reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga-100 lat!! Spełnienia marzeń oczywiście :tak:

aaaa dziś mi się tak niefajnie zakręciło w głowie, tylko raz, ale kurde nieprzyjemnie było, to może być z powodu Rybci?

Zdecydowanie tak,też miałam dwa razy w pierwszym trymestrze :tak:

Tak sobie myśle, czy nie odpuścic staranek.... tak na 1,5 roku.... zrobić jakąś podyplomówkę.... może musze"dorosnąć" do drugiego dziecka? ciagle myślę o tej dziewczynce, choc rozum mi mówi , że to bedzie synek.... i boję sie swojej reakcji na synka;((( to chore wiem, ale nie potrafie o tym przestac myslec, a wgl jak dookola mnie sie urodzily same ksiezniczki.... smuto mi jakos:(((*

Ojj Natusia,uważaj bo ja jak odpuściłam to w tym samym miesiącu zaszłam czego i Tobie zyczę z całego serduszka!
To nie jest tak że nie dorosłas,będziesz myślec o córeczce,tak silne jest pragnienie i nic na to nie poradzisz,możesz sobie wmawiac że jest inaczej ale tym moim zdaniem sobie tylko zaszkodzisz :no:
Najlepsze będzie jak wg zamierzenia-nastawisz się na synka,robiłam tak samo,nawet imiona mialam dla chłopca a tu słodka niespodzianka na usg i wierzę że u Ciebie też tak będzie :-)
A jak synek dzisiaj?

Piranha,na Kajutka mogłabym patrzec bez końca :tak: jeśli chodzi o spanie malutkiej,naprawdę uwierz że to minie,zaraz odszukam moje posty jak Laura nie chciała spac ;-)

Miłego dnia wszytskim!

reklama
natusia, super!!! Teraz zapewne pik LH jest wyższy i pęcherzyk pęknie, zaciskam kciuki i nie puszczam. Bierz Sudafed nawet co 4 godziny i łykaj 2 x większą dawkę wapnia, jak pH będzie niskie i nie będzie EWCM to odpuściłabym sobie Replens, no chyba, że po staraniach bardzo wzrośnie pH to wtedy troszeczkę na palcu. A Sylk obniża Ci pH?

Jagienko, dzięki kochana! :-* Chętnie się pocieszę tymi postami :-) A Kajusia jak każda baba chłonie komplementy z uśmiechem zadowolenia na twarzy :-D Jejku, już lada moment Laurusia będzie obchodzić roczek, jak ten czas zasuwa a najbardziej widać to właśnie na naszych dzieciach. Ja też nastawiłam się na synka, baaa, ja czułam, że to będzie synuś (i cieszyłam się z niego choć marzyłam zawsze o córeczce) i też imię miałam wstępnie wybrane :-) ...nie da się opisać jakie było moje zaskoczenie na USG i jak łzy wzruszenia, zaskoczenia i szczęścia się lały strumieniem.

Dzien dobry :-)

Natusia, super ze test pozytywny. teraz tylko dzialajcie i bedziemy czekac na II kreseczki :tak:

Kinga wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i oczywiscie szybkiego zaciazenia :-)

Kasia oby jednak okulary sie znalazly :happy:

Piranha sliczne zdjecie Kai :-)

Tasha ale Sonia slodko sobie spi na tych zdjeciach, normalnie nie moge sie napatrzec :tak:

u mnie wyjazd zbliza sie wielkimi krokami (juz jutro:-) ), dlatego wybaczcie mi dziewczyny ze tak zadko zagladam.

za wszystkie trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&& nieustannie :tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)

Wróciliśmy z urlopu. Niestety netu tam nie miałam... ale jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia to "hohoho" jak to mówi mój synek :-)
Na razie zdążyłam zobaczyć nową fasolkę i nową istotkę:
Truskaffcia trzymam &&&&&&&&& za malutką krpopkę
Tasha gratulacje córuni

Resztę wiadomości muszę doczytać

hejka

ale miałam dziś sny...rozpowiadałam wszystkim o ciąży i...jadłam, baaa objadałam się takimi cudami, że jak teraz o tym pomyślę to mnie mdli:-D

na mdłości dostałam dziś tabletki z imbirem..czyli walki ciąg dalszy...

Tasha słodziutka malutka :)
Mama Martika Patrysia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!! Czekam na dobre wieści :)
Kasia D przejęty ciążą i stara się spełniać zachcianki, baa wyprzedza je, zanim pomyśle on już to zrobi:-D udany jest :)
a taki spadek to żaden spadek ;) zobacz u mnie na wykresie jak tempka czasem w górze, czasem w dole ;)
Czarna ja też obstwiam że test wyszedłby pozytywny 1/2 sierpnia ;) ładnie wykres wygląda :)
Natusia ponoć herbata z lipy jest dobra, zdrówka dla synka :)
no i doczytałam że owulka się zbliża, działajcie :))))) a ja kciuki zaciskam za plemniczka dziewczynkę ;)
Piranha słodko Kaja śpi :) fajnie że można poczytać o podobnych problemach z dzieciakami i co najważniejsze jest światełko w tunelu, że w końcu brzuszek przestanie małą męczyc i sen będzie spokojniejszy, trzymam kciuki
Kinga
Wszystkiego NAJ :D niech słońce świeci specjalnie dla Ciebie :D i przyniesie wymarzony prezent :D
Misia
no i super skok jes, trzymam kciuki za tempkę w niebiosach już cały czas :)
Misia81 dziękuję :)

Truskafffka, przyznaj się o czym Twoja podświadomość marzy w kwestii kulinarnej? :-D

Zamęczam Was fotkami Kai ale wklejam jeszcze jedną fotkę małego leniuszka ...a leniuszka dlatego, że nie chciała dziś podnieść wyżej główki do zdjęcia :-)

Zobacz załącznik 489340

A ja dzisiaj zrobiłam dwa testy. Znalazłam na tym forum ten z kapusty i z sodą. I wiecie co? sok kapusty miał kolor mocno fioletowy prawie wogle się nie zmienił , a jak do sody wlałam mocz to nie było żadnej reakcji !:-)

Jakby dziewczynka :-) no ale okaże sie 23.08. idę na usg, ale się boję.

Zastanawiam się czy to że biorę dufaston od 8 tyg (miałam krwiaka i zagrożoną ciąże) nie ma wpływu na te testy... mam nadzieję że nie

Dziewczyny jak wstawić suwaczki bo próbowałam ale tam na końcu coś trzeba skopiować i wkleić . Zielonego pojęcia nie mam co i gdzie . Pomóżcie.

Kinga wszystkiego naj naj najlepszego

reklama
Misia81, dzięki! :-) Wchodzisz w Edytuj Sygnaturę i wklejasz kod BBCode suwaczka ...czekam zatem na śliczny suwaczek ciążowy :-) A 23 sierpnia w którym będziesz tygodniu? Co do Duphastonu to wiem, że w przypadku tych testów na płeć typu Intelligender producenci zaznaczają, że wynik może zafałszować przyjmowanie progesteronu.

Do góry