• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

cucciola pewnie ze rozumie, moj Lorenzo pierwsze mowil papa' doslownie wolal go a na mnie ata:-D a mama bardzo pozno nie moglam sie doczekac a teraz czasem mam dosc jak ciagle mama mama i mama;-)
u kosmitki to raczej tata bylo pierwsze bo maz polak:-)

teraz pytanie do zyty i anji mamy zaproszenie na urodziny do dziewczynki, co moglabym kupic w prezencie dla dwulatki? bo ja nie w temacie bardziej znam sie na chlopcach, Reszta dziewczyn jak macie jakis pomysl to tez mile widziane.
kosmitka mi takie masowanie nie pomagalo bo on mi to delikatnie robil myslal ze mi krzywde zrobi;-)
hmm.....moja to tak z niczego to papa i baba zalapala
dla dwulatki moze jakas fajna pizamke??

reklama
dzien dobry kobietki prawie swiatecznie....
u mnie pastiera zrobiona ciambellone rustico con salumi e formaggi zrobione robi sie jeszcze torta salata con carciofi i moge swietowac...jeszcze koncze sprzatac walizka prawie spakowana i w droge...
ptynia no wreszcie sie pojawilas,bardzo fajnie,ze jestes...ja tez maluje pisanki i ogolnie przystrajam dom...jak tam macko?
cucciola gratuluje w koncu sie doczekalas:-)napewno identyfikuje slowo z osoba...u nas byla mama pierwsze potem papa...
pozdrawiam was wszystkie kochane anika dzis pewnie po torino buszuje...a eve ja mam w rodzinie rozaszczep podniebienia i wargi wiec jak bylam w ciazy to sie bardzo martwilam,bo moja babcia miala,wiec mi powiedziano,ze moze wystapic w drugim pokoleniu...i jak robilam usg to lekarz wiem,ze ogladal dosc dokladnie czaszke,bo mu o tym oczywiscie powiedzialam...na szczescie nie ma nic....biedny maluszek...moja babcia 83 letnia miala robione jako dziecko,te operacje i widac minimalnie przy wardze...przy dzisiejszej technice bedzie latwiej....ale takie malenstwo ile sie nacierpi....to takie niesprawiedliwe jak cierpia dzieci...sicilpol wierze,ze nie masz czasu nam tu napisac nic,jestesmy z toba,wami usciski....

Ostatnia edycja:
luczka kochana a co bys wolala kupic cos z ubranek czy zabawke?no bo jak z ubranek to sama zdecydujesz jakis komplecik czy dresik,wiadomo tu wszystko sie przyda a podobac ma sie mamie:-)...z zabawkami to juz ma sie tylko dziecku podobac...u nas od zawsze dobrze sie przyjmuja klacki lego,sa teraz serie z hello kitty,kubis puchatek,frolewna sniezka,moja mala ma ich sporo,lego ma wybor takze dla dziewczynek,a wydaje mi sie ze klockami dzieci sie zawsze bawia,u nas teraz na bierzaco maszyna do robienia lodow i ciastek z ciastoliny...tez fajna sprawa,moja sie od dawna tym bawi,ale zalezy od mamy czy sie bedzie dawala bawic czy bedzie sie bala ze zje,choc nie powinna...coz jeszcze lale w kompletach z gadzetami,kuchnia do gotowania sa takie dla dwulatek...ja mam zawsze dylemat bo ja swoje dziecko znam a z innymi to kto wie...jak mi cos wpadnie do glowy to napisze

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pewnie nie bede miala czasu zajrzec przed niedziela wiec skladam Wam teraz zyczonka

Z okazji zblizajacych sie Swiat Wielkanocnych skladam najserdeczniejsze zyczenia: duzo zdrowia, radosci, suto zastawionych stolow, smacznego jaja..jesli bedziecie miec jaja zgodnie z polska tradycja, duzo wody w poniedzialek ( zeby byla jakas namiastka smingusa dyngusa) a przede i jak najmilszych spotkan w gronie przyjaciol i rodziny oraz mnostwo wiosennego slonca!!!!

2009411164419_bd1103-buona-pasqua-1206092036.jpg

biedne aniellino:-(ja nie jem i nie lubie i nie moge patrzec jak te biedactwa jedza inni:szok:dzieki streguniai dla Was Wesolych Swiat;-)
anja:tak:sprytna babka z Ciebie juz wszystko naszykowane masz!!
a reszta kobitek to pewnie w wirze przedswiatecznych zakupow i porzadkow przepadla?!!

czesc kobietki.ja na dzisiaj skonczylam pieczenie.torta ai formagi wyszla przepiekna i urosla tak ze myslalm ze ucieknie z form:szok: do pieczenia.mieszkanie posprzatane,lozka przebrane i zostalo tylko isc z psinka do weterynarza bo jakies zapalenie skory jej sie przyplatalo i nie wiemy co to.jutro piecenie ciasta i po poludniu do kosciola ze Swieconka.

Dziewczyny korzystam z chwilki wolnej, tylko chwilki bo P poszedl na procesje, maly juz pod kolderka, ja zaraz dolaczam do niego, i skladam Wam swiateczne zyczenia
Pogodnych świąt Wielkanocnych spedzonych wsrod najdrozszych Wam osob
z uśmiechem na twarzy
jajkiem na stole i
zajączkiem w kieszeni ;)

BUONA PASQUA

reklama
dziewczynki witam sie serdecznie z wami..
nie wiem czy uda mi sie w spokoju dokonczyc ten post,moi domownicy jeszcze spia..ale lada moment pewnie sie ktos obudzi...
a wiec ..
wczoraj mnie nie bylo ,probowalismy zalatwic troche spraw ,powiedzmy ze prawie wszystko nam sie udalo...paszport odebrany,wiec mozna juz ruszac w droge,jeszcze 4 miesiace...
zrobilam nawet zakupy ,wiec dzis mam juz z glowy,tylko gotowanie mi pozostaje,ale to juz sama przyjemnosc,na obiedzie mam tesciow,a na kolacje jedziemy do torino do znajomych...
potem wstawie na post obiadowy menu swiateczne...
o 10.30 i o 11.00 mam 2 wycieczki zwiedzajacych mieszkanie,wiec musze brac sie do roboty,nawet mi sie udalo dokonczyc post,dobrego dnia i do uslyszenia pozniej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry