Dzień dobry, dla uspokojenia sie, chciałam zapytać czy jeśli biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne oraz krwawienie z odstawienia wystąpiło w termine, w którym miało wystąpić mogę być w ciąży ? Zrobiłam dla pewności test ciążowy, ponieważ mimo wystąpienia krwawienia z odstawienia dalej się niepokoje, po 5 minutach wyszedł negatywny, niestety po nocy od zrobienia testu coś pokusiło mnie żeby zerknąć na niego jeszcze raz i pojawiły sie dwie niewyraźne/rozmyte kreski przy „T” co mnie bardzo stresuje, czy może to oznaczać ciążę ?
reklama
znajda
Fanka BB :)
Na większości testów jest napisane, że wynik otrzymujesz po 2-5 minutach. Wynik uzyskany po 10 minutach nie powinien być brany pod uwagę ( a co dopiero po całej nocy ).Dzień dobry, dla uspokojenia sie, chciałam zapytać czy jeśli biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne oraz krwawienie z odstawienia wystąpiło w termine, w którym miało wystąpić mogę być w ciąży ? Zrobiłam dla pewności test ciążowy, ponieważ mimo wystąpienia krwawienia z odstawienia dalej się niepokoje, po 5 minutach wyszedł negatywny, niestety po nocy od zrobienia testu coś pokusiło mnie żeby zerknąć na niego jeszcze raz i pojawiły sie dwie niewyraźne/rozmyte kreski przy „T” co mnie bardzo stresuje, czy może to oznaczać ciążę ?Zobacz załącznik 1662271
Lepiej wykonać świeży test zgodnie z ulotką dla pewności.
reklama
93kora
Moderator
Albo ta samaBozu, kolejna
Jeżeli bierzesz tabletki zgodnie z instrukcjś to szansa na ciążę jak w totku.