• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

ciao :) no i sobie jestem, tak caly dzien biegam, eh dzis te okropne analizy badania, 4 godz w ambulatorium robilam test na cukrzyce, masakra ile mozna tam siedziec, uff

dziekuje za pomoc z imionami, wiec coz, chyba najprosciej jest dac poprostu jedno, moze dziadek polak sie nie pogniewa, zobacymy , przekupie czyms tAte.

dziewczyny ale jestescie szybkie , ledwo co nadazam czytac, lecicie jak torpedy do przodu,staram sie nadrabiac.

fajny temat z tesciowymi, hihi, a mi si eto nawet podoba, :):):) nie zebym leniwa byla, bo mnie nauczono w domu robic wszystko,no ale te mammy to umieja rozpieszczac, zaglaskac,no i ja mysle , bo tez mam taka, ze fajnie w sumie, bo w polsce niedoszla tesciowa to by mnie skopala i wyrzucila za drzwi. hahaa tu o rodzine dbaja.i nie mozna miec im tego za zle, nawet jak przeginaja:), z doswiadczenia wiem ze uprzejmosci czy kultury takiej to by sie nie jeden polak i polka mogla uczyc,ale to kolejny temat bez dna.

no coz ..dzis piekny dzien:)a ja padam z nog.
milo ze tu z wami jestem,:)

reklama
ale sie naczytalam:-D uff ale wszystko nadrobilam.
Ja mieszkam pod tesciami a nie z tesciami i owszem czasem mnie bardzo denerwuja ale nie jest zle;-) musialabym wam dluzo pisac ale nie chcem przynudzac powiem tylko ze nie jestem wymazona synowa o czym mnie powiadomila w dniu slubu cywilnego;-) nigdy nie chcialam tutaj mieszkac i dlatego przed slubem mieszkalismy razem 3 lata w wynajmowanym mieszkaniu a to mieszkanie stalo puste ale jeszcze przed slubem zaproponowali nam zebysmy sie wprowadzili i po rozwazeniu pro i contro bylo wiecej pro;-) tak wiec po dlugiej naradzie postanowilismy sprobowac na poczatku przy dyskusji z tesciowa powiedzialam jej ze my tutaj przyjdziemy pod jednym warunkiem ze kazdy bedzie zyl swoim zyciem i musze powiedziec ze tesciowa raczej sie stosuje do tej reguly mam z nia relacje neutralne i dopoki nie urodzil sie Lorenzo widywalam ja tylko w sobote i niedziele a teraz troche czesciej ale raczej sie nie wtraca ale ma glupi charakter i dlugo by tu jeszcze opowiadac mam to szczescie ze moj maz stoi za mna murem chociaz dlugo musialam nad nim pracowac ale sie udalo i jak cos mnie denerwuje to on mowi daj se spokoj olej to a ja nie potrafie :-D dodam ze moj maz jest jedynakiem ale nie jest rozpieszczony a wrecz przeciwnie pomaga mi w domu jak trzeba to posprzata, robi wszystko przy dziecku czesto gotuje ( nie wiem czy tesciowej sie to podoba? ale mam to gdzies) najbardziej denerwuje mnie w tesciach ze chcieli by nam pomagac za wszelka cene a ja nie lubie jak ktos mnie uszczesliwia na sile;-) albo poruwnywanie Lorenzo do mojego meza jak byl maly on wogole sa podobni do siebie jak 2 krople wody, a ja jestem za bardzo wymagajaca matka;-)

ale sie rozpisalam:-D dodam jeszcze ze moja tesciowa ma tez zalety zawsze jest pronta do pomocy a w opiece do Lorenzo to ufam jej tak jak powiem tak jest zrobione moja mama przytaknela by a potem zrobila po swojemu:-D
a i piszecie ze to tu jest taka mentalnosc a ja wam powiem ze nie prawda bo znam w Polsce takie tesciowe ze wlosy sie jeza na glowie od opowiesci;-) i synkowie sa im podporzadkowani ale macie racje najlepiej male ciasne ale wlasne tylko ze jak mnie cos wkurza to poprostu zamykam dzwi i do nie ide i jest nie jest zle.
cucciola szkoda ze Twoj maz slucha sie ich nie wiem co Ci poradzic

ojj nie czytam o ttesciowych... koniec:P
znam kawal - jaka jest najlepsza tesciowa? .. no nie bede pisac,hihi.nie wypada.

tylko sie martwie ze moje malenstwo utucza bo tu sie je niesamowite ilosci slodyczy, hihi
a najgorsze te colompy na pasque i natale, syf dla mnie syf...bez umiaru
i syf
nie ma to jak moj biszkopt z owocami i galaretka:))swiezy:)) tylko ze... jem go sama..!! uwierzycie? w krk nikt by nie pogardzil sernikiem z rosa a tu... ..:crazy:no nic ,jest wiecej dla mnie!mniam:)):)

brzuszek mnie kopie,moj pilkarz kochany

Luczka,ja pisalam o mentalnosci mojej tesciowej,z punktu widzenia prac domowych.,ktore wg.niej powinna tylko kobieta robic..ale fakt wszedzie sie znajda tesciowe wscibskie i wredne w polsce tu czy gdzies indziej,najwazniejsze nie dac sobie na glowe wejsc...:-)nie mozna wszystkich do jednego worka wsadzic,zdarzaja sie zgodne okazy :-Djak lorenzo?

powiem tylko ze nie jestem wymazona synowa o czym mnie powiadomila w dniu slubu cywilnego;-)
Luczka to juz kolejny inny temat:-), chyba zadna z nas nie jest idealna, ale jak w zyciu, nie ma ludzi idealnych. Mnie nigdy nie powiedziala wprost, ale moj P kiedys rozmawiajac powiedzial mi, ze na poczatku naszej znajomosci, jego matka nie bla zachwycona. Nie zeby miala cos przeciwko czy cos w tym stylu ale jak to sie w italii mowi...MOGLIE E BUOI DEI PAESI TUOI, niestety ona starej daty, meridionaleeeeee, wiec zona Polka dla jego syna nie byla top!! Tesciu byl "zakochany" we mnie;-), ale ona bardzo ostrozna. W kazdym razie ludzie musza sie poznac, i teraz nie narzeka na synowa:-), nie wchodzimy sobie w droge.
Moja tez porownywala Patryka do P, twierdzi ze sa identyczni:-D:-D, nie ma co ukrywac, moje dziecko to cala mamusia, od urodzenia, teraz jak bylam w PL to pozbieralam stare fotki i jej pokazalam...usmialysmy sie tylko. Jak widzisz Luczka nie ty jedna wymagajaca:tak:

anjoo,niekonieczni ci musza utuczyc malenstwo,zalezy od ciebie czy sobie na to pozwolisz...chiara je b.malo slodyczy,wszyscy wiedza,ze tak jest i nie protestuja...innych dziewczyn maluchy z tego co pamietam,tez malo slodyczy jedza...

eve juz kiedys chyba pisalysmy ze nasze sytuacje z tesciowymi sa bardzo podobne a to przyslowie piace molto mojej tesciowej;-) a ja mysle ze dlaniej zadna bylaby odpowiednia;-)jeszcze sie taka nie urodzila:-D
anjoo tak jak pisze anija to od Ciebie bedzie zalezalo co bedzie jadlo twoje dziecko u mnie o to tez byly zgrzyty ale doszlysmy do porozumienia i teraz pyta po cichu czy moze mu dac to albo tamto i na moja prosbe zmienila miejsce soczkow bo zaczal sobie sam wyciagac;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry