• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Brawo Adaś! Ja już o butelkę nie walczę, bedziemy znowu próbować z niekapkiem, ale to jak marudy przejdą :) A zupki też już wchodzi na jedno podejście cały słoiczek, od kiedy Florę przed jedzeniem lekko przegładzam.

reklama
my juz przetestowalysmy jablko, ktore bylo beee ale jakos poszlo, marchewke z jablkiem i to juz idzie sloiczkami, do picia czasami soczek jablkowy ale tez jest beee no i teraz mysle zeby dac marchewke z ziemniakiem ale czy to nie za wczesnie:confused:

nea, a karmisz mała piersią czy mlekiem modyfikowanym? bo jak mlekiem to raczej już mozesz podawać zrestza dziewczyny które karmia piersia tez juz daja marchewke z ziemniakiem, my jestesmy troche w tyle z takim jedzonkiem ale tylko z mojego wyboru-lekarka nie miała rzadnych zastrzezeń:tak:

Maksiu je teraz co 4 godziny i na obiadek wcina cały słoiczek ale muszę sama zacząć gotować.Daje małemu takie jedzenie od ok 3 tyg ale problemy z kupką sa od 3 dni,muszę mu więcej jabłka dawać.Wcina pięknie zupki,na razie same warzywne,ale już chyba wszystkich możliwych próbowaliśmy

u nas odwrotnie: wprowadzenie stałych posiłków uregulowało Florze w końcu przemianę materii. Ale jak sądzę problemy na początku mogą być, bo brzuszek nieprzyzwyczajony do innego jedzenia niż mleko.

Nea u nas były częte kupy, treaz je badamy bo pokazywał się śluz:-(
jak dałam marchewke mały nie miał problemu ze zrobieniem ale konsystencja zaskakująca (jak plastelina- wczesniej były bardziej wodniste)
dzisiaj ostatni dzień marchewki , zrobie 2 dni przerwy i dam brokuła:-)a potem marchew z ziemniaczkiem:tak:ach ale mi radoche sprawia te jedzonko:-Doby szło tak dalej:tak:

reklama
Madzia, ale masz żarłoczka! Olga zje słoiczek i pas. Mleko, to 100-120ml i to w sumie wmuszane (jak je z butli). Ale widzę, że woli pierś i jedzenie łyżeczką. próbowałam niekapka - jak na razie black magic;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry