• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziekuje dziewczyny za slowa otuchy.a dolek pomalu sobie mija:-p i mam sie lepiej.a do ploski teraz nie moge jechac bo mam kilka wizyt u lekarza i nie moge ich odlozyc bo bardzo dlugo na nie czekalam.pozostaje mi tylko uzbroic sie w cierpiwosc i czekac do stycznia.nie mam innego wyboru.

reklama
agatka jakby co my mamy pol litra polskiej wodki i chetnie oddamy ;-)
luczka dzieki za info, przejde sie tak czy inaczej do rodzinnego, bo potrzebuje jeszcze zaswiadczenie, ze moge chodzic na basen
zyta do naszego zlobko-przedszkola (prywatnego) rodzice przyprowadzaja dzieci z katarkiem, z jednej strony to zle, bo dzieciaki czesto cos lapia, ale z drugiej strony my tez nie mamy wyrzutow sumienia zaprowadzajac nasze z katarkiem, oczywiscie o ile to tylko katarek, bo jak dziecko jest oslabione to lepiej dla niego jak zostanie w domu
to nie do konca odpowiedz na Twoje pytanie, ale jakby co mozna zapisac sie do ASL dobrowolnie, niecale 400 euro na rok, tyle ze liczy sie od stycznia do grudnia, my mamy takie wykupione, bo jestesmy tu na stypendium a nie na umowe o prace, na poczatku robili nam problemy, ze trzeba miec zameldowanie, ale ostatecznie okazalo sie, ze potrzebny byl tylko dowod wplaty i codice fiscale

dziekuje kosmitlo za checi:-D oddania wodeczki.dolek juz mi minal,musialam sie osfoic z ta mysla ze zostane w domu.a polska wodke to i w coopie maja-wiec daleko nie mam.

witam:tak::tak:ja wpadam sie przywitac;-):tak:bo weny do pisania dzisiaj nie mam:no::no:agatka13 jakbys miala dola,to zapraszam hm, coprawda wodeczki nie lubie:no::no::-pale piwko to sie znajdzie,zreszta barow tutaj na kazdym rogu:-p:tak:Mojej corki w koncu nie zaprowadzalam do przedczkola,katar miala dosyc meczacy,coprawda jeszcze ma ale mysle ze sola fizjologiczna go zlikfidujemy,a tak tylko by sie meczyla,ciezko oddychac...zobaczymy do poniedzialku.Acha jak bylam w Polsce kupilam syrop na przeziebienie,temperature,kaszel...i jest to jedyny rodzaj syropu,ktory chce mi wypic,a te ktore przepisuja lekarze sa niedobre:no::no::no:(nawet nie ma mowy zeby wypila,a jak dam na sile to wiadomo co sie dzieje...:-p)dodam ze mozna go podawac dzieciom od 3go roku zycia,jest bez recepty.

czesc dziewczyny.ja dzisiaj jak zwykle na dzialce.i moge sie pochwalic jedna zecza ktora sama dzisiaj zrobilam bez pomocy mojego F:otorz sama przygotowalam wapno i wybialkowalam caly kurnik:-),tylko jeszcze kurek brakuje.a po poludniu odnawialismy ogrodzenie od zagrody przy kurniku.a teraz moj siedzi w wannie i oglada telewizje:-Da ja tutaj z wami na BB juz wykapana i pachnaca a nie cala upackana wapnem,nawet okulary swoja porcje dostaly.jak muchomor-cala w piegach :-D:-D bylam.
a jak wam mijaja dni,pewnie kporzystacie ze slonka poki jest.
ZYTA,KOSMITKA jak tam wasze przeziebione maluchy sie maja,juz lepiej?

agatka no to zrobilas kawal dobrej roboty:-) dzieki, ze pytasz, nasze maluchy zdrowe, w weekend juz sobie rowerkowalismy cala rodzinka, nasz najmlodszy byl tylko troche niepocieszony, ze go zapakowalismy do fotelika ;-) Dla niego to straszna obraza ;-), bo na co dzien to on juz pomyka na swoim rowerku biegowym i nawet rozwija juz niezle predkosci, ale niestety jeszcze niezbyt dlugi dystans jest w stanie pokonac.

Witam kobietki,tak wieczorkiem!
Moje pociechy chrapia juz od godzinki,wiec postanowiam napisac do Was pare slowek.
Dzien jak zwykle zabiegany,rano sprzatanie,gotowanie obiadu,
popoludniu wywiadowka w szkole u Alessandro,wrocilismy do domu po 18.00,
a wiec przygotowywanie kolacji...itd
Popoludniami zwykle chodzimy do parku pod domem,jutro jak nie bedzie padac napewno nas nie zabraknie,dzis ta wywiadowka nam pomieszlam w planach...
kosmitka,skarbie jak sie czujesz?jak przebiega ciaza?kiedy masz wizyte?
agatka,jak samopoczucie?kiedy zaczynasz prace?
Duzo dziewczyn od dluzszego czasu sie nie odzywa....ivi daj znac!!

Anika dzieki, jeszcze kilka dni temu czulam sie swietnie, ale w weekend zaczely mi sie nudnosci, ble, nie jest jeszcze najgorzej, ale caly czas mi niedobrze, mam wielki problem z wlozeniem w siebie sniadania, a wczorajsza podroz autobusem omal nie zakoczyla sie tragedia ;-) dobrze, ze na co dzien jezdze metrem ;-) a wlasnie wczoraj zrobilam badanie krwi, beta 32 tysiace, wiec wyglada, ze ludzik rosnie :-) a jutro jednak mam pierwsza wizyte u ginekologa to moze dowiem sie czegos wiecej, chociaz nie wiem co oni robia tutaj w 7 tygodniu

kosmitka,zalezy do jakiego lekarza pojdziesz...
jak oanstwowo to zbada cie recznie opwie wszystko co i jak ,ze szyjka taka i owaka,przepisze badania i powie abys zarejstrowala sie na pierwsze ush
jak pojdziesz prywatnie to zrobi ci pierwsze usg,i tak jak panstwowy reszte rzeczy...
nie wiem jak w Rzymie ,ale u nas w piemonte od zeszlego roku jak sie nie myle sa tylko 2 usg obowiazkowe,nieplatne..
padania krwi sa nieplatne jezeli lekarz przepisuje ci dane badania w danym tygodniu ciazy...
jezeli przepisze ci jakies dodatkowe badanie ,a w tym miesiacu nie wchodzi ono w skald badan bezplatnych,musisz za nie placic...
Ja z pierwszym synem nie mialam nic,nawet nie czulam ze bylam w ciazy,
z drugim synem zas,juz od samego poczatku wymiotowalam,a od 20 tygodnia mialam plamienia,potem wykryli mi cukrzyce,niewydolnosc tarczycy i zatrucie ciazowe....
lepiej nie wspominac ...
ostatnie tygodnie co tydzien na pogotowiu..
a ostatnie dni to co drugi dzien..
ale cale szczescie wszystko zakonczylo sie pomyslnie....
i to jest najwazniejsze....zostala tylko tarczyca chora do konca zycia...

reklama
kosmitka,zalezy do jakiego lekarza pojdziesz...
jak oanstwowo to zbada cie recznie opwie wszystko co i jak ,ze szyjka taka i owaka,przepisze badania i powie abys zarejstrowala sie na pierwsze ush
jak pojdziesz prywatnie to zrobi ci pierwsze usg,i tak jak panstwowy reszte rzeczy...
nie wiem jak w Rzymie ,ale u nas w piemonte od zeszlego roku jak sie nie myle sa tylko 2 usg obowiazkowe,nieplatne..
padania krwi sa nieplatne jezeli lekarz przepisuje ci dane badania w danym tygodniu ciazy...
jezeli przepisze ci jakies dodatkowe badanie ,a w tym miesiacu nie wchodzi ono w skald badan bezplatnych,musisz za nie placic...
Ja z pierwszym synem nie mialam nic,nawet nie czulam ze bylam w ciazy,
z drugim synem zas,juz od samego poczatku wymiotowalam,a od 20 tygodnia mialam plamienia,potem wykryli mi cukrzyce,niewydolnosc tarczycy i zatrucie ciazowe....
lepiej nie wspominac ...
ostatnie tygodnie co tydzien na pogotowiu..
a ostatnie dni to co drugi dzien..
ale cale szczescie wszystko zakonczylo sie pomyslnie....
i to jest najwazniejsze....zostala tylko tarczyca chora do konca zycia...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry