lucy79
Fanka BB :)
Nam powiedziała lekarka, że wit D do ok 2 roku zycia, dopóki nie wyjdą wszystkie ząbkidziś spytałąm lekarki do kiedy daje się wit. D, bo ktoś pisał że już niedaje - chyba. No i powiedziała mi, że można dawać do 18.................................roku życia
. Spytałam czy można dawać zamiast wit. C i D, Cebion multi czy Juvit multi, no i ona że niema sensu dawać wogóle preparatów wielowitaminowych, chyba ze po jakichś choróbskach.
Taka oto ciekawostak została tu przedstawiona!![]()
. A innych witamin nie podawać bo po co, skoro są one w soczkach owocach i takich tam;-)
. No i powiedziała mi, że można dawać do 18.................................roku życia
. Spytałam czy można dawać zamiast wit. C i D, Cebion multi czy Juvit multi, no i ona że niema sensu dawać wogóle preparatów wielowitaminowych, chyba ze po jakichś choróbskach.
a wiem na pewno
:-)gdy chcialam JEj juz zabrac koncoweczke zeby czasem sie sie zadlawila to darla sie w nieboglosy i musialam JEj dac nowy kawalek
wczoraj kupiłam jest serie w aptece do ciała i kąpieli: Balneum i Oilatum. Firmy te nie mają nic z filtrem bo jak powiedziała farmaceutka , dziecko do 3 lat ma być chronione przed słoncem..i tak naprawdę żadna szanująca firma nie napisze, że kremy takie nadają się dla dzieci poniżej 3 lat.!!...a Nivea i Bambino pozwalają sobie na taką notkę ...ja już nic nie wiem
.
:sick:
, że tak wyjechałam z tym tekstem do Agutki... i nie bardzo wiem o co mi chodziło
Oby to bylo ostatni raz!