• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

eve rzeczywiscie kiepsko trafil z ta podroza do Rzymu dzisiaj... a myslalam ze takie burze to tylko w Polsce sie zdarzaja ;-)

agatka a ja tez zapomnialam z tego wszystkiego napisac, bardzo mi przykro z powodu Twojej babci :-( moja w tamtym roku umarla, ale jej stan tak szybko sie bardzo pogorszyl, ze juz nie jechalam do niej, bo i tak praktycznie nie bylo z nia kontaktu...

a moja druga babcia jest niezla, odkad siegam pamiecia mowi, ze juz niedlugo umrze, pomnik na cmentarzu juz ponad 10 lat sobie zrobili, a zarowno ona i dziadek nadal na chodzie, chociaz oczywiscie schorowani jak to staruszkowie... teraz znow czekaja na kolejnego wnuczka, przeciez musza go zobaczyc, to nie w glowie im umieranie ;-) nie ma to jak miec cel w zyciu

reklama
Witam sie, jeszcze nie urodzilam i jak na razie sie nie zapowiada.. Mala siedzi wygodnie i tylko kopie po zebrach coraz mocniej i po zoladku ze az mi kwasy zoladkowe do gardla przechodza i mam wiecznie niemilosierna zgage.. Juz nawet moj Maalox nie pomaga, a cala ciaze ''ratowal mi zycie''..
Zyta na watku pazdziernikowym zalozylysmy z dziewczynami grupe, gdzie umieszczamy kontakty z FB, NK, czy numery telefonow, sa tam tez i inne tematy do pogaduszek, ale wszystkie wola plotkowac na forum, bo grupa jest jakos tak brzydziej skonstruowana.. Mozemy wiec zalozyc grupe gdzie bedziemy wrzucac prywatne dane jesli chcemy czy np. kontakty telefoniczne czy spolecznosciowe jak Facebook. o reszcie lepiej rozmawiac na forum otwartym, bo w ten sposob przynajmniej mamy szanse, ze dolacza sie kolejne dziewczyny :tak: Co wy na to?

Witam Was dziewczyny w ten deszczowy dzien brrrrr
agatka
przykro mi z powodu babci mam nadzieje ze dadza Ci pre dni wolnego w pracy trzymam kciuki zeby sie udalo
Rezydencja kurek pierwsza klasa:-D
zyta dla mnie tez to jest obojetne moze byc i watek otwarty przeciez nie bedziemy pisac swojego adresu zamieszkania itp
Anika my tez tylko samolotem jezdzimy do Polski chociaz denerwuje mnie ze mamy daleko do lotniska i jeszcze trzeba jechac samochodem 4 godz do Warszawy i 2-3 godz do Gdanska zawsze ktos musi po nas wyjezdzac, mamy zamiar pojechac samochodem jak sobie wymienimy samochod na wiekszy oczywiscie z przystankami na nocleg chociaz ciezko to widze bo Lorenzo nienawidzi jazdy samochodem
kosmitka ja dzisiaj nie zdajac sobie sprawyz sytuacji pojechalam do zlobka i tez sie wkur....am:wściekła/y: tutaj jak spadna dwie krople deszczu to jest panika a co dopiero taka ulewa teraz wyszlo slonce
eve nie dziwie sie Twojemu mezowi tez bym sie nie zle wkurzyla pewnie mu wizyta przepadla i znowu sie trzeba umawiac i nie wiadomo ile czekac. Mam znajomych w Latinaale nigdy tam nie bylam chociaz mam zmiar ich odwiedzic
ivi wspolczuje zgagi przeszlo krotko przed porodem jak mi sie brzuch opuscil urodzilam w 41 tyg mi pomagaly granulki brioschi
Wez cos zrob i idz urodzic bo my tu czekamy z niecierpliwoscia podobno pomaga sex :-D

U nas tez wyszlo slonce teraz, w sumie moze spadly 4 krople deszczu...
Zyta ja tak jak ty, sciezka dojcia do forum,ta sama, troche dluga...ale nic mnie tak nie wkurza jak wskakujace reklamy podczas otwierania watku:no:.
Pora obiadowa wlasnie, ja co prawda w pracy, ale jak codzien pojawia sie problem, i co tu znowu ugotowac...a tak w ogole, gotujecie po polsku:-) czy kuchnie italianska?? bo ja to w zasadzie italianska, czasami cos polskiego, grochowke, kotlecik, ziemniaczki, wczoraj udalo mi sie kupic buraczki czerwone wiec beda buraczki, ale pewnie sama je sobie zjem!:rofl2: musze tylko do tatusia przedzwonic, po sposob przyrzadzania, bo ja nie umiem:zawstydzona/y:, a on je robi przepyszne.

zyta ja nasz forum zapisalam sobie w preferiti i zakadym razem
wchodze w ten sposob,szybko i bez problemu..zakladaj nowy watek ,zatytuluj go np.dane mam z wloch lub cos w tym rodzaju..otwarty moze byc bez problemu...
a jezeli chodzi o adresy przeruzniste to masz racje wystarczy wyslac prywatnie,,,
zaczynaj dzialac,nie czekaj do wieczora...zrobilabym chetnie to i ja ale nie mam pojecia od czego zaczac,mozliwe ze biedulko nie masz czasu a ja cie mecze...jak znajdziesz czas oczywiscie...
eve wlasnie na temat kuchni pisalysmy kilka dni temu..
ja gotuje po wlosku,oczywiscie raz na jakis czas sa golabki,bigos salatka,ale zdaza sie to kilka razy do roku...
dzis np. na obiad byla pasta e broccoli..a na kolacje peperonata con le patate i albese(dla nas),dla Ale salsiccia con le patate i carote in padella..
ivi to ty jeszcze sie nie rozpakowalas?bierz sie do roboty bo my sie juz doczekac nie mozemy....
luczka ja urodzilam sie i wychowalam w elblagu,moj tata 4 lata temu sie wyprowadzil na pojezierze drawskie,wczesniej do gdanska mialam 50 km do warszawy tez daleko 250 km
a teraz jeszcze dalej,najlepsze polaczenie mam teraz z poznaniem..120 km
samego lotu samolotem jest okolo2 godzin z e wszystkimi dojazdami i przesiadkami robi sie 12

Ostatnia edycja:
oj dziewczyny nie naciskajcie tak biednej ivi ona pewnie najbardziej nie moze sie doczekac, az mala sie zdecyduje ;-) jeszcze dzidzia 2 dni do terminu ma, wiec co sie bedzie spieszyc, jak u mamy w brzuchu najlepiej :-) a potem najpierw porod nie tak hop siup, zimno, szczepienia, pobierania krwi, mycia nie mycia i pelno obcych twarzy... do czego tu sie spieszyc ;-)

zyta,weszlam na mamy z wloch,na tamtym starym jeszcze raz na jakis czas cos pisza,widzialam nasza kochana kosmitke ze i ona tam napisala,jest pani strega ktora jej odpisala...i na tym sie konczy...
nie znam sie na prawach forum ,ale po jakims czasie nie moga zamykac starych watkow?np ten o wozku ma ze 100 lat a od 50 nikt tam nie pisze...
kosmitka masz racje biedne dzieci...ubieranie,przewijanie,odparzona dupka....
a tak dobrze w cieplutkim pokoiku ,nago sie siedzialo u mamy

Hehe tylko ze mamie juz nie tak wesolo, bo ja wszystko boli :-D A brzdaca wypedzic z brzucha niczym nie moze.. Tata nie chce pomagac, bo mowi ze pozniej wyjdzie i bedzie go pukala w czolo pytajac czy to tak fajnie kogos po glowie bic :-D
Ja tez watek mam w zakladce u gory( uzywam mozilli firefox), wystarczy ze klikne i juz mam mamy z wloch :tak: Zyta zakladaj tak jak uwazasz, widzisz ze my leniwce i na wszystko zgodne, wiec jak zrobisz, tak nikt ci nie zamarudzi, bo nam sie nawet palcem ruszyc nie chce, dobrze ze ty bardziej przedsiebiorcza :tak::tak:
Brioschi tez pije, ale pomagalo tylko na poczatku, pozniej tylko Maalox,a teraz to juz ani jedno ani drugie. Mysle ze najlepszym lekarstwem bedzie porod, ale tego tak na zawolanie nie dostane :-( W aptekach tez nie sprzedaja ;-)
Widzialyscie? Foto Maltempo a Roma, caos nella metropolitana a Pietralata - 1 di 10 - Roma - Repubblica.it
Moj dzis motorem do pracy sie wybral w ten deszcz. Po 10 min. wrocil sie przebrac, nawet majtki mial mokre. Dostal ekwipunek przeciwdeszczowy i pojechal. Teraz byl zmienic znow buty i skarpety bo i tak zamoczyl znowu. Samochodem by jechal do jutra, wiec uparl sie i nie wzial. A teraz pieknie i nie pada :crazy: Co za pogoda.. Jak mi sie przeziebi tuz przed porodem, a mnie zarazi to sie zalamie..:szok:

reklama
Anika no to pochodzimy z tego samego regionu ja pochodze z Bartoszyc 70 km od Olsztyna
ivi teraz wszyscy sie Ciebie pytaja kiedy rodzisz? a jak juz urodzisz to wszyscy sie beda pytali czy karmisz piersia?:-D
agatka co tam u Ciebie, dostalas wolne w pracy?

wpisujcie sie dziewczyny!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry