• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

@kosmitka pisze:
ale moze to zdrowiej, mniej cukru, moj maz ostatnio poczytal troche nowych badan o cukrze i juz nawet kawe przestal slodzic...
hm ciekawy temat:tak:
ja coprawdy tez jakos tak sama od siebie malo cukru uzywam,np,herbaty w ogole nie slodze,natomiast kawe doslownie na czubek lyzeczki:-p(ale ja wlasnie slyszalam,ze powinno sie troche kawe poslodzic)
hm nalezaloby sobie i mi troche poczytac na ten temat:nerd:

reklama
o matko dobrze,ze nie slodze,bo po tym jak pisze kosmitka to strach,cukier kupic...:-Ddo tych truskawek to sie zgadzam,ze maja inny smak,ale mnie sie wydaju,ze juz rzaden owoc nie smakuje tak jak w dziecinstwie....czy tu czy w polsce...dla mnie juz nawet jablka nie smakuja taj jak kiedys.....:no:eve ja kiedys spieszac posypalam rybe na kolacje cukrem.....ale mialam nerwe:szok:luczka,biedny kochany usciskaj go, teraz po zastrzykach powinna byc poprawa...trzymam kciuki...u nas jakis zly dzien chiara nie w sosie sama nie wie co chce....

kupilam tu za 2euro za taka skrzyneczke :tak:
sa one lokalne i dobre, ale polskie najlepsze :tak:

cucciola
- masz racje, nie ma to jak truskawki z pola z odrobina piasku i cieple od slonca jeszcze...
a juz z czyjegos pola to najlepie smakuja ;-)- przepraszam skrzywienie z dziecinstwa, nie zawsze na szabry sie szlo, czasem za pozwoleniem ;-)

anja, eve- co do soli- masz racje, ja musialam sobie popisac pudelka, bo tragedia :baffled: do tego maz jest zwolennikiem soli z trapani (ciekawe dlaczego hihihi, czosnek i melony tez ihhhi) a ona w ogole jest wielka

luczka- przykro mi bardzo :( taka ladna pogoda a Lory sie meczy :(

kosmitka- a co myslisz o stawii? ciekawa jestem czy to rzeczywiscie tak zdrowe czy tylko kolejny chwyt marketingowy :dry:

zyta- racja, ryba nie do przejscia, z bolognese troche lepiej mi dzis poszlo :tak:

ptynia- ja w okresie kwiecien/maj zmieniam sie w jedna wielka truskawe ;-) maz tacha skrzyneczkami a ja polykam tak, ze nigdy nie jestem w stanie ich utrzymac by cokolwiek zrobic na zime :sorry2:

Dziewczyny, pytanie, bo sie zapomnialam i mi laba zamkneli nim zdarzylam sie dodzwonic.
Chcialabym isc jutro zrobic te curva gllicemica, czy musze ich uprzedzic jakos wczesniej? rozumiem ze na czczo sie tam wybrac i z ksiazka najlepie?
tylko co ja biedna zrobie z tym, ze latam co 5min do lazienki :dry:

Sicilpol 2€ za skrzyneczke:szok:!!! u nas jak na razie 1.80€ za pudeleczko takie male, w conad 0.99€ ale hiszpanskie mutanty, niech je sobie sami zjedza:szok:!

A cukier, wydaje mi sie, ze jak ze wszystkim, jak w nadmiarze to szkodzi. Ja na szczescie tez nie slodze, nic, kawe gorzka nauczylam sie pic bedac na diecie, i tak mi zostalo;-), slodka juz po prostu mi nie smakuje. Mnie kg cukru starcza chyba na rok albo i dluzej, no chyba, ze cos pieke. Gdyby czlowiek musial sie sztywno trzymac wszystkiego co mowia lekarze i naukowcy to nic tylko sie pakowac z tego swiata, wszystko jest beeee, cukier, sol, kawa, maslo, mieso, jajka itp. A przeciez troche przyjemnosci sie nam nalezy, jak chocby co jakis czas truskawki z bita smietana
fragole panna.jpg

sicilpol podeslij troche tych truskawek bo u nas tez 2 euro ale za male pudeleczko!eve no to mi narobilas smaka tymi truskawkami,jutro kupie i zrobie,a co.....:-)

a ja wlasnie natknelam sie na to:
Cukier uzależnia - Medonet.pl

Dobrze ze ja kilo cukru to mam i mam:-p
ale tak jak pisze eve916 troche przyjemnosci nam sie nalezy;-)a zyjemy w takich zakazanych czasach:-(tego nie,tego nie,tamtego nie...:szok::-)
a zeczywiscie owoce kiedys mialy lepszy smak,byc moze ludzie mniej nawozili takowe krzaczki...:-pa teraz bedac wiosna na wsi to tylko czuc opryski:szok::szok::szok:

poczytalam a teraz ide umyc truskawki na szczescie mam w domu bo mi smaka narobilyscie:-D
Lorenzo juz po pierwszym zastrzyku sasiadka mu zrobila ale byl placz:-( ale przygotowalismy kinder niespodzianke i ukoilismy szybko lzy swoja droga dobrze ze tu po sasiedzku robia sobie zastrzyki ja pamietam kiedys w Polsce musialam biegac do osrodka zdrowia i przypomnialy mi sie jak stawiali kiedys banki na zapalenie oskrzeli mialyscie kiedys stawiane? ja tak i chyba mnie cale miasto slyszalo bo sie strasznie balam a teraz sa takie bezogniowe ciekawe czy tak samo skuteczne jak te co kiedys?

stevia to sie nawzywa kosmitka przeprasza, walnelam sie w nazwie ;-)
STEVIA - SŁODZIK ZIOŁOWY DLA KAŻDEGO | Artykuły
Widzialam to ostatnio w aptece a wiele razy juz slyszalam, tzn powadali w programach, ostatnio w czterech porach roku wypowiadala sie pani dietolog i tez chwalila, dlatego jestem ciekawa czy to naprawde tak dobre jak opiniuja :dry:

luczka- pamietam te banki, sasiadka mi kladla jak bylam mala, rodzice mi dali chomika do lozka, by odwrocil moja uwage, dobrze ze u malego jajko niespodzianka zadzialalo :)

najlepsze jest w tym wszystkim ze Lorenzo prawie nie je slodyczy ale od czasu do czasu mu na to pozwalam a moja tesciowa wie o tym i choc pewnie ma nieraz ochote dac wnukowi czekoladke wie dobrze co o tym mysle i stara sie to uszanowac;-) ostatnio wracajac z pracy kupilam dziecku kinder niespodzianke i jak po niego poszlam dalam mu ja a dzisiaj jak sasiadka miala przyjsc powiedzialam przy tesciowej ze musze isc mu kupic jajko i po zastrzyku dam mu nagrode za to ze byl dzielny;-) a nonna na to ze ona ma to mu da:-D miala ukryte przygotowane na czarna godzine;-) ah te babcie:-D

reklama
luczkaojj az posmutnialam biedny Lorenzo oby szybciutko wyzdrowial:-(u nas tez Fiammi cos pokaslujei nosem ciaga dalam jej na noc tachipiryne:confused:
sicilyhy takie najlepsze:-D
kosmitka,sicildziewczynki opowiadajcie lepiej jak tam maluszki buszuja w brzuszkach??
ciekawe jak sie ma pinkyi malenstwo??!!
Spokojnej nocki zycze!!!Do jutra mamcie
:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry