• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

luczka,pielgrzymki trwaja,na dzis nikogo nie ma,ostatnie 2 pary byly w sobote..
raz sie nie moge doczekac aby sie wyprowadzic i mysle non stop o owym mieszkanku,a potem ogarnia mnie smutek i mysle sobie ze szkoda by bylo sie stad wyprowadzic,ale ja durna..
strega to chyba ty mamsz cos z serwerem bo ja spokojnie wchodze..
ale u nas dzis brzydko,sembra novembre,nie pada jeszcze ale mysle ze to kwestia minut..

reklama
swieta swieta i po swietach.witajcie dziewczyny.u mnie od rana sprzatanie,pranie i prasowanie poszlo w ruch.wlasnie ostatnia pralka sie kreci.obiad mam jeszcze od swiat wiec wystarczy tylko zagrzac jak moj wroci z dzialki.nawet obiadek dla psiaka zdazylam ugotowac.mysmy swieta spedzili troche w domciu a troche na wizytach u rodzinki i leniuchowaniu.w niedziele padalo i to dosc porzadnie i zrobilo sie zimno,zaledwie 7° pokazal termometr ale zato wczoraj piekne slonko,zero chmurzydel i cieplutko.dzis tez jest ladna pogoda.
sil napisz jak maly Giulio sie miewa

Cucciola to sie rozpisze o ekspresie teraz hihi. Wzielismy Deloghi Nespresso Lattissimo + silky milk Nestlé Nespresso: PL

Ma ten pojemnik na mleko co sie przechowuje w lodowce
Jest to ekspres na capsule. Niestety capsule kosztuja troche. ...ale w w promocji dostalismy buona na 80€ ...i wczoraj odebralismy 250 kapsulek w 18 roznych smakach. moj V chcial ekspres z mlynkiem i na kawe juz zmeilona..a te to kosztuja fortune ...od 499€ e gore , nie jakies cialde czy capsule. ale pochodzilismy pogadalismy z roznymi kobietami od ekspresow w sklepach i na nasze potrezby ..jedna-dwie kawa dziennie to najwygodniejsze i najlepsza kawa to na capsule albo cialde. no i ja sie uparlam na to mleko. z takim zewnetrzym , chowanym do lodowki pojemnikiem znalazlam tylko 2 modele. Walasnie ten z nespresso i drugi model dostepny tylko w necie ..bo hcyba juz wyszedl ze sprzedazy Caffè - Espresso con pompa - EC 850.M - De'Longhi Italia. Nespresso ma zdecydowanie lepsza obsluge klienta...tzn jak sie zepsuje to przesylaja technika po ekspres a on daje zastepczy ekspres.....no i maj mnostwo roznych ofert dla klubowiczow....wiec sie nabralismy heheh
ale kawka i capuccino i caffe macchiato mniamiiiii.....piana na maksa w 5 s!!!!
Dziekuje kochana za wyczerpujace informacje!!SLyszalam od znajomych ze ten Wasz ekspress do kawy jest super to juz niie jakis tam ekspres a profesjonalny;-)ja mam ta tazzone od slubu w prezencie dostalismy no ale nie robie nawet porownania:no:wpadlabym na capuccio z mila checia do Ciebie:tak:zaraz skocze przejrzec fotki Matiego a jak on sie miewa??
Ja z rana wyskoczylam z mala na spacer bo piekny dzionek mamy ponad 20 stopni a wiec trzeba wykorzystac od jutra zapowiadaja ochlodzenie:no:juz nic nie rozumiem z ta pogoda:confused:raz zimno raz cieplo
luczkaa jak Lorenzo sie czuje??idziecie do pediatry??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie, ktora urzadzala chrzciny we wloszech? Jakie mialyscie dania? Tort? Znaczylyscie bilecikami miejsca siedzace przy stolach? Ile placilyscie od osoby? Kurcze zabieram sie za organizacje i zdalam sobie sprawe, ze tak naprawde to ja nic nie wiem o wloskich tradycjach.. Zaproszenia? Bomboniere? Uff :confused:

ivi,ja robilam chrzciny we wloszech,
wedlug mnie to kwestia co ty masz na mysli ,bo znam ludzi ktorzy wynajmowali sale i robili poczestunek,albo w barze apericena,z jednym cielym daniem,reszte przekaski,albo restauracja,na obiad lub kolacje,jest kilka opcji i kazda è valida..
ja robilam w sobote 18 czerwca,msza na 17.30 a restauracja na 19.oo..
mialam segnaposti,zamowilam na internecie ze zdjeciem giulio...i bomboniery ale bardzo malutkie ktore podtrzymywaly te segnaposti,a co do ceny to mysle ze zalezy od miejsca,regionu,restauracji itp...w maszym menu bylo compreso:
-aperitivo con i salatini,pizzette ecc..
-5 antipasti
-2 primi
-1 secondo
-1 contorno
-torta
-bevande,vino bianco,vino rosso,amari itp,no i caffe
takie normalne menu okolicznosciowe,a jezeli chodzi o sklad to juz zalezy czy twoi goscie jedza ryby czy mieso,my staralismy sie robic pol ryby ,pol mieso aby zadowolic wszystkich...
a zapomnialam o zaproszeniach...ja nie dawalam zaproszen,byla tylka najblizsza rodzina,siostry i bracia z rodzinami,nonni,wiec slownie ich powiadomilismy

Ostatnia edycja:
Ivi, ja robilam chrzciny w restauracji.

Msza byla o 16..skonczyla sie po 17..zanim wszyscy sie przetarsportowali do restauracji bylo ok 18...aperitivo i pozniej kolacja a na koneic tort
Wybralismy menu chyba za 40€ na glowe. Najpierw aperitivo, pozniej antipasto, bis di primi, secondo i pozniej tort. Tort nie jakis wymyslny....chantilly z fotka Mateuszka...wkleje link z fotkami w grupe..to lookniesz sobie.
Jako bomboniery wymyslialam sobie drzewko bonsai...szczerez fajne ale..nie wszyscy maja police verde wiec szybko im padly..mimo,ze dostali opuscolo jak je pielegnowac hehe
Zamowilam je w internecie i sama pozniej robilam woreczki z confetti. tiul i wstazeczki zakupilam w Polsce , bo taniej :-)

bylo cos w tym stylu http://www.studiodicarte.eu/Zaproszenia/zaproszenia-na-chrzest/zaproszenie-ZCH106/ ( to tylko jakas bozza...ale przypadkiem imie sie zgodzilo i moje rodzine miasto hehe)

a bomboniera to taka :
2cxur7m.jpg

Zaproszenia zrobilam sobie prze strone internetowa w PL..mialam wtedy duzo czasu...Tak pamiatka .-)

Ostatnia edycja:
reklama
ivi my chrzcilismy w niedziele na mszy o 11 potem obiad ,nie mielismy segna posti tylko bomboniere, na obiad mielismy antipasto jak u Aniki 2 dania pierwsze, 2 drugie contorno, macedonia,tort, liquori, dania mielismy tylko miesne i placilismy 25 euro od osoby

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry