze zlobka teraz....wiem ze zadna opiekunka czy babcia nie bylaby w stanie organizowac tylu zabaw itp dla niego. moj Mati po dluzszym siedzeniu w domu sie nudzi...fakt,ze siedzi w domu jak jest chory wiec...nie ma mowuìy o spacerach itp....wiec moze dlatego ja widze ta nude jego tak.
wiadomo torche inaczej mialaby sie sprzawa jakbym pracowala na pol etatau albo jakbym siedziala w domu. Na szukanie roacy tez trzeba miec czas...i gdzies to dziecko trzeba zaparkowac na czas rozmow kwalifikacyjnych itp

eve,anja ja na razie lepiej jak nie bede sie rozgladac,bo jeszcze nie uda nam sie sprzedac mieszkaania,z kryzysem jaki jest,wiec tylko rimango male...wiem te rzeczy o kafelkach bo moj szwagierka,skonczyla pare miesiecy temu remont,a brat mojego m.przeprowadzil sie w zeszla sobote,wiec chcac nie chcac widzialam..a co do lazienek i rscaldamento i wszystko co z tym zwiaane to slysze to prawie codziennie ,bo moj m.pracuje w tych tematach..wiec praktycznie jestem zmuszona sluchac tego non stop

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,
ale sie tu dzieje :-)
strega oj nie zazdroszcze balaganu, trzymam kciuki, zeby jak najszybciej wszystko Wam zrobili
anika powodzenia ze sprzedaza mieszkanka, czasem odmiana jest potrzebna, moj maz jeszcze niedawno narzekal, ze to stresujace, ze nie mozemy znalezc pracy na dluzej, a teraz mowi, ze juz ma dosyc tej po 2ch latach i ze moze to lepiej, ze musimy czesto zmieniac ;-)
eve gratulacje wypadnietego zabka!
pinky powodzenia!
sicilpol no to sie masz z tym cisnieniem, oby kuracja pomogla, ja tez chyba ostatnio mam wyzsze, bo juz nie spie na stojaco, ale nie wiem jakie, na wizyte sie jeszcze nie umowilam, bo nie moglam sie dodzwonic i przed wyjazdem i teraz nie moge, nie wiem czy zmienili numer telefonu czy wakacjuja, czy moze strajkuja ;-)
cucciola jesli chodzi o zlobek to moim zdaniem zalezy od dziecka, sam zlobek i kontakt z rowiesnikami jest super, natomiast rozlake z mama niektore dzieci znosza lepiej inne gorzej,
jak nie musisz a mozesz mala wyslac do zlobka, to zawsze mozesz sprobowac np. na pol dnia, a nuz jej sie spodoba i bedzie chetnie chodzila, a jak nie bedzie jej sie podobac, to zrezygnujesz, bo na pewno jak nie ma koniecznosci, to nie ma co walczyc na sile i stresowac dziecko

jejku dziewczyny, jak mi sie podoba ta wiosna :-) nawet jak musze siedziec w pracy, to mi lepiej jak za oknem widno, cieplo i sloneczko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny,nie wiem czy dobrze zrozumialm ,bo juz kiedys na ten temat pisalysmy,ze nie zawsze sie dobrze rozumie to co inny ma do napisania..
ja zrozumialam ze piszecie o wyslaniu 9 miesiecznego dziecka do zlobka,tak dla sprobowania,nawet jezeli matka nie pracuje i nie musi pracowac?
jezeli dobrze zrozumilaalm to napiszcie mi plusy takiej decyzji,bo ja nie widze...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry