• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

A na zaparcia łyżeczka wody na czczo i po sprawie (o miodzie nie słyszałam, ale miód jest lekarstwem na wiele spraw więc może i na qupsztala).

Sospettosa- to gotuj bez marchewki, wszystko co tam możesz w wieku Adaśka :) albo łącz słoiczki ze sobą, jak Ty z tych niegotujących.

reklama
Też mi przyszła wczoraj paczuszka z Hippa. Wysyłałam zgłoszenie z jakiejś gazetki w zeszłym tyg i tak szybciutko przysłali. Super sprawa. A dostałyście to samo co my? Tzn. Próbka kremiku, próbka mleczka, próka herbatki oraz słoiczek jabłuszek? I jeszcze super są te kupony do wykorzystania w rossmannie.
Innych paczek nie dostałam, a rejestrowałam się na różnych stronach.

Czy macie jakies sposoby na zachecenie picia mleka?? Mój ciagnie ładnie poczym zaraz wrzask i trwa to od paru tygodni...czy mu to minie?:((
Karmie go w bujaczku, na rekach, w lozeczku, na poduszce i nic..nie chce słodzic mleka glukozą a na kaszke chyba nie czas co??

A na zaparcia łyżeczka wody na czczo i po sprawie (o miodzie nie słyszałam, ale miód jest lekarstwem na wiele spraw więc może i na qupsztala).

Sospettosa- to gotuj bez marchewki, wszystko co tam możesz w wieku Adaśka :) albo łącz słoiczki ze sobą, jak Ty z tych niegotujących.

na Adasia woda nie działa, a słoiczków łączyć nie ma potrzeby, bo jest pełno wielosmakowych na rynku :)

Czy macie jakies sposoby na zachecenie picia mleka?? Mój ciagnie ładnie poczym zaraz wrzask i trwa to od paru tygodni...czy mu to minie?:((
Karmie go w bujaczku, na rekach, w lozeczku, na poduszce i nic..nie chce słodzic mleka glukozą a na kaszke chyba nie czas co??

może spróbuj zmienić mleko :tak:. A co do kaszki to ja jakoś tak w połowie trzeciego miesiąca zaczęłam Adasiowi wprowadzać kaszkę zamiast jednej butli mleka. Dostawał kaszkę raz dziennie i od samego początku ją uwielbiał. Dodam, że nic mu nie było.
Zaczęliśmy od kaszki mleczno-ryżowej z malinami bobovity, którą wg opakowania powinno się podawac jak dzieć skończy 4 m-ce

Marciaa my wczoraj daliśmy małemu pierwszy raz kleik na noc i do mleka wrzuciłam łyżeczkę herbatki jabłkowej :-) wszamał z rozkoszą :-)

a jak mały zaczyna Ci marudzić przy mleku to możliwe, że daje Ci w ten sposób znak że jest gotowy na rozszerzanie diety... ugotuj mu albo kup np słoik marchewka z ziemniaczkiem albo marchewka z jabłkiem, albo same jabłka.

Kupilam dzis Poli w promocji 5 opakowan ciasteczek z Heinza:rofl2:
033802.jpg

Ktoras moze mi wytlumaczyc kiedy i jak mam je podawac Poli? Czy wogole? Tam jest przedzial wiekowy 4-6 miesiecy.
Czy w tych ciastkach znajde ten caly gluten ktory mam wprowadzac?
Wiem, ze o tym glutenie juz bylo, ale powiedzcie mi jeszcze raz lopatologicznie - kiedy zaczac i jak go mam Poli podawac?????

reklama
i jeszcze jedno:

zdecydowalam sie chyba brzusio mojej Polci powierzyc sloiczkom firmy Organix. Gotowac raczej nie bede, bo te sterydowe warzywa jakie tu sa skutecznie mnie odstraszaja. Wystarczy, ze my musimy sie tym zapychac.
Czy w PL ta firma jest tez dostepna? Czy ktoras z Was podawala dziecku produkty tej firmy? ma jakies opinie?

http://www.poundland.co.uk/images/1804/original/organix-carrot-&-swet-pot.jpg
Nie natknęłam się w Polsce na tego producenta, także nie wypowiem się w tej kwestii. Zapytaj o każdą inna firmę dostępną u nas to inaczej porozmawiamy :).
Co do ciasteczek, to myślę że powinnaś zaczekać, niech Polcia nabierze doświadczenia ze słoiczkami :). Ale jeśli jednak postanowisz podać ciasteczka, to myślę, że najlepiej rozmoczyć je w mleczku modyfikowanym, żeby się taka paćka zrobiła. Bo z pogryzieniem ciastek dziecinka raczej robie rady nie da jeszcze :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry