pierogatka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

(a ze spaniem mam ostatnio straszne problemy ;-)). A teraz o irygacji:
A przed staraniami wygoniłabym jeszcze M pod gorący prysznic (albo jeszcze lepiej do wanny z gorącą wodą) by osłabić męskie plemniki ;-) Ale ja mając niskie pH i kiepski śluz to w przeciwieństwie do nullki zaryzykowałabym nawet kilka godzin przed owulacją ...no bo skoro męskie plemniki są tak samo szybkie (a czemu mają być szybsze skoro żeńskie mają tylko o 1% szerszą główkę, Shettles uważał, że żeńskie są wolniejsze gdyż są dużo większe ale pomylił się ...a to tak jakby twierdzić, że ktoś kto ma o 1% dłuższe nogi to na pewno szybciej biega ;-) ....no i niskie pH unieruchamia męskie plemniki oraz powoduje dodatnie naładowanie komórki jajowej) to czego tu się bać ...a im bliżej owulki tym krócej musimy pilnować pH ;-) No ale ja tak sobie tu gadam a Ty mnie w tej kwestii w ogóle nie słuchaj
- lepiej zastosować albo 2-3 dni odstępu (trudniejsze w realizacji gdy ktoś ma wysokie pH ...albo gdy M ma słabe plemniki) albo klasyczną metodę O+12 - wstrzemięźliwość przez minimum 7 dni a potem jeden stosunek (najlepiej po gorącej kąpieli M) w okolicy O+12 i pilnowanie niskiego pH do skoku tempki.