reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej :-)nie mam weny do pisania:no::-( bo noga mnie boli i jutro do rodzinnego śmigam rano żeby dał skierowanie na RTG - trochę spuchnięta zaczynam kuleć - nawet jeśli to i z gipsem dojadę;-):tak:. Ciocia na nockę przyjdzie żeby rano z młodymi zostać:tak:.
Córkę kumpeli na służbie będę miała więc nie da rady do kompa się dopchać:no::sorry2:.
Miłego dnia.
Ojej,Martus cos ty sobie narobila?
Trzymam kciuki zeby sie okazalo ze to nic powaznego:tak:;-)
Ja tez tym razem na chwile,Karola dokucza,jakas spiaca juz,musze jej zmierzyc temperature,katar dalej trzyma:-(
Zajze jeszcze pozniej...

reklama
Dzięki za troskę :-) wyniki RTG jutro o 10-ej a prywatnie zrobiłam bo mojego lekarza nie było:no: a drugi kazał ALTACETEM w żelu posmarować:nerd::crazy::baffled:. Wczoraj wieczorem szłam podnieść żaluzje w sypialni i poślizgnęłam się uderzając goleniem i piszczelem w dechę od łóżka - tak od spodu noga mi poleciała.
Na młodych się wydarłam:zawstydzona/y: i mnie teraz głowa boli i w sercu kuje :-:)-(- zmykam nie będę Wam smęcić.

Dzięki za troskę :-) wyniki RTG jutro o 10-ej a prywatnie zrobiłam bo mojego lekarza nie było:no: a drugi kazał ALTACETEM w żelu posmarować:nerd::crazy::baffled:. Wczoraj wieczorem szłam podnieść żaluzje w sypialni i poślizgnęłam się uderzając goleniem i piszczelem w dechę od łóżka - tak od spodu noga mi poleciała.
Na młodych się wydarłam:zawstydzona/y: i mnie teraz głowa boli i w sercu kuje :-:)-(- zmykam nie będę Wam smęcić.

Mam nadzieję, że z nogą nie będzie nic poważnego...co najwyżej stłuczenie, które przejdzie po tej maści:tak:
Karlita oj zaszalałaś z pazurkami na ślub:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D
My dzisiaj w domku, bo pogoda okazała się nie bardzo...trochę werandowania ale nie dała się oszukać, że to spacer i po 20 minutach był krzyk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no ale i tak było lepiej niż wczoraj:tak::tak::tak:, bo rano pospała sobie:tak::tak::tak:

hej laseczki ta pogoda mnie rozwala.
Marta mam nadzieje ze to tylko stłuczenie i szybko przejdzie, maści i zimne okłady są dobre.
Karlita pazurki niezłe, chociaż,ż ja to tylko raz miałam paznokcie robione i powiem Wam laski ze musieli mi je szybko ściągać bo myślałam ze mi paluchy odpadną i byłam tak niezgrabna ze szok
Misia dziecko się nie da tak łatwo nabrać jak byśmy chciały.
Ja rozmawiam intensywnie z moim małym aby może trochę przyśpieszył swoje wyjście na druga stronę brzucha ale chyba mi to nie wyjdzie, dzisiaj byłam w sklepie i stałam przy kasie a prze nami mama z takim kajtkiem 6 może 7lat a mój tak wariował w brzuchy ze tamto dzieciątko to aż chrupki opuściło i do mamy ze mi się coś w brzuchy rusza to pewnie jakiś obcy myślałam ze tam padnę przy tej kasie a laska tak się zaczerwieniła ze szok.

hej laseczki ta pogoda mnie rozwala.
Marta mam nadzieje ze to tylko stłuczenie i szybko przejdzie, maści i zimne okłady są dobre.
Karlita pazurki niezłe, chociaż,ż ja to tylko raz miałam paznokcie robione i powiem Wam laski ze musieli mi je szybko ściągać bo myślałam ze mi paluchy odpadną i byłam tak niezgrabna ze szok
Misia dziecko się nie da tak łatwo nabrać jak byśmy chciały.
Ja rozmawiam intensywnie z moim małym aby może trochę przyśpieszył swoje wyjście na druga stronę brzucha ale chyba mi to nie wyjdzie, dzisiaj byłam w sklepie i stałam przy kasie a prze nami mama z takim kajtkiem 6 może 7lat a mój tak wariował w brzuchy ze tamto dzieciątko to aż chrupki opuściło i do mamy ze mi się coś w brzuchy rusza to pewnie jakiś obcy myślałam ze tam padnę przy tej kasie a laska tak się zaczerwieniła ze szok.

:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:dobre
Wiem, że chciałabyś by było jak najszybciej, ale sama wiem, że się nie da przyspieszyć na siłę:no:...ja też rozmawiałam i prosiłam...a i tak wywołali poród:dry:łatwo mówić, jak się jest po....bo wiem, że w ostatnich tygodniach czeka się bardzo niecierpliwie i generalnie ma się dość...na pocieszenie mogę Ci powiedzieć...wysypiaj się na zapas:-D:-D:-D:-D

misia z tym spaniem to jest u mnie różnie raz mi się tak chce spać ze śpię cały dzień a raz jest tak ze prawie w ogóle nie śpię i nawet w nocy mi się nie chce. Zastanawiam się czy bardzo sobie zaszkodzę jak jutro oczywiście jak będzie ładna pogoda umyje okna bo sa tak uwalone ze szok a mnie to tak wk...a ze już nie mogę na nie patrzeć.

fornetka ale mnie ubawilas swoją opowieścią:-D:-D:laugh2: humor mi sie poprawil:rofl2: juz sobie wyobrazam jak ten chlopiec to mowil:laugh2::laugh2:
misia przypomnialo mi sie jak kiedys Skiba opowiadal w DDTVN o swoim synku. Generalnie jest tak, ze jak sie wychodzi z dzieckiem na spacer to ono juz zasypia zanim sie je włozy do wózka:laugh2: no i Skiba mowił, ze wpadl na pomysl, zeby oszukac dziecko, Wystarczylo, ze zalozyl synkowi czapke a ten juz spi:laugh2::laugh2: i tak robil za kazdym razem jak dziecko dokuczalo:-p Ja próbowala i u nas nie dzialalo:-p:-p:-p

witam wieczorem,

fornetka świetna historyjka:-D:-D ja miałam podobnie z moja bratanicą, nie mgła się nadziwic że brzuch mi się ruszał:tak::-):-D:-D

Karlita extra pazurki, ja miałam robione tylko raz na ślub, ale mi zaraz odpadły (pewnie taka kosmetyczka robiła) więc jakos na nastęne szkoda mi kasy:-(

misia moje dziecie też nie dało sie dziś oszukać, wyszłam z nim na pół godzinki bo imno i zaczeło padać, ppotem wstawiłam do pokoju i otworzyłam okno ale pospał jeszcze tylko następne pół i koniec, potem strasznie marudził, zato prespał potem całą moją wizytę u lekarza:tak::tak::tak:

bo ja się w końcu wybrałam do lekarza na kontrolę po porodzie, smiał się że najwyższa pora;-);-);-) naszczęście wszystko ok

marta zdrówka życzę

Talia nie martw się jak się zrobi cieplej to wyjdziesz na spacer i moment poznasz jakieś nowe mamusie, mówię to z własnego doświadczenia a też jak się tutaj przeprowadzałam to nikogo nie znałam, w mieście jest łatwiej niż na wsi :tak::tak::tak:
Fornetka no nieźle cię mały musiał zaskoczyć, masz obcego w brzuchu :-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:
Marta lecz nogę coby do soboty wydobrzała bo czym będziesz gazu dodawać :-p:-p:-p
Karlita no niezłe te pazurki miałaś, ja to bym nic z takimi zrobić nie umiała :no::no:

reklama
Fornetka- super z tym obcym:)) mama nie edukuje widac:)) oby szybko się maluszkowi przestało podobać w brzuszku:)) za to potem bedziesz myślała, ach jak to fajnie jak byl w brzuchu:)) hihihi

Marta-oby noga była cała i nie bolała:)) na stłuczenia to altacet dobry, albo jakiś ketonal, naproxen

a z spaniem na spacerkach- u nas tak bylo na samym poczatku, a potem spacer=ryk...normalnie az drgawkimialam jakchcialam wyjść z hanką na spacer, do wozka sienie dala wlozyc, poza tym ile razy musiałam ja wyciagac z wozka bo mi strasznie ulewala i zachłystywala sie....ehhhhhhh marzyłam żeby była już duża:))

no i wiecej nie pamietam, nie odzywalamsie bo jakas goraczka mnie dopadla ale juz jest ok, sama nie wiem co to bylo:)

mam nadzieje ze do soboty nic sie nie wydarzy i sie zjawimy w bugi...ale z dziecmi to ciezko coś przewidziec

miłego wieczoru

Do góry