• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

czesc dziewczyny,
ja wczoraj zaszalam, umylam okna, balkon, upralam firanki i normalnie wieczorem to nawet nie wiem kiedy padlam, ale wreszcie widac swiat :-) dzis juz bez szalenstw ;-) zabiore sie moze w koncu za pranie ubranek dla Aleksa no i moze w koncu spakuje torbe, jakos wcale mi sie nie spieszy, ale maz zaczyna sie stresowac i co dwa dni mi truje ;-)

zyta ja mam zielone oczy, raczej jasniejsze niz ciemniejsze :-)
luczka to fajnie, ze Lorenzo w porzadku, oby to przeziebienie szybko minelo, juz niedlugo powinien byc koniec tych chorob,
nasze chlopaki tez sa grzeczniejsze, jak sa z jednym z nas, niz jak jestesmy oboje, tak sie smiejemy, ze to moze miec glebszy sens, bo wiesz, jak jest jeden rodzic i dzieci by go zameczyly to one by nie przetrwaly, a jak jest dwoje rodzicow to nawet jak zamecza to slabsze, to drugie im zostanie do opieki ;-)
anja u nas ze spaniem to jest tak, ze jak dzieciaki sa w przedszkolu to oboje spia,
w domu Mikolaj spi, zwykle sam kladzie sie i zasypia, ostatnio nawet usnal przy stole, bo czekal biedny na obiad, ale sie nie doczekal ;-) ale mial taki dluzszy okres, ze sie buntowal i za nic nie chcial usnac, wychodzilismy z nim na spacerek, zeby usnal...
a Antos od dluzszego czasu, moze od roku tak mniej wiecej w domu w dzien juz nie spi, chyba ze jedziemy samochodem to zawsze sie zdrzemnie

ech, nie wiem co bedzie z porannego spacerku, bo wlasnie zaczelo sie chmurzyc
pozdrawiam!!! :-)

reklama
kosmitka,czas juz czas...
ale ja ci zazdroszcze takiego malutkiego aleksa,moj giulio juz duzy chlopak..
no ale coz,nie moge narzekac..
czego sie obawiasz?'porodu czy pierwszych dni z dzidzia,zanim sie wszystko pouklada..?

czesc dziewczyny...
u nas leje jak z cebra,w dodatku zaspalam i ledwo sie wyrobilam....
anika pytasz o wzrost ja mam 177cm,wiec do niskich nie naleze,ale ty tez chyba jestes wysoka?kosmitka kochana rob ta torbe bo najwyzszy czas:-Djuz blizej niz dalej i pojawi sie nowy maluszek wsrod nas...mi to sie wydaje,ze obawy przed porodem zawsze sa czy z pierwszym czy z dziesiatym dzieckiem wg.mnie to normalne...ja tez ci zazdroszcze malenstwa:-)co do spania to chiara raz spi raz nie wczesniej spala o 13 teraz o 15 albo 16.30 by szla spac a potem w nocy nie chce oczywiscie i jest udreka sama nie wiem co robic...

kosmitka,rozumiem cie,poprostu wiesz co cie czeka..
pierwszym razem czlowiek sie boi ,ale nie zdaje sobie nawet sprawy czego sie boi,no ale nastepne razy sa inne...
mi drugim razem poszlo duzo lepiej,ale bol jest niestety nie do unikniecia...
znalazlas nianke dla chlopcow na czas porodu?
anja,ja tez malutka nie jestem,176 cm...eve tez wysoka,inne dziewuszki za dobrze nie pamietam..jest jeszcze jakas zyrafa wsrod nas?

Ostatnia edycja:
wiecie co do porodu to ja teraz bym miala zjazd z porodem,ale nie bolem tylko,ze cos sie moze stac w trakcie ale to wplyw telewizji i tego co sie slyszy....ale to oczywiscie glupota tak myslec,jak bylam w ciazy to nie myslalam,ze mogloby cos pojsc nie tak...kosmitka ty tego nie sluchaj bo ja to katastrofistka jestem z natury,ale jesli chodzi o mnie....

anika hehe, no wlasnie, wiem co mnie czeka, nic to, juz sie nie wywine ;-) ale w sumie jak porod bedzie taki jak z Mikolajem, to bede sie cieszyc...
a jesli chodzi o opieke, to wlasnie zaczynamy myslec jak to zorganizowac ;-) musimy miec kilka wersji w zaleznosci od tego, kiedy mlodemu zachce sie wyjsc ;-)
anja no ciezka sprawa, ja tez czasem wole jak w dzien Miko nie zasnie, bo wtedy usypia wczesniej i latwiej wieczorem, ostatnio w niedziele jak lazilismy po Rzymie nie wiem skad on mial tyle energii, ale dzielnie sam chodzil i nie usnal w dzien, ale czasem normalnie pada glowa w talerz... pare razy probowalismy go budzic po 1,5h jak usnal pozno wlasnie o jakiejs 17tej, ale to nie byl dobry pomysl, bo mial zly humor ;-)

a takich rzeczy, ze cos pojdzie nie tak, to tez sie boje, ale staram sie o tym nie myslec...

Ostatnia edycja:
anja jak chodzila w ciazy z giulio ,tuz przed porodem,przed bozym narodzeniem,we wloszech wydarzyly sie 3 przypadki ,gdzie przy porodzie umieraly dzieci lub matki...tak to jest,jak masz rodzic to tragedie w szpitalu sie dzieja ,jak masz leciec samolotem to katastrofy samolotowe jedna za druga...
kosmitka,porozmawiaj z aleksem,moze urodzi sie w tygodniu(nie sobota i niedziela)od 9.00 do 15.30....hahhaha dobrze by bylo co?

Ostatnia edycja:
reklama
anika no idealnie by bylo, juz mu mowilam, powiedzial, ze zobaczy co da sie zrobic ;-)

no i nie leje, chociaz ciemno za oknem, ale moze jednak zaryzykujemy spacerek na kawke...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry