• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Anika73 pisze:
ostatnio cos malo sie udzielamy...jeden post raz na jakis czas...
chyba wszystkie tak mocno trzymamy kciuki za Anie i malenstwo,ze nie pozwala nam to czesto sie udzielac...
sicilpol odezwij sie...
(nie wiem czy moge,ale tak sobie pomyslalam,zebys moze dala nr.tel do ktorejs z nas,moze bedzie jakis latwiejszy kontaky,no nie mowie tu zebysmy wydzwanialy do ciebie,ale w miare mozliwosci jakbys nam napisala smsa,moze to by bylo dla ciebie latwiejsze niz wchodzenie na forum)
agatka13 tak wlasnie widzialam wiorki kokosowe,ale galaretki to nie znajde,musze cos wykombinowac,zapytam sie znajomej,moze bedzie miala.
A tak apropo to mialam galaretke zaopatrzylam sie w Polsce i tak sobie byla chyba z rok jak nie dlozej,i jakos tak moja cora ja zobaczyla i miala ochote na nia;-)kiedys jak jej zrobilam nie chciala jesc,wiec i nie robilam takich zapasow:-pa tu teraz by sie przydala:rofl2:
anja35 szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Ivi co do smoczkow to jak z kazdym i ze wszystkim z umiarem,ja tez sie wzbranialam,zeby nie dawac corce,a w szpitalu jak bylysmy z powodu zapalenia ukladu moczowego,pielegniarki stwierdzily,ze uspokajacza nalezy podac niz dziecko ma plakac jak to tez zadzialalo,hm jak jej podawaly miala odruch wymiotny i za kazdym razem kiedy jej podawalam jak nie chciala,nie miala ochoty;-)tak wiec u nas uspokajacz byl sporadycznie...natomiast jak zaczely zabki wychodzic miala taki caly gumowy z chicco,super sprawa...
podsumowujac wbrew opiniom ze zgryzem i mowa u moja coreczki wszystko jest w jak najlepszym porzadku;-):happy:
Anika73 pisze:
znam dziewczyny 11 letnie ktore ssaja palucha az sie kurzy...
:szok::szok::szok:
Luczka hm szkoda,ze pani poszla na zwolnienie,mam nadzieje,ze Lorenzo polubi kogos innego w zamian,trzymam za niego &&&&
@kosmitka czyli chlopaki wygrali z choroba,czyli jej sie nie dali;-)
strega moze wiesz ile w Ikea kosztuja lozka dla dzieci,chodzi mi o cos niedrogiego...same lozka plus materac...
cucciola,Ptynia...eve916

a ja bylam dzisiaj w sklepie nakupilam jaj i tak kombinuje co z nich zrobie:rofl2:
na deszcz sie zbiera i jakos nie moze popadac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam kochane,
u mnie po prostu kolorowy zawrot glowy:rofl2:. Wrocilam do pracy i jak zazwyczaj bywa przez pierwsze dni nie wiadomo w co rece wlozyc, mam na mysli zarowno biuro jak i dom! no ale to tak juz bywa jak sie pracuje przez 6 miesiecy a pozostale 6 czlowiek sie byczy;-).
W kazdym razie u nas w pracy humory nieciekawe, zmienila sie gestione, tzn przeszlo z ojca na syna i synowa, i w skrocie....tragedia:szok:. Na poczatku wydawalo sie wszystko rose e fiori a rzeczywistosc jest zupelnie inna, no ale trzeba byc mimo wszystko dobrej mysli;-), ze poustawiaja sobie wszystko w swoich glowach i dotrwamy do konca sezonu zywi:szok:.
W sobote prosto z pracy pojechalismy na shopping do romaest, udany:-), wiec troche sobie poprawilam nastroj, nie ma to jak ewe na zakupy zabrac:-D:-D. Byl tez oczywiscie mc donald, Anika, u nas tez to tak wyglada, najpierw sorpresa, i jeszcze by byla taka, ktorej nie ma w kolekcji:crazy:, i sushiiiiii, uwielbiam:-).
Anika fotke fryzu chce:-)!!!
Mam nadzieje, ze u Sicilpol wszystko dobrze, i u jej malenstwa, trzymam kciuki jak z reszta wszystkie.
Kochane pozdrawiam wszytskie i zmykam do przygotowywania kolacji.

Dziewczyny tak fuori luogo....dzisiaj mija 7 lat...

http://www.youtube.com/watch?v=-IpPX23eXwg

il più grande.....

Ostatnia edycja:
faktycznie,7lat.............jak ten czas zlecial.pamietam jakby to bylo wczoraj,plakalam jak bobr i wylam do ksiezyca.byl ze mna od pazdziernika 1978,mialam wtedy 2 miesiace.

Witajcie ciocie!!!!!!
Mam na imie Giulio mam 850g i jestem mega silaczem! Dostalem 9pkt apgar oddycham sam i mam wszystkie obawy moich rodzicow poki co w w nosie. Mam 34cm i przyszedlem na swiat o 2 kwietnia o 11:34
No bo co to by byla za Wielkanoc w brzuszku gdzie mamusia nawet by mi nie dala posmakowac uovo pasquale????
Wiec wybralem wolnosc i wszyscy lekarze mowia, ze dobrze zrobilem :)

sicilpol Gratulacje! poplakalam sie.
Giulio maluszku rosnij zdrowo.

cazzarola...ja tez sie poplakalam,odrazu po przeczytaniu zawolalam mojego m.i mu powiedzialam...od paru dni byl informowany na bierzaco o wydarzeniach...
sil,co mozna wiecej powiedziec,ze giulietto 2 trzymal nas w napieciu przez pare dobrych dni,teraz zostaje mu tylko rosnac szybko,nabierac miesni,bo domek jego piekny czeka na niego...9 pkt to wspaniale punteggio...sil miraccomando pisz kazdy szczegol.....

witaj na swiecie Giulio,niech ci tu bedzie jak najlepiej!!!!!sicilpol serdecznie gratukuje,ja tez sie nie moglam powstrzymac od lez....:-)Mocno cie sciskam i malutkiego tez.....

sil,oczywiscie pierwsze pensiero skierowane jest dla giulietto, ale ty jak sie czujesz?twoj malzonek?pisz,pisz i jeszcze raz pisz...czekamy na nowe wiesci o naszym malutkim nipotino...

wiataj Giulio!!!! Teraz juz moze byc tylko coraz lepiej!!!!! Rany jaka kruszyneczka z niego
Sil trzymajcie sie dzielnie w Trojke juz i zyczymy szybkiego powrotu do domku....wiem,ze to moze potrwac ..ale mimo wszystko jak najszybszego!

Zyta....ceny lozek dla dzieci sa juz od 80€ w gore ( najtanszy chyba model Kritter) Lettini - IKEA no i materace..zalezyjakie lozko wybierzesz co wybierzesz..ale wybor duzy.

o rany juz nie wiem co pisac..bo sie wzruszylam narodzinami Giulietto ... doczytam i odpisze pozniej

Witajcie ciocie!!!!!!
Mam na imie Giulio mam 850g i jestem mega silaczem! Dostalem 9pkt apgar oddycham sam i mam wszystkie obawy moich rodzicow poki co w w nosie. Mam 34cm i przyszedlem na swiat o 2 kwietnia o 11:34
No bo co to by byla za Wielkanoc w brzuszku gdzie mamusia nawet by mi nie dala posmakowac uovo pasquale????
Wiec wybralem wolnosc i wszyscy lekarze mowia, ze dobrze zrobilem :)
sicilpol ech tez sie poplakalam...
GRATULACJE!!!
a Giulio musi byc silny,chociazby ze wzgledu na date urodzenia!!!niech rosnie i jedzie z rodzicami do domu...
a ty jak sie czujesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sicil:
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i
słodkich
słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".
GRATULACJE!!!OLBRZYMIE!!!FORZA GIULIO!!!
Ja tez placze ale to lzy szczescia bo takie malenstwo to naprawde cos cudownego!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry