• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam ,witam..
WIOSNA...
pod koniec ciazy wiele kobiet ma wysokie cisnienie,ale nasza sil nie jest tak calkiem pod koniec...glowa cie bolala od wysokiego cisnienia..ale mi ciebie szkoda,zawsze cos!! w tym najpiekniejszym okresie dla kobiety...
my dzis o 17.30 mamy wizyte u dentysty,,,nastepna wrozka zebuszka sie szykuje,mam nadzieje ze to ostatnia..
10 minut temu podgrzewalam mleko dla giulio na sniadanko i padla mi mikrofalowka,uslyszalam tylko zgrzyt i sie wylaczyla...tym razem padla na calego...no ale i tak dlugo pozyla,dobrych parenascie lat,jakies 15 chyba...wiec czego mozna bylo od niej wymagac..
musze koniecznie kupic nowa bo ja bez mikrofalowki jak bez reki...

reklama
Dzieki Wam dziewczyny, to zaraz wyprawie sie po truskawki i potem sobie walne kawke z kropelka kawy i litrem mleka, bo ja kawiara to nie jestem, ale jak mi ktos cos zakazuje, to bardziej mi tego brakuje ;-)

to pinky juz dzis dzis??????? kciukasy zacisniete :tak:
anika- ja tez jesli chodzi o mikrofale to zyc nei umiem, pameitam jak wprowadzilam sie do mojego i mial on taka mikrofake ze po 5min jedzenie bylo ledwo letnie.. zarzadzilam wymiane i zatrzeslam tym samym oszczednym swiatem jego rodziny, bo przeciez ta mikrofala miala tylko 10lat.... :dry:

No ta wczorajsza glowa to nei wiem, bo cisnienie bylo juz 130/80, mysle, ze przewialam sobie troche w mieszkaniu za bardzo :no:
luczka- powodzenia na wizycie, by to juz nic nie bylo groznego :tak:

To od dzis wiosenka, fajnie :)

wiosna ah to ty.....nareszcie....anika no to fajnie zaczelas dzien:-)ale skoro sie tyle wysluzyla to miala prawo pasc,masz racje bez mikrofalowki ani rusz...sil mam madzieje,ze juz nic sie nie przyczepi do ciebie,juz wystarczajaco sie nadenerwowalas,mnie sie wydaje,ze bez kofeiny mozesz pic,a bez soli to bleee,ja wprawdzie malo sole,ale kompletnie bez sie nie da,ale coz musisz sie poswiecic...bo z cisnieniem nie ma zartow,ja bardzo czesto mam wysokie i w ciazy tez pod koniec mnie nie minelo i ja pilam bezkofeinowa kawe lekarz mi pozwolil.....luczka a ty sie umowilas na wizyte w sprawie tych zatok?napisz potem co z malutkim...a tak przy okazji zlobkow i przedszkoli moja mala wczoraj jak po nia poszlam mi powiedziala"jakbys po mnie nie przyszla to bym sobie posiedziala jeszcze a tak musze juz isc"wiec jej przedszkole dobrze robi....

anja,moj Ale wychodzil z przedszkola po obiedzie o 13.30,prawie za kazdym razem byl placz,ze inne dzieci zostaja a on musi isc do domu..uwielbial chodzic do szkoly,teraz troche mniej,ale nie ma mu sie co dziwic...
sil daj namiary na jakas porzadna mikrofalowke(nie za 300 eu,però)
biedny lory,jeszcze go cos trzyma...daj znac luczka jak wrocicie

anja- wyobraz sobie wczoraj rybe bez soli :baffled: maz solidarnie zjadl, ale widzialam, ze ostatnie kawalki tez mu ciezko przez gardlo przechodzily- a mowilam by sobie swoja posolil- ciekawa jak dlugo utrzyma sie w tym solidaryzmie ;-)

anika- ja mam whirlpoola i sobie go bardzo chwale, pare lat temu kosztowal jakis niezale 140-150euro- ma te fajna funkcje crisp, ktora robi ci danie chrupkie i przyrumienione od dolu :tak:
inne jasne, tez zapiekaja, ale nie wiem czy robia tez ten chrupki spod
teraz masz tez np. z gotowaniem na parze, ale wiadomo, taka funkcja w mikrofali to dla max dwoch osob, bo przeciez jakby nie bylo mikro mala jest

dziewczyny, lece po te truskawki, bo tu juz wysyp i tanie sa, bo pewnie niedlugo i to mi zabronia- krzywa cukrzycowa przede mna :baffled::dry: musze sie najesc poki moge

Ostatnia edycja:
Dziewczyny witam sie wiosennie:tak:pogoda naprawde wymarzona...;-):-):-)
ach wczoraj jakos nie mialam natchnienia na pisanie,chyba jakies przesilenie wiossene mnie bierze,ale tez i czasu mialam malo,bylam na zakupach...
Widze ze temamt byl przedszkoli...wiec mi sie podoba system wloski,czyli od trzeciego roku do przedszkola(aczkolwiek nic na sile,moja widocznie byla jeszcze nie gotowa na przedszkole majac te trzy lata,ale teraz widze kolosalna roznice,uplynelo pol roku i nawet chetnie idzie;-)tylko szkoda,ze malo wychodza na dwor panie z dzieciakami:-()
a zlobki mowie niiiieeee:-pchyba,ze mama chce isc do pracy,acha musze sie poprawic,zlobek to mysle o dziecku takim malutkim np.do rokczku,uwazam ze jest to taki okres ochronny dla dziecka i mamy...;-)a powyzej tego roku to juz zalezy od rodzicow i sytuacji ich...

druga sprawa czyli pozytywy z przedszkola,hm zalezy to od dziecka i wychowania domowego...bo polemizowalabym na temat wychowania w przedszkolu:sorry2:moze sie uczy te dzieciaki,ale nie koniecznie wychowuje:-p
sicilpol dbaj o siebie...a sol,wiem ze zakazy bola ale dasz rade podobnie jak z ta kawa:tak:trzymam &&&&
(moja bratowa od drugiego miesiaca musi lezec,a teraz jest w szpitalu,weszla w drugi trymestr...i byc moze tak do kaca:dry:)
wiec dbaj o siebie i korzystaj z tego ze mozesz wyjsc na spacer itp.;-)
Dziewczyny nie poodpisuje kazdej:sorry2:,ale kazda z osobna pozdrawiam;-):tak:i zmykam do domowych porzadkow,mam troche zaplanowanej pracy,a forum same wiecie troche czasu zajmuje...:tak::-)
Wiosennie zycze milego dnia...

sil,mi mikrofala potrzebna przede wszystkim do rozmrazania,podgrzewania,no i ta funkcja o ktorej piszesz bylaby super richiesta w moim domu,bo moj m.wszystko chrupioce chce,dla mnie moze ona w ogole nie gotowac,ani tak ani na parze,ale inne funkcje musza byc dobre...

zyta- no wlasnie ja zdaje sobie sprawe, ze moje narzekania maja sie nijak do innych mam, ktore maja znacznie gorzej i czasem wstyd tak sie uzalac, podczas gdy inne leza plackiem w domu czy szpitalach :baffled: nie zazdroszcze i trzymam z nia kciuki!

anika- moja mikrofala rozmraza naprawde dokladnie np. jak mam 200g rybki i nastawie sobie program na rybke 200g to rozmrozi bez jej gotowania, jak to mi sie zdarzalo z poprzednia. Chlebek zamrozony wychodzi chrupki taki jaki byl w trakcie mrozenia :tak:
Co do miesa to nie wiem, rozmarazam raczej w misce
Moja tesciowa ma takze whirlpoola, ale kupionego z 10lat temu za potezne pieniadze (na serio, mikrofala wielka ma z pewnoscia wiecej niz 10lat bo to tesiu jeszcze kupowal-nie mowiac zonie ile kosztowala hihih- i ma juz crisp!) na dodatek przy swoim wieku, jak walniesz kubek mleka na 30sekund funkcje jet to wyciagasz gotujace sie :baffled:
Pierwsza mikrofala moich rodzicow np. z roku na rok miala mniej energii, a ta jej nie traci a nic!
Dlatego wlasnie kupilam whirlpoola, oczywiscie za pieniadze wedle naszych mozliwosci ;-)

No dobrze, wyrzuccie mnie bo mi wykupia te truskawy hihi

sicilpol pisze:
anja- wyobraz sobie wczoraj rybe bez soli
baffled5wh.gif
maz solidarnie zjadl, ale widzialam, ze ostatnie kawalki tez mu ciezko przez gardlo przechodzily- a mowilam by sobie swoja posolil- ciekawa jak dlugo utrzyma sie w tym solidaryzmie
wink2.gif
sicilpol ach to wielki szacunek dla twojego meza,hm solidarny to on jest...ale szczeze to ryby nieposolonej nie zazdroszcze:no:;-):-)a jak truskaweczki??i po ile sa???
Anika73 wspolczuje tej mikrofali:blink:ja tu nie mam takowego sprzetu(podobno jedzenie z mikrofali niezdrowe:-p)ale mama moja ma i calkiem fajnie sie korzysta;-)ale jak jej sie zepsula to zeczywiscie jak bez reki i szybciutko do sklepu po nowy zakup poszla:blink::-D
agatka13 pisz jak po wizycie u gin.i wyniki...
Luczka jak Lorenzo???
cucciola79 hm jak mozesz i nie musisz pracowac to ciesz sie z macierzynstwa;-):tak:i co z tym pradem?bo zeczywiscie cos dziwnego u ciebie??pralka dziala a cala reszta...
Pinky mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
strega jak na nowym?a kolor odcienie fioletu i mi sie bardzo podobaja,hm jak bylam w Polsce ogladalam plytki,itp. w tym kolorze jak marzenie,super:-)
@kosmitka hm moze nie doczytalam,ale wozek kupowalas w Polsce?kompletujesz wyprawke?
eve916 gratuluje wypadnietego zabka(a nie wiem jakie sa zwyczaje z wypadnietym zabkiem??)
anja35,Ptynia...o kims zapomnialam...
Ach jaka piekna ta wiosna:-)tylko razem z ta pora roku powraca mi bol glowy:wściekła/y::-p

reklama
Południowo i wiosennie witam sie i ja,Boziu ale dzis pięknie i cieplutko!! Ja niedawno wróciłam z tzw."lumpów", byłam od rana prawie u kolezanki, ma malutą chorą, więc pomyślalam ze może jej choć towarzystwa przy kawce dotrzymam. I tak zeszło do południa:)
Wczoraj po poludniu mielismy wywiadówke, taką bardziej organizacyjną, wyszłąm z głową trzy razy większą od ilości pomysłów rodziców i pań. Ilość różnych atrakcji przewidzianych na te parę jeszcze miesięcy mnie zadziwiła, pomysłów mają moc, może i dobrze, bo dzieciaki nie będą takie znudzone jak przyjdzie ciepełko tylko siedzeniem w klasie. U was w szkołach też taka chęć wielka jest integrowania sie rodziców? Bo tu widzę strasznie nacisk jest na poznanie sie miedzy rodzicami, nauczycielkami tak poza szkołą, nie wiem, moze ja to tak dziwnie odbieram.
No nic, ide cos zjeść, sil alez ja ci zazdroszczę juz truskawek, uwielbiam, nie moge sie juz w toskanii doczekac wiekszych ich ilości coby pochalniac trzy razy dziennie.
ANika ja bez mikrofali tez jak bez obu rąk, nic niestety nie mogę doradzić bo mam starą sprzed 8 lat i tez zaczyna powoli umierać włąsnym życiem. Moze przy kupnie zwróć uwage na ilość tych jakis fal wydzielanych, pobor energii, itp, teraz napewno robią o wiele oszczędniejsze i bezpieczniejsze niż jeszcze parę lat wstecz. Ta funkcja crisp wydaje sie byc bardzo fajna.
POzdrawiam wszystkie cieplutko i bardzo słonecznie!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry