• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Po przeczytaniu waszych postów stwierdzam ze Kuba je bardzo nieregularnie:baffled:
daje mu jeść cały czas na żadnie:dry:wszystko zależy o której sie w nocy obudzi, teraz oszukuje go smokiem ok 2 w nocy, czasami budzi sie o 4 wtedy juz dostaje a potem o 7 tez dostaje i jeszcze spi do 9- wtedy dzień wyglada inaczej niz jak wstaje np o 7.30:sorry2:
nie daje zadnych hernatników ani chrupek:tak:

ja muszę z przykrością stwierdzić, że my niestety nie mamy takiej regularności w godzinach podawania posiłków:zawstydzona/y: jedyne co udało nam się zorganizować to porządek dnia, mam na myśli kolejność poszczególnych czynności:dry: ale same pory jedzenia, spania i zabawy czy spacerów są zwykle nieregularne i podporządkowane humorom Antosia;-) jedyne co jest to stałej porze to kąpiel o 19.30 a po niej mleczko z butelki bo moje cyce traktowane są jako dodatek do jedzenia, a nie główny posiłek:zawstydzona/y: w nocy można przeżyć na cycu, ale od paru dni nad ranem ok 6ej muszę mu robić sztuczne bo jest głodny, a do ok 9ej (wtedy wstaje) nie wytrzymałby na pewno:-( chrupki (1-2 sztuk) oraz biszkopty dostaje pod wieczór przed ostatnim jedzeniem tak na oszukanie:-p

Maksiu je tak:
ok 7-8 cycuś
ok 10-10.30 deserek
ok 12-13 obiadek ze słoiczka
ok 16-17 cycuś
ok 18 jakieś picie jeśli chce ale nie zawsze
ok 20-20.30 cycuś
w nocy różnie bywa ale jak mi się udaje to staram się go przetrzymać do 4
W miarę nam sie to uregulowało

oj to widze,ze co dzieciaczek to inny jadlospis.
Ja kiedys czytalam,ze dzieci(moze troche starsze) powinny jesc co najmniej 5 posilkow (sniadanie,II sniadanie,obiad,podwieczorek i kolacje) i do tego sie stosuje,a wyglada to tak:
ok 6-7 120-150 ml mleka
11 - kaszka ryzowa ze 150 -200 ml mleka
15 - obiadek- warzywa z miesem lub zoltkiem
18 - jablko + banan,badz samo jablko,a nawet dzisiaj dwa
20 - kolacja - 260 ml mleka z 8 miarkami kleiku

w miedzyczasie jest herbatka lub soczek,ale bardzo malo,bo moje dziecko nie chce pic:baffled:

radziu je wg wskazan bobovity podobnie jak Macius:)
nad ranem cycus
8-9 210ml mleka
11-12 210ml mleka z czego czesc rozrabiam z kaszka na gęsto
14-15 pol sloiczka obiadku i pol sloiczka owocowego deserku plus soczek lub herbatka do picia
17-18 210ml mleka
20-21 210ml mleka z 5ł yzeczkami kaszki
takze cycus teraz juz rzadko ale mam nadzieje ze przybierze na wadze, kontrola 26go trzymajcie kciuki

Bylismy dziś na szczepieniu i pani pediatra stwierdziła, że Olga jest ... za żółta! Kazała wyeliminowaćmarchew, dynie... A w każdym słoiki marchewka... Klops

Kasia - a to źle jak jest za żółta? wiadomo że od marchewki tak sie dzieje, nawet w liceum jak chciałyśmy mieć ładniejszą karnacje to wciaz jadłyśmy marchewkę:tak:
a dla dziecka to jest problem? co Ci powiedziała ta lekarka??

reklama
KasiaDe- przypuszczam, ze dajesz malej kupne zupki, wiec chyba czas, aby mama zaczela gotowac:-).
Ja gotuje zupki i nie dodaje marchwi ze wzgledu na zaparcia, ktore czesto sie zdarzaja. Jak bylam w Pl to na zaparcia dawalam Zainab gerberowskie sliwki, ktore dzialaly rewelacyjnie. W UK niestety nie ma Gerbera, wiec z zaparciami trudniej bo jablka nie pomagaja.

U nas regularnosci brak.
Jedyny regularny posilek to zupka o 12.00, reszta zalezy od humoru mojej panny. Jednak musze wprowadzic jakas rutyne, ktora mi ulatwi zycie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry