reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to możliwe, że jestem w ciąży ?

Juliaf20

Aktywna w BB
Jestem rok po porodzie. Moje cykle są dość nieregularne – zdarzają się zarówno 25-dniowe, jak i 34-dniowe. Osiem dni temu współżyłam z mężem, był to stosunek przerywany(wiem, że nie jest to najlepsza forma antykoncepcji). Pięć dni temu powinnam dostać miesiączkę, ale nadal się nie pojawiła.

Zauważyłam też pewne objawy, które mnie niepokoją. Odczuwam pulsujące kłucie w lewym jajniku, szczególnie przy zmianie pozycji ciała – nie jest to ból stały, pojawia się okresowo. Przez chwilę myślałam, że zaczęła się miesiączka, bo miałam takie uczucie, ale pojawił się jedynie biały, mleczny śluz – nie występuje cały czas, ale co jakiś czas wypływa.

Miałam też typowy ból podbrzusza jak przed okresem, ale miesiączka nie przyszła. Dodatkowo jestem senna, boli mnie głowa i zastanawiam się, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży.

reklama
Chodzi mi o fakt, że stosunek miał miejsce 3 dni przed spodziewana miesiączka, która się nie pojawiła. Jednak z racji, że po porodzie te cykle są nieregularne to chyba jest to możliwe

Stosunek przerywany jest dobrą formą antykoncepcji tylko u niektórych mężczyzn. Jeśli wcześniej się u Was sprawdzał, to jest duża szansa, że u Twojego męża w preejakulacie nie ma plemników, które mogą zapłodnić komórkę jajową. Nie u każdego mężczyzny są.

Ale jedyna 100%-owa forma antykoncepcji to celibat, więc mimo, że niewielka, to szansa zawsze jest. Nawet jeśli 1 na milion, to jakaś jest. Ja bym zrobiła test. A do testu bym panikowała, bo 8 dni po stosuunku może wyjść niewiarygodny.

Do góry