Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ło to Alicja faktycznie dużo pijepowinnam się tym martwić???
Ale Ona się mega poci i dużo sika -nie znosi upałów -ciągle jest mokra
Dziś o 5 tatuś Ją wziął na ogród bo nie mogła zasnąć z tego ciepła a mama spała w najlepsze
PS Obiadki lecimy dalej. Ale zupka dziś miała więcej selera i minka była skrzywiona... co nie znaczy że moje dziecię nią pogardziłowszamała ok 40 ml popiła herbatką Planteks 50ml i obaliła cyca ups...
Także u Was wszystko w normie.
. Qpek natomiast jest więcej niz zwykle.Qrcze, a mój Borys mało sika. Niby je normalnie bo co 2-3godz. W nocy tak jak kiedys jedna pobudka, ale po nocy w zasadzie pampek suchy, no może jeden sik byl. Polożylam go dzisiaj bez pampka, żeby sprawdzic czy w ogóle sika, no i naszczęście okzalo się,że tak;-), ale coś malo. Nie wiem, może to po antybiotyku. Qpek natomiast jest więcej niz zwykle.
Dorośli tak, ale dzieci....??? Mnie się wydaje,że dziecko powinno sikac w nocy. Weronika jednak mi sikala nawet jak miała 2 latka z hakiem, dopiero jak ja odpieluchowalam to przestała sikac w nocy. Wydaje mi sie wiec ,że to chyba nie do konca normalne aby taki niemowlaczek w nocy nie sikal. No ale może się mylę, ekspertem nie jestem. Ja mam zamiar obserwowac synka i zobaczymy czy to efekt, antybiotyku, upalów czy cos innego. Oby nie.Adaś odkąd skończył miesiąc w nocy praktycznie nie sika. Jak po kąpieli ok 20 mu założę pampersa to do rana pieluszka sucha. Tylko dlatego zmieniam mu pieluszkę, bo wg mnie to nie hignieniczne tak 12h w jednej pieluszce, a poza tym stare siki pachną dość jadowicie :|.
W sumie jak moje dziecko przestało sikać w nocy, nie przejęłam się tym. Uznałam, że to pewnie działa jak u dorosłego. My też przecież całą noc bez sikania dajemy radę.
jak do tej pory robił jedną na dzień-dwa dni... ale dzisiaj wszystko okDorośli tak, ale dzieci....??? Mnie się wydaje,że dziecko powinno sikac w nocy. Weronika jednak mi sikala nawet jak miała 2 latka z hakiem, dopiero jak ja odpieluchowalam to przestała sikac w nocy. Wydaje mi sie wiec ,że to chyba nie do konca normalne aby taki niemowlaczek w nocy nie sikal. No ale może się mylę, ekspertem nie jestem. Ja mam zamiar obserwowac synka i zobaczymy czy to efekt, antybiotyku, upalów czy cos innego. Oby nie.
Dorośli tak, ale dzieci....??? Mnie się wydaje,że dziecko powinno sikac w nocy. Weronika jednak mi sikala nawet jak miała 2 latka z hakiem, dopiero jak ja odpieluchowalam to przestała sikac w nocy. Wydaje mi sie wiec ,że to chyba nie do konca normalne aby taki niemowlaczek w nocy nie sikal. No ale może się mylę, ekspertem nie jestem. Ja mam zamiar obserwowac synka i zobaczymy czy to efekt, antybiotyku, upalów czy cos innego. Oby nie.
Nie bardzo bo ja Jej wszystkiego nie słodzę -słodzę tylko to co lubi słodkie
hehe he uff
Zeby wiedzieć czy dziecko się najada (pewnie odnosi się to również do picia) musi zmoczyc dziennie conajmniej 10 pieluch. Przy podejrzeniach o odwodnienie pierwsze pytanie pediatry dotyczy właśnie ilości zasikanych pieluch.
Wiem że sa tacy którzy na to pytanie odpowiedzieliby dwie1 na 12h na noc i 1 na 12h na dzień
(bez kitu to nie żart!!! widziałam w sklepie babkę która 2szt co dzień kupuje
)
a ja szaleje z zapiekankami lodami szaszłykami rybami póki co tfu tfu tfu Alicji nic:-)[/QUOTE]
Jedzenie w Rowach faktycznie dobre mają... już mi narobiłaś smaka na a. rybę, b. zapiekankę z pieca, c GOOOFRAAA- przy zejściu na plażę (obok wejścia do Słowińskiego Parku)- tylko uwaga na dziki- one tam wieczorem też przychodzą na wyżerkę- 3 lata z rzędu je tam widziałamRozmażyłam się, no ale w sierpniu tam będę- w sumie niedługo
Dzieci nie sikają jak dorości i muszą moczyć co najmniej 8-10 pieluszek. I w nocy siusiek też powinien się pojawić (dzieci nie kontrolują moczu, bo ich mózg jeszcze do tego nie dojrzał).