• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
Kosmitka ....w przypadku Mateusza... nie mial zadnego sczezpienia w szpitalu..podali mu rtylko witamine K..z tego co pameitam doczytujac z karty. Pozniej chyba w 2 dobie zycie miala badany sluch, monitorowana zoltaczke...tzn przychopdzily pare razy dziennie pielegniarki z takim miernikiem..co przykladaly do czolka i badalo sie bilirubine w jakis tam spososb..zapewne byl to jaki bilirubinometr :-)))..ja tam sie nei znam.
Nasteopnie chyba w dzien wypisu...rano..albo dzien przed wypisem ..juz nie pamietam..mial robione badania przesiewowe..czyli ten tzw screening neonatale

no niech to zralo mi pol posta

tak wiec co mi zjadlo to odtworze teraz
Tak wiec screening na 4 najwazniejsze / napopularniejsze chororby genetycznie

www.pianetamamma.it/parto/post-parto/lo-screening-neonatale-cos-e-e-perche-si-fa.html

do tego pobieraja krew z piety i robia takie ciapki na specjalnym kartonie

Sa to poddbno badnaia obowiazkowe i ejsli cos nie tak rto wynik rpzychodiz do domu. Jelsi ok to przysylaja tylko inf ze ok.

w dniu wypisu dostalam skierowania na EKG serducha i na usg bioderek. w dniu wypisu poszlam zarezerwowac te dwa badania . Tempistyka jesy jakos taka EKG 4-6 tydzien..i bioderka jakos tez od 6-8 tyg.
no i to tyle w szpitalu bylo.

Ostatnia edycja:
Kosmitka..u mnie w szpitalu podczas kursu rodzenia ..mowili,zeby przygotowac tatuskowi kartke z najwazniejszymi chorobami w rodzinie.
w szpitalu gdzie rodzilam..zasada jest taka,ze przy porodach rodzinnych to tata odpowiada na pyatania pediatry. Tzn pediatra robi z tatusieki taki wywiad...wiec swiezo upiecozny tatus ..zapomina o reszcie swiata ze wzruszenia wiec lepije przygotowac mu tak a iste chororb etc

U mnie bylo tka ze mnie tam czyscicli/ szyli a Valentino w sali obok trzymal Mateuszka i odpowiadl na pytania pani pediatry..z kartki heheh

No i prosze moi rodziciele juz w drodze na stazione Centrale z lotniska. Na szczescie mam rodzicow bardzo samodzielnych i sami sie "transportuja" srodkami komunikacji miejskiej z lotniska do Saronno. Odbiermay ich zazwyczj ze stacji kolejowej juz na miejscu .-)))

wlasnie do tego przydaje sie bardzo bilans w 37 tygodniu ciazy...
wszystkie takie pytania zadaja wtedu,wszystkie choroby od dziada ,pradziada,dane tatusia..itp.jak sie idzie rodzic to podaje sie tylko imie i nazwisko,a pani ostetrica przydziela pokoj i na tym koniec....(koniec papierkowej strony,bo to dopiero poczatek)...
anja ja mam czas 3 miesiace na wykorzystanie tego kuponu z pizza,jeszcze nie zastanawialismy sie kiedy..

witajcie laseczki:-).ja tylko na chwile dzisiaj bo zaraz znikam do sprzatania mieszkania.mojego wyslalam na dzialke zaraz po obiedzie .rano byl kardiolog jak co roku-wizyta kontrolna mojego F.wszystko ok i nastepna za rok.
u mnie zaczelo pogrzmiewac i zachmurzylo sie ale nie wiem czy cos z tego bedzie bo tak duszno ze nie ma czym oddychac.
sil odezwij sie co u Was nowego i jak maly Giulio.

Hej. wrocilam nie dawno z pracy po drodze zgarnelam Lorenzo wlasnie zjada podwieczorek i idziemy troche do ogrodu

Anika Lorenzo mial robiona ta mosse u nas to sie nazywa la mossa del Ortolano ale nic nie wykazywalo nawet po usg robili mu to i nic mu nie przeskakiwalo w biodrach a mial 3 A obydwa biodra i jedno zwichniete nawtet faldki z tylu na nozkach mial rowne a usg i potem przeswietlenie wykazalo zwichniecie wlasnie dlatego powinni robic odrazu usg bo nigdy nic nie wiadomo. Lorenzo usg mial zrobione jak mial 2 miesiace i na szczescie nie bylo za pozno.
kosmitka przed porodem robili ze mna wywiad jak sie nazywasz jak sie nazywa maz,ktory to twoj porod czy mialas poronienia jak ze zdrowiem w rodzinie zaczynajac od Waszych rodzicow, potem wy,wasze dzieci, rodzenstwo Twoje,rodzenstwo meza i ich dzieci. Ze soba musisz miec dokument torzsamosci i wszystkie badania ktore robilas w ciazy jak cos sobie przypomne to napisze. O badaniach dziecka juz Ci dziewczyny napisaly
Martwie sie o nasza Anie i Giulio:baffled: sicilpol odezwij sie!!!
Idziemy na spacer

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry