reklama

Czy to poronienie

Jeżeli bardzo Cię boli to nie ma na co czekać tylko jechać na izbę przyjęć. Poronilam dwa razy, były przy tym bóle podbrzusza nie do wytrzymania i od razu do szpitala. Teraz jestem w 15 tc i już dwa razy byłam na izbie, bo też miałam bóle, ale wszystko jest w porządku. Myślę że każda z nas inaczej odczowa rozciąganie macicy itp. Jednak uważam, że to jest bardzo ważne i chodź byś miałam być z 10 razy na izbie przyjęć jeśli coś cię niepokoi to jedź. Będziesz dużo spokojniejsza i przede wszystkim nie będziesz się stresować że coś się dzieje.

reklama
Jak poszłam do lekarza potwierdzić ciążę, oczywiście padło pytanie o datę OM.. a ja sobie nie zapisałam, ale mówię że mogę podać datę "zdarzenia" 😅 mina lekarki bezcenna. Datę OM zaproponowałam 14 dni wcześniej i tak wpisała 😁 zgadzało się z usg, więc ok 😃

@K1997 jeśli aż tak cię boli, to może jedź na izbę?

Jak poszłam do lekarza potwierdzić ciążę, oczywiście padło pytanie o datę OM.. a ja sobie nie zapisałam, ale mówię że mogę podać datę "zdarzenia" 😅 mina lekarki bezcenna. Datę OM zaproponowałam 14 dni wcześniej i tak wpisała 😁 zgadzało się z usg, więc ok 😃

@K1997 jeśli aż tak cię boli, to może jedź na izbę?
Ból kręgosłupa nie do opisania, zbliżony do bólu podczas porodu..
Wczoraj miałam wizytę, poinformowałam o wszystkich dolegliwościach, lekarz kazał mi zrobić badanie beta i na tym się skończyła rozmowa

Ból kręgosłupa nie do opisania, zbliżony do bólu podczas porodu..
Wczoraj miałam wizytę, poinformowałam o wszystkich dolegliwościach, lekarz kazał mi zrobić badanie beta i na tym się skończyła rozmowa
No dobrze, rozmowa się skończyła, a jednak jesteś w ciąży, masz bóle nie do opisania i szukasz pomocy na forum. Zatem pomoc z forum radzi: jedź do szpitala, bo bardzo trudno jest nam doradzić coś innego. Takie bóle są niepokojące nawet i bez ciąży.

Spotkałam się z tym, że niektórzy lekarze mówią o "wieku ciąży" i nie oznacza to braku kompetencji, po prostu to nie to samo co "tydzień ciąży". Co do bóli - jeśli są tak silne, a lekarz prowadzący to ignoruje, to albo IP albo konsultacja z innym i faktycznie rozważ zmianę lekarza, na takiego, który nie bagatelizuje odczuć pacjentki. Ja miałam bardzo silne skurcze na początku drugiej ciąży, aż się zwijałam z bólu. Ciąża od początku na Duphastonie, L4, sporo leżenia, ale wszystko się dobrze skończyło - syn ma już 4 lata, zdrowy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry