reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to jest normalne?

no to wychodzi na to ze Polki maja powodzenie na calym swiecie.Moja kolezanka wyszla za maz za Australijczyka i jego koledzy tez tacy fani Polek ;D

reklama
jejku.... mam kryzys kraju!! co jakis czas napada mnie taki stan, bo należe do typu podróżnika. patrząc jednak na to jak coraz mniej szans na normalne życie daje mi ten kraj - odczuwam kryzys kraju w najwyzszym stopniu...................
najgorsze jest to, że mam kupe przyjaciół w postaci rdzennych mieszkańców obcych krajów i oni żyją tak inaczej.. no cóż, jesli dalej mi się nie będzie tak układało z tym moim chłopem (od dwóch dni jest nawet ok, wczoraj sie razem nawaliliśmy :p), to kto wie.....

przed urodzeniem Hubusia, podróżowałam na maksa. a teraz nawet nie pamiętam jak wygladaja gate'y lotniska Okęcie... eh...

ale za to mam Hubisia!!!! dzisiaj robił mi pa pa jak wsiadałam do samochodu... mój słodziaczek z dwoma ziąbkami :)

a ja tez czesto mam takie mysli
spedzilam pare miesiecy w USA i tam faktycznie ludzie zyja inaczej, ale ja to tchorz jestem mialam okazje wyjechac tam na rok do pracy i sie balam zostawic tu rodzine znajomych faceta( wtedy jeszcze nie meza), teraz czasami mysle co by bylo gdyby...

ale jak przyjechala ta moja kolezanka z Australii to tez narzekala i tak sobie razem mendziliysmy i stwierdzilysmy "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"

Atol podpisuję się pod ostatnim stwierdzeniem obiema rękami. Jestem w domu już ponad 6 la z wlasnego wyboru. Nikt mnie nie zmuszał , żeby samej zająć się dziećmi i jak mnie nachodzą smutasy,,że mi tak cięzko,,że dzieci tak malo wdzięczne, a mąż to już wogóle ;) to sobie od razu przypominam jak to było przed i z jąką ochotą zostawialam to całe towarzystwo wzajemnej adoracji i siedzenie po godzinach. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;D

oj oby dziewczyny, oby.. bo mnie nawet do tych kangurków ciągnie... ale to dzisiaj chyba przez to moje niskie libido i to zimno za oknem... wiosny! wiosny!

Łaczko muszę Cie zmartwić, ale z tą wiosną to nie tak szybko.... teraz jakieś straszliwe mrozy zapowiadają! Tez mi się mazą jakieś cieple rejony świata. :D Ale za ciepło to też nie dobrze, co? ;)

magdalenka i jak to jest zajmowac sie domem i nie pracowac zawodowo? u nas jest to na razie nierealne ze wzgledow finansowych, ale zastanawialam sie czy jakby bylo nas stac to bym chciala zostac w domu i mam mieszane uczucia, boje sie ze maz by tego nie docenial, ze moze przestalabym byc dla niego atrakcyjna ???moze sie myle, stad moje pytanie

hmm...jak byłam w kanadzie u ciotki na wakacjach ponad dwa lata temu, poznałam kanadola ( z którym nawet miałam się hajtać) który mówił że polskie dziewczyny to są takie piękne, mądre wykształcone i samodzielne....boziu pod niebo nas wychwalał....jak zapytałam się dlaczego tak twierdzi to powiedział że dziewczyny w kanadzie to tylko na zakupy lataja za ciuchami i kosmetykami...że jak facet chce obiad zjeść to tylko u rodziców go taka przyjemność spotka...a żeby taka żonka w domu coś zrobiła to nie ma szans....zmywarka zmywa....pralka pierze.....suszarka suszy tak że prasowac nie trzeba do sprzątania i gotowania ludzie są wynajeci + nianie....a polska dziewczyna nie doć że wszystko w domu zrobi, to dzieckiem się zajmie i ma czas żeby do pracy jeszcze iść..

reklama
Mnie sie wydaje ze Polki to osobki ktore potrafia wniesc ciepelko rodzinne do domu.Stworzyc prawdziwy dom,z PRAWDZIWYM obiadem(wiem jak to wyglada tutaj supermarket+mrozonka+mikrofalowka=obiad :p)Wydaje mi sie ze polskie dziewczyny maja to w sobie ze "chce sie wracac do domu" ;)

Do góry