reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

ja byłam w 5t5d i już było widać fasolkę.... w 5 tak liczyłam chyba od OM....
nnie pamiętam dokładnie a w 6t6d już biło serduszko....
tak musiało to tak być bo datę bicia serduszka pamiętam dokładnie a fasolkę widzxiałam tydzień wcześniej....:tak: więc 5t5d

reklama
Ale w laborantka powiedziala ze wszystko jest dobrze co do poprzedniego wyniku.a do lekarza nie dzwonilam bo plamienia ustapily wiec po co pojade.Wczoraj wieczorem wypilam sobie jogurcik i za do pol godziny go zwymiotywalam.

dobry jest wynik beta a nie powie ci co się dzieje w środku ...zrobisz jak uważasz ja przy krwawieniu po 5 minutach była bym w szpitalu :sorry2:

ale ja jej nic nie mowilam o plamieniach ale po co mam isc do lekarza jak ustaly biore duphaston i nospe juz tydzien.

czesc kofane:-)
sluchajta miłe moje mdłości juz mam mniejsze:cool2:
z rana mam ,ale male,a wieczorem juz prawie wcale:-)
brzuszek juz praktycznie nie boli...czasem jakos tak troszeczke,ale nie martwie sie tym....pono tak ma byc....kazda ciąza inna...2 dzieci mam ,ale teraz jest inaczej niz poprzednio......6 czerwca mam wizyte i usg ipowiem wam szczeze ,ze kusi mnie zeby skoczyc juz teraz w piatek na usg....chcialabym zobaczyc czy wszystko ok,oststnio była fasolka <pecherzyk>na usg,a ja tak bardzo bym chciala serduszko posluchac.....i uslyszec ze wszystko ok:happy2:

magnolik ja na poczatku ciąży mialam bole bardzo silne : plecy na dole jakby ktoś jej skopał, piersi jak kamienie ciężkie i obolałe od jajeczkowania, a macica masakra jakie skurcze miałam leżałam zwinięta w kłębek i płakałam wiec brałam nospe, a ogolnie zawsze na miesiaczke nie mialam jakos specjalnie bóli wiec to mnie zastanowiło i zrobiłam test, a po 6 tyg ciazy przestało mnie wszytko boleć tylko mdłosci pozostały. Ciebie jak mocno boli to weź nospe i lez odpoczywaj nie dzwigaj zeby plecow nie obciazac i dbaj o siebie :-)

nie wiem w ktorym tyg ciąży jesteś, ale w mojej w 6 tyg widac było malenki pecherzyk, a serduszko dopiero pod koniec 9 tyg .wszystko zalezy od tego kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdzenia zarodka a z tego co wiem to zarodek moze sie zagniezdzac nawet 10dni, no i od tego jakiej jakosci sprzet ma lekarz i jak jest doswiadczony. co do bolu jajnika to ja tez mialam okropne bole prawego i sie zastanawialam dlaczego boli prawy skoro z lewego było jajeczkowanie (potwierdzone usg) i tez sie martwiłam ze moze moje malenstwo nie trafiło do macicy, ale na szczesci okazało się ze jest wszystko dobrze. Trzymaj się kobitko na pewno wszystko będzie dobrze i u Ciebie:-):-):-)

czesc kofane:-)
sluchajta miłe moje mdłości juz mam mniejsze:cool2:
z rana mam ,ale male,a wieczorem juz prawie wcale:-)
brzuszek juz praktycznie nie boli...czasem jakos tak troszeczke,ale nie martwie sie tym....pono tak ma byc....kazda ciąza inna...2 dzieci mam ,ale teraz jest inaczej niz poprzednio......6 czerwca mam wizyte i usg ipowiem wam szczeze ,ze kusi mnie zeby skoczyc juz teraz w piatek na usg....chcialabym zobaczyc czy wszystko ok,oststnio była fasolka <pecherzyk>na usg,a ja tak bardzo bym chciala serduszko posluchac.....i uslyszec ze wszystko ok:happy2:

to super ze juz lepiej sie czujesz :) niech się tam fasoleczka rozwija i życze Ci tego byś jak najpredzej usłyszała serduszko dzidzi :):):) buziaczki :*

magnolik tak mi się własnie przypomniało że moj lekarz mi wspominał ze ciężarne nie muszą mieć zadnego ubezpieczenia i bez łaski muszą taką kobitkę przyjąc i zbadać więc nie rozumiem dlaczego Ciebie odesłali z kwitkiem :wściekła/y: ja przez 2 lata chodzilam do przychodni do ginekologa i nigdy ode mnie nie chciał ksiązeczki. Teraz byłam na wizycie w poradni K w szpitalu i tez nikt nie chciał dowodu ubezpieczenia. Jak znajdę w internecie artykuł o tym to Ci podeślę link :-)

Dzien doberek wszystkim:-)
ale dzis pogoda w trojmiescie......leje caly czas,a juz tak cieplutko bylo.....
mam zabrala dzieci do jutra,moja polowa w pracy a ja niebardzo wiem co ze soba zrobic...haha
chyba dzis sobie spa domowe zrobie...kapiel dluga.....maseczka...itd:-)
rano dzidzia dala znac o sobie....zemdlilo mnie jak cholipcia,ale juz mija:rofl2:
buziolki dla wszystkich kofanych kobitek:-)
xXxIzuLQaxXx milego dzionka;-] buziaczki....;-]]]

reklama
darmową opieke otrzymują dzieci do lat 18, kobiety w ciąży oraz podczas połogu i kombatanci wojenni. Jeśli następnym razem ktoś nie będzie chciał Cię przyjąć to poproś ładnie o zaświadczenie że leparz i pielęgniarki nie widzą potrzebu zrobienia Ci badań i sprawdzenia twojego oraz dziecka stanu zdrowia. Jeśli spytają na co to powiedz ze do sądu potrzebujesz na wypadek gdyby Ci lub dziecku się coś stało. Powinni cię przyjąć. Czasem z nimi trzeba ostro. Takie życie ciężarnej. powodzenia

Do góry