• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
Hej hej dzien dobry....

Mam jakis poprzestawiany kalendarz w pracy i mi pokazuje,ze dzisiaj juz PRIMAVERA..... Jak dla mnie dzien wagarowicza czyli 1 dzien wiosny to zawsze 21 marzec.
Wiecie, ze w niedziele spimy krocej.....ale za to bedzie jasniej rano i jasniej wieczorkiem.....i moze moje dziecie bedzie spalo do 7 zamiast do 6....niestety znajac go wydaje mis ie ze szybko sie przestawi

eve....gratulacje dla szczerbatak. Mysle,ze pomimo,ze zab zaginal ..to wrozka od zabka podrzuci cos w zamian :-)))

Anika...no neistety poprzednie meiszkanie sprzedalismy i od pocztaku roku placilismy affitto..ok 25€ na dzien. Kazdy dzien to koszt...a niektorych opoznien i tak sie nie uniknie...bo zainstalowanie gazu cyz wody ...mozliwe dopiero po pelnej instalacji kuchni /lazienek ..a my kuchnie przenosilismy i rozbudowywalismy ...jeddna lazienka ...tzn mebel tez przenoszony. niestsety to nie taka przeprowadzka...ze wychodzisz z jednego meiszkania i zabierasz tylko ubrania i wchodzisz do drugiego gdzie juz wszystki meble etc jest. a szkoda bo byloby latwiej i przyjemniej.
no ale nie ejst zle z kazdym dniem jakis malutki postep.

Ptynia ..oj biedny Macka..szybkiego powrotu do wargowej normy

Pinky..powodzenia ..wracaj szybnbciutku rozpakowana z dzidzia do domku
Milego dnia...u mnie wlasnie godziny strajku....

Il segretario generale della Fiom, Maurizio Landini, propone uno sciopero di due ore delle fabbriche metalmeccaniche per il giorno martedì 20 marzo
tak wiec chwilowo fabryja stoi...juz sie nagwizdali gwizdakam, ze glowa boli

Ostatnia edycja:
ptynia,twoj macko ostatnio ma malego pecha..malutki ,a ty wene do pisania prosze znalezc,bo my czekamy codziennie na raport..

Dzien dobry wszystkim obecnym i nieobecnym. Raportuję,że z Mackiem lepiej, nos juz tak nie boli, kremik do nosa pomaga, Maciek mało szczęśliwy z powodu pójścia do szkoły, ale w końcu dał się przekonać. Koniec Raportu:-) Anika, gratuluję decyzji o przeprowadzce, oby się wam powiodło ze sprzedażą mieszkania-a co w koncu raz się żyje, prawda?

Co do żłobków to jestem za jeśli rodzice są pracujący i naprawdę nie ma innego wyjścia, jeśli jednak mama siedzi sobie w domu a posyla takie maleństwo do przedszkola to niestety ja takiekj decyzji nie rozumiem. Z przedszkolem zgadzam się, że obowiązkowo, nawet jak taki trzylatek poczatkowo płacze, potem mu przechodzi i super sie oswaja z nowym otoczeniem. Widziłam przykład bezprzedszkolnego dzieciaka, powiem krotko - nie zazdroszcze rodzicom. Dziecko jest nieprzystosowane do życia w grupie, czuje sie potem w szkole obco, nie wie jak sie zachowac. Przedszkole pod tym wzgledem bardzo pomaga.

strega no to masz racje duzego wyboru nie mialas..aby jak najszybciej wam to pomontowali...
ptynia,ciesze sie ze macko lepiej.on to by chyba wolal gorzej bo by sobie w domku posiedzial...
a co do przedszkola to nie wiem jak teraz ale kiedys w polsce przedszkole bylo dla dzieci ktorych matki pracowaly,dzieci z mamami w domciu nie chodzily...tu zas od poczatku bylo to normalnoscia...ze od 3 lat dziecko idzie do przedszkola..czy mama pracuje czy nie...
mi jak nie przyjeli Ale do przedszkola ktore sobie wybralam to wpadlam w panike,nie wyobrazalam sobie ze nastepny rok bedzie musial przesiedziec w domu,ale na szczescie udalo mi sie znalezc miejsce w innym,moj Ale nie spal nigdy w przedszkolu,po obiedzie byl odbierany o 13.30,ale to z powodow organizacyjnych...

Dzien dobry wszystkim obecnym i nieobecnym. Raportuję,że z Mackiem lepiej, nos juz tak nie boli, kremik do nosa pomaga, Maciek mało szczęśliwy z powodu pójścia do szkoły, ale w końcu dał się przekonać. Koniec Raportu:-) Anika, gratuluję decyzji o przeprowadzce, oby się wam powiodło ze sprzedażą mieszkania-a co w koncu raz się żyje, prawda?

Co do żłobków to jestem za jeśli rodzice są pracujący i naprawdę nie ma innego wyjścia, jeśli jednak mama siedzi sobie w domu a posyla takie maleństwo do przedszkola to niestety ja takiekj decyzji nie rozumiem. Z przedszkolem zgadzam się, że obowiązkowo, nawet jak taki trzylatek poczatkowo płacze, potem mu przechodzi i super sie oswaja z nowym otoczeniem. Widziłam przykład bezprzedszkolnego dzieciaka, powiem krotko - nie zazdroszcze rodzicom. Dziecko jest nieprzystosowane do życia w grupie, czuje sie potem w szkole obco, nie wie jak sie zachowac. Przedszkole pod tym wzgledem bardzo pomaga.
chociaz czasem roznie to bywa na przykladzie moim i mojej siostry:
ja siedzialam w domku z mama az do zerowki a moja siostra od 3 latek do przedszkola(moja mam tam byla przedszkolanka)poszla i ja (z tego co mama opowiada)bylam bardzo odwazna zawieralam szybko przyjaznie a moja siostra strasznie placzliwa bala sie wszystkiego i wszystkich hmm..........to pewnie tez od charakteru zalezy

Dziewczyny witam i juz biegne Was nadrabiac :)
U mnie wychodzi na to, ze jak nie urok to... wczoraj mialam dokladnie 27 tydzien, wiec uroczyscie sobie postanowilam liczyc ruchy i mierzyc cisnienie
Po zmierzeniu cisnienia myslalam ze padne: 153/89.... Mierzylam co jakis czas ale ciagle mialam wysokie
Po poludniu poszlam do apteki by mi zmierzono bo myslalam ze nasz cisnieniomierz oszalal, ale niestety nie :(
Takze mam przepisane zastrzyki seleparina plus adalat, zero soli zero kawy ehhh
No ale najwazniejsze, ze dzis juz mam 128/67 uff
My w niedziele mielismy akcje pokoikowa, aleniestety maz szybko zagracil ten pokiok jakimis kartonami wyec poki co jak pokoik nie wyglada :(
Jak sie zbiore i ogarne troche to zrobie fotki, mimo ze jeszcze sporo tam brakuje
Wczoraj przy tym cisnieniu sie przerazilam ze zapeszamy z tum pokoikiem wiec teraz boje sie kupic wozka.. Nie zajac nie ucieknie..
Tak na syzybko :)

Eve- co do nauki przeklinania to ja zawsze mam szybkie lekcje jak maz zajezdza na stacje benzynowa ;) a szczegolnie wyrafinowane slownictwo uzywa ostatnim czasem ;)

Anika- duzo zdrowka dla malca!

Ok ide Was nadrobic :)

Anika....filoletowy mebel (viola pastel)..bardzo fajnie sie komponuje z plytkami....brakuje co prawda jeszcze lustra i swiatla. lustro bylo do przyciecia. Reasumujac....zostala mi przyznana racja:-)))...ze fioletowy bedzie ok .....czyli 2:0 dla mnie...bo wanna tez jest super.
a najbardziej jestesmy zadowoleni z kuchni ..to nasza kuchnia ale rozbudowana...bo byla linearna a teraz jest tez naraozna....
Jak w koncu bede meic czas to wrzuce w grupe troche fotek. Teraz czekamy na pokoj Mateusza...powinien byc do 2 tyg.

a wode mmay w domu ale tylko w wannie i w bidetach...bo hydraulicty dochodza i dojsc nie moga...grrrrrrrrrrr ( bez sprosnych mysli)

Wiosenne dzien dobry kochane:-):-)
W koncu mamy WIOSNE!!!!!!! i za oknem cudnie, che bellezza!!!
PIERWSZY dzień WIOSNY 2012. Astronomiczna wiosna rozpoczęła się 20 MARCA o godz. 6.14. 20 MARCA PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY, 21 MARCA PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY, astronomiczna wiosna, KALENDARZOWA WIOSNA, KIEDY PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY, pierwszy dzień wios

Topino przyszlo w nocy, jak stwierdzilo moje dziecko, myszka jest inteligentna, na pewno zabek znalazla w przedszkolu ale pieniazki przyniosla jemu pod poduszke, bo to jego zabek:tak:.
Pinky powodzenia i szybkiego powrotu z Lenka do domciu.
Anika gratulacje!!!super decyzja, zmieniacie na wieksze, prawda??
Ptynia jak buzka Macka, poprawilo sie?
Strega a w jakim celu strajkujecie:-)? Sporo placiliscie, 25 € za dzien to mnostwo!
Anja dojechalismy do Gaety, o Formie nie zawinelismy;-). U nas wczoraj byly tradycyjne zeppole, raz do roku tak dietetycznie:-), wiec tradycja musiala zostac zachowana, niestety kupne, ale pyszniaste.
Cucciola, zostan z mala w domu, poki mozesz, ciesz sie dzieckiem, jak bedzie w wieku przedszkolnym to bedzie czas na przedszkole, ale zlobek bez koniecznosci, nieeeee. Ja mojego poslalam do przedszkola jak mial 2 latka i miesiac, byl najmniejszy, ile sie ubuczalam, on tez, nie bylo latwo, anzi bylo ciezko, ale musialam bo wrocilam do pracy.
Milego dnia wszystkim

reklama
cucciola przede wszystkim od charakteru zalezy...dziecko w przedszkolu duzo rzeczy sie nauczy,nawet sam fakt spozywania posilkow w grupie..
nawet bawienia sie z dziecmi a samemu bardzo sie rozni..same plusy..nie widze minusow..
eve ,tak mamy zamiar zmienic na wieksze,ale nie wielkie,nanormalne standardowe...z 2 sypialniami

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry