• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam serdecznie dziewczeta.....
co porabiacie?
ivi,wszystko gotowe do porodu?
wozki,lozeczka...itp..
ja wszystkie rzeczy dla cieci powoli oddaje..nie raz smutno mi sie robi..
ale nie ma sensu trzymac,jezeli juz nigdy sie nie przydadza
milego dzionka zycze...
odzywajcie sie....!!!!

reklama
czesc dziewczyny.ja jestem kazdego dnia:-D.powrocilo slonko to dziewczyny pouciekaly z maluchami na swierze powietrze,i bardzo dobrze:happy2:-trzeba korzystac ze slonka poki jeszcze mozna bo zaraz zacznie sie sezon jesienny i czas posiedzen w domkach.
a ja pomalu zaczynam szykowac walizki na wyjazd imusze jeszcze zrobic cambio di stagione w szafie bo nie mam pojecia co zabrac z cieplejszych zeczy:confused:.

Czesc dziewczyny. Ja jestem tez kazdego dnia ale nie mialam czasu pisac .. my zaczelismy sezon chorobowy i wlasnie przeszlismy jelitowke tzn ja i Lorenzo najpierw on a potem ja na szczescie u Lorenza nie bylo najgorzej bo balam sie bardzo, poniewaz na wiosne tak strasznie przechodzil to chorubsko ze az sie odwodnil i lezal w szpitalu 3 dni pod kroplowka.
agatka zazdroszcze Ci wyjazdu do Polski ja tez chce jechac;-):-D spakuj cieple rzeczy bo w POlsce ponoc zimno.
Dobranoc i odzywajcie sie

Czesc :-)
Ech, my tez zaczelismy sezon chorobowy, jakis wirus w przedszkolu, ale na szczescie nic powaznego, jeden dzien goraczka, starszy troche pokaslal, mlodszy mial lekki katarek i mam nadzieje, ze po chorobie.
A ja sie zapisalam na wizyte, w consultorio, co prawda pani nie chciala ze mna rozmawiac osobiscie, bo byla zajeta ;-) kazala mi zadzwonic nastepnego dnia, a ja tak nie lubie gadac przez telefon po wlosku, bo rozumiem dwa razy mniej (czemu oni musza mowic tak duzo i tak szybko;-)) no nic, moja wina, musze sie wziac za ten wloski, w kazdym razie udalo mi sie zapisac na przyszly piatek. Okazalo sie, ze u mnie nie potrzeba recepty na wizyte, ale potrzebny jest wynik testu ciazowego z laboratorium, wiec (o ile oczywiscie dobrze zrozumialam kobiete;-)) i tak musze sie wybrac do rodzinnego po skierowanie na badanie krwi.
luczka duzo zdrowka dla Ciebie i synka!!!
agatka udanego wyjazdu do Polski, my bylismy caly sierpien w Polsce, wiec jeszcze nie zdazylismy zatesknic
Ivi1 widzialam Twoje posty o strachu przed porodem, polecam film "Orgasmic birth"
Milego dnia dziewczyny!

witam:tak:u nas tez chorobowo:-(zakatarzona....,:-(dzisiaj jeszcze sie leczymy:-pi wlasnie sie zastanawiam,czy z katarem puszcza sie dzieci do przedszkola?ech taki urok nam sie zacznie chyba z tym przedszkolem,pujdzie kilka dni i choroba?mam nadzieje,ze az tak zle nie bedzie:no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A JA ZALAPALAM DZISIAJ TOTALNEGO DOLA:nerd:.JAK POMYSLE TO LZY SAME MI Z OCZU SPADAJA..............
RANO BYLAM W SPRAWIE PRACY I JA DOSTALAM-ALE TO TYLKO NA SEZON.NO I Z WYJAZDU DO POLSKI NICI BO ZACXYNAM W DZIEN KIEDY MIALABYM STARTOWAC DO POLSKI:no::no::no:.WSZYSTKIE NEGATYWNE EMOCJE MNIE DZISIAJ DOPADLY.NIE ZOBACZE MOJEJ SIOSTRZENICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BEDE JA WIDZIALA DOPIERO PO NOWYM ROKU,JAK JUZ BEDZIE DUZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLACZE BO SERCE MAM ROZDARTE..................................................................

kurcze agatka ja tez nie wiem co ci powiedziec;(( glowa do gory nie rycz bo to nic nie da tylko glowa cie rozboli,a nie moglabys jechac juz teraz zanim zaczniesz prace? chociaz na kilka dni? a cwiarteczka pewnie by Ci pomogla:-D

kosmitka no to super ze sie umowilas na wizyte nie wiem czy potrzebna jest Ci recepta na wyniki krwi mysle ze powinnas zrobic Beta Hcg i chyba to jest platne ja robilam sama bez recepty zaplacilam chyba 20 euro dopiero potem ginekolog wypisal mi recepty na badania? ale w sumierecepta od rodzinnego nie zaszkodzi moze zrobia ci za darmo;-)

zyta nie wiem czy z katarem sie puszcza do przedszkola ale u nas w zlobku jak panie widza ze dziecku cos jest to mowia zeby nie przyprowadzac a potem potrzebne jest zaswiadczenie od pediatry ze dziecko jest zdrowe

Ostatnia edycja:
reklama
agatka13 ja gratuluje pracy:tak::tak::tak:,a do Polski jak mozesz(tak jak pisala luczka)pojechac wczesniej,teraz.Mam nadzieje,ze ten dolek ci szybko minie,moze jakies rozwiazanie znajdziesz?????
Dziewczyny a ja mam takie pytanie do was:mianowicie jak wyglada sprawa z lekarzem jak ktos nie ma tutaj ubezpieczenia a jest w ciazy?????slubu z ojcem dziecka tez nie ma???czy mozna prywatnie zrobic badania itp.?jak byscie mi odpowiedzialy bylabym wdzieczna:tak::tak::tak:.

zyta ja mysle ze ta kobieta tez moze udac sie di "consultorium familire" di zona tak jest przynajmniej w Rzymie (nie wiem gdzie Ty mieszkasz?) i czy jest tak samo? ale mysle ze tak, w consultorium jest za darmo. Ja kilka lat temu chodzilam jko tlumacz z dziewczyna ktora nie miala tutaj ubezpieczenia i normalnie ja przyjeli oczywiscie tylko wizyta ginekologiczna a badania krwi i usg prywatnie zawsze moze zrobic nic nie stoi ma przeszkodzie np w CENTRO DIAGNOSTICO PRIVATO

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry