• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
czesc dziewczyny, ja ostatnio mam problem z byciem na biezaco, w domu nadal nie mamy netu, ale nie ma tego zlego, chodzimy wczesnie spac i wstajemy calkiem wyspani ;-) dzis juz maz sie wybiera walczyc do TIM, bo kurcze przesadzaja...

ptynia my wlasnie bylismy na lunchu na dworku, i dokladnie pieknie i cieplutko, superowo
tylko wlasnie nie wiem czemu dzieciaki w przedszkolu nie wychodza w ogole na dwor, w ogole mi sie to nie podoba, cala zime nie wychodzili, ale teraz? za chwile znow bedzie za goraco i znow beda ich trzymac w srodku... wrrr
anika ups, no to masz okazje zmienic na lepsza, chociaz ja akurat nie jestem fanka mikrofali, nie mam i jakos nie chce miec, ale nosze sie z zamiarem kupienia parowaru
zyta tak, wozek kupilismy w Polsce, fotelik po chlopcach przywiezlismy, troche ubranek, chuste, mate, ksiazeczke do lozeczka, pieluszki, kocyki, takze costam mamy, troche jeszcze musimy kupic, ale cos nie mam na razie szczegolnej weny do kompletowania wyprawki ;-) za trzecim razem to juz nie jest takie pociagajace jak za pierwszym ;-)
sicilpol ja tez uwielbiam truskawki, przyzwyczailam sie do pochlaniania ich lubiankami, a tu w takich porcjach po 500g max sprzedaja, smutek :-( ale moze to zdrowiej, mniej cukru, moj maz ostatnio poczytal troche nowych badan o cukrze i juz nawet kawe przestal slodzic...

witam ,witam..
WIOSNA...
pod koniec ciazy wiele kobiet ma wysokie cisnienie,ale nasza sil nie jest tak calkiem pod koniec...glowa cie bolala od wysokiego cisnienia..ale mi ciebie szkoda,zawsze cos!! w tym najpiekniejszym okresie dla kobiety...
my dzis o 17.30 mamy wizyte u dentysty,,,nastepna wrozka zebuszka sie szykuje,mam nadzieje ze to ostatnia..
10 minut temu podgrzewalam mleko dla giulio na sniadanko i padla mi mikrofalowka,uslyszalam tylko zgrzyt i sie wylaczyla...tym razem padla na calego...no ale i tak dlugo pozyla,dobrych parenascie lat,jakies 15 chyba...wiec czego mozna bylo od niej wymagac..
musze koniecznie kupic nowa bo ja bez mikrofalowki jak bez reki...
ok chcialam napisac od III trymestru ciazy;-)bo w tym wlasnie jak mi sie wydawalo jestsicil:-D

zytuniamy to normalnie duchy mamy:confused:popralo mi sie wszystko pieknie prad przyszedl jak wrocilam ze spaceru jakies roboty ponoc byly a co do pralki to ponoc ma jakas tam baterie ,ze jak pradu zabraknie dokancza pranie(z tego co maz mi wytlumaczyl)hmm...jakas nowa generacja??!!
co do pogody to i u nas upal mamy 23 stopnie jeju na d morze mi sie chce pooplac sie:tak:

czesc dziewczyny, ja ostatnio mam problem z byciem na biezaco, w domu nadal nie mamy netu, ale nie ma tego zlego, chodzimy wczesnie spac i wstajemy calkiem wyspani ;-) dzis juz maz sie wybiera walczyc do TIM, bo kurcze przesadzaja...

ptynia my wlasnie bylismy na lunchu na dworku, i dokladnie pieknie i cieplutko, superowo
tylko wlasnie nie wiem czemu dzieciaki w przedszkolu nie wychodza w ogole na dwor, w ogole mi sie to nie podoba, cala zime nie wychodzili, ale teraz? za chwile znow bedzie za goraco i znow beda ich trzymac w srodku... wrrr
anika ups, no to masz okazje zmienic na lepsza, chociaz ja akurat nie jestem fanka mikrofali, nie mam i jakos nie chce miec, ale nosze sie z zamiarem kupienia parowaru
zyta tak, wozek kupilismy w Polsce, fotelik po chlopcach przywiezlismy, troche ubranek, chuste, mate, ksiazeczke do lozeczka, pieluszki, kocyki, takze costam mamy, troche jeszcze musimy kupic, ale cos nie mam na razie szczegolnej weny do kompletowania wyprawki ;-) za trzecim razem to juz nie jest takie pociagajace jak za pierwszym ;-)
sicilpol ja tez uwielbiam truskawki, przyzwyczailam sie do pochlaniania ich lubiankami, a tu w takich porcjach po 500g max sprzedaja, smutek :-( ale moze to zdrowiej, mniej cukru, moj maz ostatnio poczytal troche nowych badan o cukrze i juz nawet kawe przestal slodzic...
a co do tych tutejszych truskawek to w ogole mi nie smakuja:no:po dodaniu 5kg cukru okropienstwo bez smaku nie ma co nasze polskie :tak:pamietam jak z pola brudne jadlam a slodkie jak miod byly:-ppalce lizac

cucciola z tymi truskawkami to fakt, jak bylam mala to mielismy wlasne truskawki na dzialce, pyszniutkie, po wyprowadzce do Wawy juz nie bylo tak fajnie, a teraz to w ogole porazka

witam sie i ja:-).ja juz po badaniach i wyniki w poniedzialek a jutro ginekolog.dzisiaj WIELKI DZIEN DLA PINKY.TRZYMAJMY ZA NIA &&&&&& MOCNO ZACISNIETE.my zaraz na dzialke uciekamy.wszystko co posiane to juz pieknie wykielkowalo a wczoraj moj F.posial mais.tylko ze bez wody na dzialce to wielka dooo.paaaaaaaaaaa. a w moim rejonie na najblizszy czas nie zapowiadaja opadow:angry:
no to z konewka kochana pobiegac trzeba bedzie:-D

my juz po wizycie... i jest zle:baffled: Lorenzo dalej ma zapalenie oskrzeli i dostal zastrzyki... moj biedulek maly tak mi go szkoda:-( a tak sie cieszylam ze nie chorowal jak w tamtym roku mam nadzieje ze mu pomoga i nie trzeba bedzie isc do szpitala.

Spoznione dzien dobry
wiosna, wiosna, wiec od razu do fryzjera pobieglam bo odrost mnie draznil, mialam pojsc za tydzien ale nie wytrzymalam:-)
Jak ja kocham te pore roku, sicilpol kupilas te truskawki?? Ja poraz pierwszy tego roku w sobote kupilam, i co zrobilam geniuszka!!! pieknie umylam, pokroilam, wzielam cukier, tzn bylam przekonana, ze to byl cukier....slicznie posolilam truskaweczki:szok: malo sie nie poryczalam! Bo kurcze ten wloski cukier taki drobny, ze od soli wiele sie nie rozni, oczywiscie pojemniczki te same i pychota poszla w kubel! Uwielbiam truskaweczki szczegolnie z odrobina sambuki:tak:, my tu mamy takie lokalne z Terraciny, po prostu poezja, pachna z daleka, pyszniaste ale nie z sola!!
Anika wybor taki w mikrofalach, ze cos kupisz, my mamy taka zwykla z samsunga, za punkty z benzyny i dziala jak na nasze potrzeby rewelacyjnie. Ja co prawda nie uzywam czesto, czasami cos griluje, podgrzewam, do rozmraznia nigdy nie uzywalam, proces tradycyjny w misce stosuje :-). Moj tata uzywa bardzo duzo, ale on podgrzewa sobie w niej wszystko, bo on gotuje np na dwa-trzy dni i potem odgrzewa, u nas to nie przejdzie. Moj P z odgrzewanych z poprzedniego dnia rzeczy to tylko fagioli by zjadl, reszta musi byc codziennie swieza:cool2:.
Luczka mam nadzieje, ze wszystko dobrze na wizycie, o wlasnie zobaczylam twojego posta, pisalysmy w tym samym czasie, piccolo cucciolo, jak mi przykro, zastrzyki:-(, byle tylko mu pomoglo i by wyzdrowialo malenstwo jak najszybciej, trzymam kciuki za twojego Lory.
Pozdrawiam wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry