• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
ecco mi qua anche stamani...
dzien dobry forumowiczki...
chlopaki do szkoly i pracy wyslani,Ale dzis ostatni dzien w szkole,od jutra vacanze di pasqua...lekcje juz zadane od przedwczoraj na tygodniowe vacanze,ryzyko nie istnieje ze sie bedziemy nudzic,
wczoraj wieczorem nastepni turysci zwiedzajacy mieszkanie byli...
musze zadzwonic do agenzi o reso conto z tych wizyt turystycznych ,bo jestem bardzo ciekawa...
nadal pochmurno,ale bez deszczu,wczoraj wieczorem(nie popoludniu jak zapowiadali)pokropilo 5 minut i po deszczu...
nie bede wymieniac nikogo ,wszystkie serdecznie pozdrawiam i do meldunku rannego przywoluje,,,tylko sil wymienie i jej olbrzyma...sil tesoro pisz cos my ansiose babki..

dzien dobry,

no i u mnie pada....mega jesienna aura. Przynajmniej troche mi przeplukalo samochod. stoi pod domem, bo moj garaz kipi jeszcze od pudel pelnych roznych rzeczy. Wokol domu same drzewa...i mimo ze umylam auto 2 tyg temu to wyglada jak 100 nieszczesc..nie dosc ,ze budowa obok to te drzewa puszczajace soku wprost na moje auto. Wstyd takim jezdzic...no ale umyje i za 2 dnie ebzie to samo. chyba m,usze sie pospieszyc z oproznianiem

z praca nadal nic nie wiem...okropne to..chyba wolalabym juz wiedziec...bo moja motywacja do pracy z poziomu 0 zaczyna spadac na poziom -20. no ale jak tu sie przykladac i planowac jak czarne chmury nad glowa.

Jutro przyjezdzaja moi rodzice...jedyny pozytyw tego tygodnia.

a co do horoskopow i snow...wczorja z glupa popatrzylam na onet na tarota dla mojego znaku ..i usmialam sie po pachy ....w moej zaistnialej sytuacji hehehe
....Nie martw się o pieniądze, bo już niedługo otrzymasz niespodziewany zastrzyk gotówki. Być może hojny krewny wesprze Cię finansowo lub szef doceni wreszcie Twoje zaangażowanie, jakie wkładasz w wykonywaną pracę. Pozwoli to bez obaw patrzeć w przyszłość.

Zastrzyk gotowki ...to moze byc tylko odprawa tzn incentivo all'esodo.... hehehe no nic to tka na poprawe humoru

milego dnia dziewczyny

Jestem ciekawa co u sil i Mroweczka Giulio....

czesc dziewczyny....u mnie pochmurno i szara,dla odmiany chiara zaczela miec zatkany nos zaczelysmy robic aerozol to kichajac wypuscila piekne zolte s...ki,ale dzis rano miala tez occhi appiccicoso i nie wiem czy to colpo d aria czy sie congiuntivite zaczyna,pewnie pojde ja skontrolowac przed wyjazdem...niby kaszlu nie ma tylko to katarzysko i teraz oko....no nic ale od listopada nie miala nawet kataru...dziewczyny co przygotowujecie na wielkanoc do jedzenia?ja na pewno zrobie pastiere i tiramisu i jak strega torta salata....a o pierwsze i drugi musze do tesciowej dzwonic co kombinuje...milego dnia...anika u mnie nie bylo takiego bilansu nie slyszalam zeby u mnie robili a szkoda,ja tez nie wierze w sny i horoskopy to dla mnie takie tam pierdu smierdu....milego dnia...sil mam nadzieje,ze cos napiszesz o was,jak nasz Silacz sie miewa,usciski...

luczka dobrej zabawy z oknami...
anja,ten bilans to naprawde fajna sprawa,poniewaz ostetrica umawia cie na okreslony dzien i godzine w szpitalu w ktorym masz zamiar rodzic,zakalda ci karte,z danymi ,wynikami ,mowi co wymaga ten wlasnie szpital,jak brak jakis badan to odrazu wypisuje skierowanie,lub bezposrednio rejstruje np na ekg,wypisuje rowniez skierowanie na tracciato,gdyby porod nie nastapil do 40 tygodnia,40 +1 kaze stawic sie ze skierowaniem o wybranej godzinie ...
w piemonte te bilansy istnieja od konca 2010 roku,wiec giust,giusto zalapalam sie na to z giulio,oczyywiscie nie jest to obowiazkowe,duzo kobiet nawet o tym nie wie(nie wiedzialo ,moze tak lepiej,bo teraz nie jestem juz w temacie),no ale zadne badanie czy usg nie jest obowiazkowe,robimy to dla naszego spokoju i zdrowia maluchow...
kiedy wyruszacie nad morze,my dostalismy zaproszenie od mojej szwagierki nad morze ale nie chce nam sie za bardzo jechac...miejsce piekne,moze ktoras slyszala o alassio,chyba tak ,bo miss muretto w alassio robia,dom tez wielki i piekny,ale bedzie kupa ludzi,a my bardziej za spokojem jestesmy niz za uroczystosciami..
strega,tobie to chyba sie oplaca wierzyc w ten horoskop...

Ostatnia edycja:
Anika,napewno to super sprawa wszystko do kupy zebrac przed porodem,u nas niestety tego nie bylo 3 lata temu,teraz tez nie slyszalam,a naprawde szkoda,a moze robia tez teraz tylko ja nie w temacie?sie popytam...co do wyjazdu to jedziemy w piatek popoludniu,mi sie srednio chce no ale jako,ze jestem jedyna z naszej trojki,ktora nie chce jechac zostalam przeglosowana;-)chiara sie cieszy,bo badzie babcia i kuzyni a r tez lubi tam jezdzic...jak nie bedzie padac to jeszcze ale jak bedzie padalo to juz kompletna klapa...a cos mi sie o uszy obilo,ze ma padac...no i zobacze jak chiara z tym okiem....

witam sie i ja!
u nas piekna sloneczna pogoda,tak cieplo jeszcze nie bylo,nawet w domku jest cieplo,chyba sie juz nagrzal od tego sloneczka,okna pootwierane i ja zalozylam bluzke na krotki rekaw:-pbo do tej pory to bylo mi zimno w domu oczywiscie:-p
ja w ciazy chodzilam prywatnie,i robilam wszystkie badania...z tym wstawilam sie na okreslony dzien i godzine do cesarki...;-)
a sny,hm nie jestem za,ale chyba czasami sie cos wysni:-p

zyta ja tez chodzilam z oby dwoma ciazami do lekarza prywatnie,no ale do szpitala poszlam rodzic panstwowego..(nawet nie wiem gdzie sa u nas kliniki prywatne gdzie mozna rodzic)..od niedawna ,troszeczke ponad rok w szpitalach panstwowych w piemonte,jest mozliwosc zrobienia tego bilansu

u mnie podobnie anika,ja chodzilam prywatnie do lekarz ktory byl ordynatorem w szpitalu,badania robilam ale tego bilansu nie,i tak mysle,ze moze jakby byla taka mozliwosc,to moze by mi cos mowil?a tobie o tym lekarz prowadzacy ciaze mowil czy sama sie dowiedzialas?

reklama
powiedziala mi o tym moja sasiadka,ktora urodzila miesiac przede mna,jak poszlam na wizyte do mojego gin.to sie go zapytalam co to jest,to mi powiedzial ze od krotkiego czasu istnieje taka mozliwosc...podejrzewam ze jest to tylko w piemonte,a napewno nie bylo tego jeszcze jak wy rodzilyscie,bo wasze dzieciatka maja 3 latka,a to cos jest u nas od konca 2010 roku..
jezeli w innych regionach to cos istnieje to jedyna co powinna cos wiedziec to cucciola,bo rodzila krotko po mnie...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry