• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ivi1 domyslam sie jak ci moze byc ciezko,ja coprawda rozpakowalam sie w lipcu,ale i tak poczulam ten stan w upalny czerwiec.Dla pocieszenia dodam,ze w koncu to minie;-),i upaly...;-),cieszac sie i tulac malenstwo(przeczytalam co zescie napisaly,ale nie wszystko zapamietalam,bedzie dziewczynka czy chlopczyk?).agatka13 pieknie opalona,usmiechnieta:-),a tak w ogole daleko macie do morza?my mamy jakies 1,5godz.samochodem,bylismy w niedziele ludzi ogrom,ale cora byla tak zadowolona,ze nie da sie opisac tego.Dziewczyny a jak reaguja na morze wasze dzieci,bo znam i takie ze boja sie wejsc do wody:tak:.Acha mam pytanie do was,otoz jak to jest u was z przykryciem glowy dziecka nad morzem?czy zakladacie jakies kapelusiki czy nie?pytam sie dlatego,ze mojej ja zakladam chociazby jakas chustke,ale za to nie widzialam zeby cala reszta dzieci cos takiego miala:szok:,i zastanawiam sie czy to jest z mojej strony ok.,czy tylko ja wychodze na nadgorliwa mame....Luczka jak po pobycie w polsce czy chcialo ci sie wracac?a czym zescie jechali?prawda pogoda w tym roku nie jest za rewelacyjna w Polsce:wściekła/y:,tez zesmy i my tego doswiadczyly:tak:,no ale cala reszta za to byla super,jestem zadowolona chociazby z tego ze fajnych ubran sobie kupilam,za fajna cene:tak::tak::tak::-D.To by bylo na tyle,musze jeszcze was podczytac i blizej zapoznac,zeby wiedziec o co chodzi:tak:;-).Milego dnia.

reklama
Dziewczynka kochana, no chyba ze mimo zapewnien lekarzy zrobi nam niespodzianke :-D Ja do morza blisko bom w rzymie, ale moj nie cierpi tu nad morze jezdzic, wiec jezdzimy do alby gdzie rodzice maja letnie mieszkanko i spedzamy weekendy tam. Tyle tylko ze wizyty i te wyjazdy kompletnie nas wyplukaly z kasy no i najwyzsza pora zacisnac pasa:-( No coz, i tak nie dalo sie juz wytrzymac tego goraca ;-)

witajcie dziewczyny.tak czytam i czytam i widze ze wiekszosc z was juz byla w polsce.ja sie wybieram w pazdzierniku na chrzciny do mojej siostrzenicy.jestem ciekawa jaka mnie pogoda zastanie................:confused:. my zwykle nad morze jezdzimy do scalea,bo tam mamy najblizej.ale w tym roku bylismy w innym miejscu i zaoszczedzilismy kupe kasy.moze mi nie uwierzycie,ale w ferragosto w 4 osoby lacznie z paliwem za wejsciowki nad morze zaplacilismy tylko 35 euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!normalnie bylismy w szoku:szok::szok: jak babeczka powiedziala cene.obiad mielismy swoj z domu zabrany i wten sposobzaoszc zedzilismy dodatkowe minimum 100 euro.

zyta w Polsce bylo fajnie bylismy 5 tyg. maz byl tylko 2 tyg tak ze juz mi sie chcialo wracac, jak jestem tutaj to teskni mi sie do Polski i na odwrot, lecielismy samolotem,
pogoda byla do kitu ale jak bylo cieplo wykorzystalismy to na maksa maly byl ciagle na powietrzu jak wrocilismy to tesciowa nie mogla sie nadziwic ze wnuczek taki opalony (moze myslala ze bylismy na Polo Nord:baffled:????

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny.tak czytam i czytam i widze ze wiekszosc z was juz byla w polsce.ja sie wybieram w pazdzierniku na chrzciny do mojej siostrzenicy.jestem ciekawa jaka mnie pogoda zastanie................:confused:. my zwykle nad morze jezdzimy do scalea,bo tam mamy najblizej.ale w tym roku bylismy w innym miejscu i zaoszczedzilismy kupe kasy.moze mi nie uwierzycie,ale w ferragosto w 4 osoby lacznie z paliwem za wejsciowki nad morze zaplacilismy tylko 35 euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!normalnie bylismy w szoku:szok::szok: jak babeczka powiedziala cene.obiad mielismy swoj z domu zabrany i wten sposobzaoszc zedzilismy dodatkowe minimum 100 euro.
Kochana placis za wejscie na plaze? A nie ma dzikich plaz obok tych platnych?

niestety tam gdzie bylismy nie ma dzikich plaz tylko strzezone.ale to nawet lepiej bo opieka i ochrona byla.a dla rodzin z malymi dziecmi to warzne-3 razy w ciagu dnia dzieciaki gubily rodzicow.gdyby nie ochrona dzieciaczki czekalyby na rodzicow w pogotowiu oipekuncym,a tak to szybciutko sie znalezli rodzice.

Cisza:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:;-)!Czyzby wszystkie mamy wyjechaly na wakacje??????hmmmm:crazy::-(:-(.A wiec jak odwiedzicie bb,moze ktoras zdradzi mi jakis przepis na pyszny wloski obiad?????Pozdrawiam zycze milego,slonecznego weekkendu:tak::tak::tak::-):-):-):-):-).

witajcie z rana babeczki:-).ja sie ostatnio nie odzywalam bo bylam zajeta razem z mezem na dzialce,konczylismy stawiac ogrodzenie i robilismy bramke z drewna -zostalo ja jeszcze tylko polakierowac.
ZYTA co do obiadu to polecam pasta con melanzanie alla fungetto+petto di pollo+melanzanie come contorno i obiad masz gotowy.przygotowanie calosci zajmie ci raptem pol godziny bo melanzanie soie szybko robia na patelni.
za to ja nie mam dzisiaj pomyslu co na obiad wymyslic................:confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry