• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziewczyny, przepraszam, napisze tylko o sobie, bo padam dzis :(

nie spie od 2, jakos nie moglam zasnac ehhh o 6:45 musialam sie zawlec do tego labu, na czczo, plus tak glukoza brrrr siedzialam tam do 10:30, do domu doszlam jak zombie, glodna tak, ze po drodze worek foliowy gryzlam...
musialam odespac te noc wiec o 12 wybralam sie do lozka i wstalam w gorszej chyba kondycji niz przed...
z tego wszystkiego mam wyrzuty bo malo pilam dzis...

ja juz nie wiem co mam zrobic, by spac w nocy, bo zdarza mi sie to prawie co noc :baffled:

lece, nie mam sily dzis na nic :no:

reklama
cucciola niestety nie wiem, czy jest ta masc we Wloszech, my mamy z Polski, pytalam kiedys tutaj w jednej aptece, to babka nie wiedziala o co mi chodzi, ale w innych juz nie pytalam, nawet jak nie maja tej masci to w sumie powinni miec jakis odpowiednik, mozesz zapytac o masc rozgrzewajaca dla dzieci, na zapalenie oskrzeli, katar, kaszel, przeziebienie, pulmex baby zawiera olejek eukaliptusowy, olejek rozmarynowy, balsam peruwiański

sicilpol wspolczuje problemow ze snem :-( nie wiem co moze pomoc, ja bym chetnie sie z Toba podzielila, bo ja z kolei mam odwrotny problem, ledwo przeczytam jedna strone bajki dzieciom i juz spie, a rano to jakby mnie nikt nie obudzil to moglabym do poludnia spac...
trzymam kciuki za dobry wynik badania!!!

jestem in coma..
Ale poszedl do szkoly,calkiem dobrze sie czul dzis rano,w ogole nie kaszlal..
Giulio zas od 1.00 plakal ,wzielam go do lozka,napil sie wody i cos mu przeszkadzalo w zasnieciu na dobre,caly czas sie krecil,wiercil a z w pewnym momencie zwymiotowal ...cala poduszka mamy,lozko ,pizamy..lepiej nie mowic..
i w ten sposob zrobila sie 2.45...po przebraniu wszystkeigo i wszystkich zasnal,rano jak dzwonil budzik to nie wiedzilaalm kim jestem i jak sie nazywam..ale w ogole od tego momentu nie zakaszlal,,mniejmy nadzieje ze zwymiotowal wiekszosc tego cholernego kataru co go tak meczyl..
ja od rana sprzatam,o 17 tej ma przyjsc technik aby wziac pomiary na ustalenie klasy grzewczej mieszkania(obowiazkowe od 1 stycznia jak sie wystawia mieszkaanie na sprzedasz)no i agencja ma zrobic dzis zdjecia..
jak sie czuja pozostale chore dzieciatka?
a dopo.. ide sprzatac..

hej kochane u nas wciaz straszny katar i kaszel ale bez goraczkowo modle sie aby to bylo tylko przeziebienie i przeszlo szybko:tak:
anikaojj to i u Was nie za kolorowo!!a te wymioty??bylas z malym u pediatry??
luczkajak sie ma Lorenzo??
i co u reszty babeczek??zyta
​hop??

Anika witaj w klubie Lorenzo przed chwila zwymiotowal bo wczasie kiedy pil mleko mial napad kaszlu 2 dni temu taki sam incydent mial na naszym lozku wlasnie mam zamiar zaniesc kordle do pralni.
Lorenzo chyba coraz lepiej chociaz jeszcze kaszle ale ten kaszel taki inny lzejszy i wogole jest zywszy i wraca mu apetyt. Po poludniu idziemy do pediatry na kontrol bo chce go osluchac przed wekkendem i zobaczyc czy zastrzyki dzialaja
cucciola jak Fiammi?
Reszta dziewczyn mam nadzieje wszyscy zdrowi i wybieracie sie na spacer w ten piekny sloneczny dzien.

Anika witaj w klubie Lorenzo przed chwila zwymiotowal bo wczasie kiedy pil mleko mial napad kaszlu 2 dni temu taki sam incydent mial na naszym lozku wlasnie mam zamiar zaniesc kordle do pralni.
Lorenzo chyba coraz lepiej chociaz jeszcze kaszle ale ten kaszel taki inny lzejszy i wogole jest zywszy i wraca mu apetyt. Po poludniu idziemy do pediatry na kontrol bo chce go osluchac przed wekkendem i zobaczyc czy zastrzyki dzialaja
cucciola jak Fiammi?
Reszta dziewczyn mam nadzieje wszyscy zdrowi i wybieracie sie na spacer w ten piekny sloneczny dzien.
to dobrze ze Lori juz ma sie lepiej:tak:
doradzcie mi kochane jak Fiammi nie ma goraczki ale wciaz straszny katar i kaszel to lepiej zostac w domku czy moge wyjsc??boje sie ,ze moze sie pogorszyc??

czesc dziewczyny....u nas wszyscy zdrowi,na szczescie...ciesze sie ze luczka lorenzo juz lepiej,wiem ze jak zwymiotuje to bajzel na calego ale to lepiej bo sie szybciej pozbedzie tej flegmy....anika dobrze,ze ale czuje sie lepiej,widze,ze ty i luczka na jednym wozku jedziecie z tym kaszlem,mam nadzieje,ze dzis bedzie lepiej z giulio...usciski dla chlopakow i dla fiammi,cucciola ja nie wiem,ale jak ch miala taki kaszel czy katar to bez goraczki lekarz kazal wychodzic chocby na godzinke jak bylo slonce i bezwietrznie..chiara dzis u babci,bo taka ladna pogoda to niech spaceruje nad morzem niz ma siedziec w przedszkolu,bo jeszcze do ogrodka nie wychodza,a przy takiej pogodzie szkoda siedziec w czterech scianach

witam!
ech jakos nie mam weny do pisania:sorry2:chyba ta wiosna na mnie tak dziala:confused:
cucciola79 ja bym zostal w domu,teraz jest taka niby ladna pogoda,ale...chyba nie najlepiej dziala na zdrowie naszych pociech:eek:a jesli nie ma temperatury moze to uczuleniowe???co lekarz powiedzial???oby szybko przeszlo Fiammi;-)
luczka zdrowka dla Lorenzo...;-)
sicilpol jak dzisiaj sie czujesz?i pijjj...,a swoja droga to truskawki tez maja dozo wody...Tak sobie mysle,ze skoro solic nie mozesz,ale w zamian jakie przyprawy ziolowe,zeby byl jakis smak wyczuwalny i zjadliwy mozesz stosowac...:eek:?hm a jeszcze ten brak snu:szok:ja to w ogole jak bylam w ciazy i nawet teraz jak jestem we Wloszech to moglabym spac:szok:chyba cos z cisnieniem jest,tylko ze jak dlugo spie to z bolem glowy wstaje,ech koszmar...
Anika73 Gulio biedny...:-(zdrowka zycze;-)
moja corcia jak ma pierwszy dzien kataru,w nocy zazwyczaj zwymotuje:-(

a ja sledze od poczatku te sprawe,i tak sie zastanawiam dlaczego psycholodzy nie maja wiecej do powiedzenia w tej sprawie:szok:nie wiem czy sluchalyscie kiedykolwiek wypowiedzi psychologa dotyczacej tej sprawy...mysle,ze szybciej doszliby do calej prawdy..
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/nowe-szokujace-ustalenia-ws-smierci-magdy,48577,w.html#play

reklama
czesc dziewczyny, jesli chodzi o te wymioty, to tak jak mowi anja dobrze, ze dzieciaki wymiotuja, szybciej sie organizm oczyszcza

luczka dzieki za namiary na ta masc, wyglada dobrze, jak skonczy nam sie zapas PULMEXu to skorzystamy
ciesze sie ze Lorenzo lepiej, dobrych wiesci od lekarza!

cucciola ja bym wyszla na spacerek, jak nie wieje, i masz kawalek zielonego terenu, to mi sie wydaje, ze powietrze na dworku wrecz zdrowsze niz w domu, a w ogole jak dziecko chore to lekarze zalecaja dobrze wietrzyc mieszkanie

zyta ja to niby od poczatku mysle, ze mala zostala zamordowana, ale to co wychodzi to najgorsza z mozliwych wersji
ja raczej myslalam, ze dziecko sie darlo, matka nie wytrzymala i ja udusila, czy rzucila o podloge, ale wyglada, ze ona to wszystko zaplanowala, masakra

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry