• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziekuje za komplementy:-D.a malutka ma na imie EMILIA.i macie racje jest przesliczna i juz wkrotce ja zobacze.dzisiaj zarezerwowalAM BILETY NA SAMOLOT,wylatuje 03.10 i nie bedzie mnie 17 dni,musze sie wkoncu nacieszyc tym skrabem moim:-D.
agatka13 sliczna ta twoja siostrzenica,jak pojedziesz do Polski to dopiero ja wysciskasz i rozpieszczac bedziesz ja,chociaz nie wiem czy siostra bedzie z tego zadowolona,ale co tam...;-):tak::-Dw Polsce zimno jest,wiec na pazdziernik szykuj cieple ubrania:tak:
Ivi1 mowisz ze ciezko jest?ale juz coraz blizej,a w ogole ile jestes na plusie z waga?zycze lekkosci:tak::-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć Dziewczyny
biggrin.gif

Mieszkamy w Rzymie, okolice Quarto Miglio od roku z kawałkiem, nie zdążyłam w tym czasie odwiedzić żadnego ginekologa, a wyglada na to, że jestem w ciaży (5 tydzień
biggrin.gif
) no i teraz już nie mam wyjścia
wink2.gif
Czy możecie mi powiedzieć jak to w ogóle działa? Czy powinnam się zapisać do ginekologa z konkretnej przychodni, czy może do szpitala?
Ja trochę się w tym wszystkim gubię, bo my w innej przychodni się rejestrowaliśmy do ASL, w innych miejscach mamy lekarza swojego i dzieci...

Pozdrawiam

@kosmitka po pierwsze witam a po drugie gratuluje:-)
moim zdaniem do ginekologa mozesz isc do consultorio di zona musisz sie umowic na wizyte trzeba miec recepte od lekarza rodzinnego

Nie ma za co ciesze sie ze moglam pomuc
u mnie wlasnie jest ginekolog tam gdzie szczepie malego tez nie wiedzialam;-)i chodzilam cala ciaze prywatnie, ale jak urodzilam to w szpitalu sami mnie umowili na kontrol wtedy nie musialam miec recepty ale tam mi powiedzieli ze jak bede kiedys chciala umowic sie na wizyte to juz z recepta lekarz powinien napisac VISITA GINECOLOGICA

WITAJ KOSMITKA i gratuluje fasolki:-).u mnie w asl niepotrzeba skierowania do ginekologa-po prostu sie rejestrujesz u poloznej w konsultorio.

u mnie wkoncu sie ochlodzilo troche i zerwal sie wiatr,wkoncu mozna oddychac:laugh2:

KOSMITKO gratuluje juz tak duzych smykow.ja rowniez mam na imie agnieszka:-D.
wiecie dziewdzyny ze u mnie cala noc padalo i grzmialo?teraz tez sie zachmurzylo i pewnie bedzie padac niedlugo.pewnie lato juz sie skonczylo......:-(

a i u mnie caly dzien "burczy".
ale nic z tego nie wyszlo:ani kropelka deszcu:-D. niedawno rozmawialam z moja siostra i powiedziala ze wyjedzie po mnie na lotnisko u nich zostane na noc:happy:,ale bede rozpieszczac te moja pannice.

witam wszystkie dziewczyny,jak rowniez witam nowa przybyla(mame+)@kosmitka i gratuluje trzeciej ciazy:tak::tak::-),a czy bedzie chlopak czy dziewczynka to sie w swoim czasie dowiemy(mozemy trzymac&&&&&&&&):tak:.A u nas nad ranem grzmialo,padalo...,w dzien bylo w miare,tylko chlodno,no coz nic tylko sie pogodzic z pogoda:-D;-):tak:Ciekawa jestem gdzie pozostala czesc dziewczyn?co u nich slychac?jak dzieciaczki?ech cos nie chca tu zagoscic na dluzej:no:Spokojnego wieczoru i nocki:tak:ja tez nie moglam spac przez te grzmoty:tak:

reklama
agatka super ze siostra wyjedzie po Ciebie nacieszysz sie Emilka:-)
kosmitka pewnie ze chlopcy sa super ja tez mam synka jak zaszlam w ciaze to mialam przeczucie ze bede miala coreczke :-D jak dowiedzialam sie ze bedzie synek oczywiscie cieszylam sie bo najwazniejsze zeby bylo zdrowe teraz niezamienilabym synka na zadna coreczke jest taki kochany:tak: ale chcialabym miec tez coreczke w ogole drugie dziecko obojetna plec.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry