reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Ja ugotowałam dzisiaj zupkę z kurczakiem i nie chwaląc się:-p wyszła mi bardzo dobra:tak: (zobaczymy czy Ala będzie tego samego zdania:-D :laugh2: ).Ma porcję na dzisiaj i jutro, no i jeszcze 3 słoiczki zagotowałam. Jak te zagotowane słoiczki po kilku dniach będą o.k.to wtedy może zrobię większą ilość.:tak:
Apropos, Dzikidzik powiedz mi jak długo Ty zagotowywujesz te słoiczki?:confused:

reklama
Renee jak trzymam 10 min od zagotowania, ale i tak lądują w lodówce dla pewności.:tak:
Mi też smakuje moja zupka, troszkę masełka i jest pysznie.

Kurczaki..wydaje mi się , że tylko ze mnie taki leń i nie chce mi się robic przecierów dla Natalki, hmmm...póki co mam wytłumaczenie , że najpierw muszę nazbierać słoiczki:-)hhihiiihih ale muszę zacząć bo dziś przyjrzałam się ceną i wcale tanie nie są:szok:. Najlepiej smakują jej jedzonka i desery z Hippa..a soki z bobovity. Ulubione danie - kaszka ryżowa z jabłkiem, gruszką na dobranoc..faktycznie jej smaczna (jedyne danie , które mogę dokończyć:)).

A mojej Oliwce najbardziej smakuja sliweczki z HIPPa. Dzisiaj zjadla caly sloiczek i przypuszczam ze gdybym dala Jej drugi to tez by go zjadla:tak: Uwielbia ten deser. HIPP wogole ma dobre deserki i dania. A z dan z mieskiem najbardziej smakuja Jje te z indykiem i kurczakiem. A jakie desery i obiadki najbardziej smakuja Waszym dzieciom?

LUCZYNKO, my tez preferujemy Hipp-a ;-) maly jadl dopiero danie z króliczkiem, co do owocow, najbardziej lubi gruszki, morele, bananay, w sumie wszystko lubi, kupiłam teraz pierwszy raz deser: malina+jablko i kleik ryzowy, sa w takim większym słoiczku 190ml, i Leosiowi tak zasmakowały ze caly słoiczek wrąbał!!! az byłam w szoku, i chyba teraz takie będe kupowac z tym kleikiem ryzowym, bo to bardziej tresciwe jest ;-) on w ogóle jęsli chodzi o soczki to przepada najbardziej za malinka, pewnie dlatego ze taka słodziutka jest!!! ;-)

Miśka a jest sama malinka? bo WOjtek najbardziej lubi jabluszko lub jabłuszko z czymś.O,i jeszcze gruszeczka mu dobrze wchodzi.Co do deserków to ja mu mieszam swoje jabłuszko z jakimś owocem ze słiczka;-)

czy któraś mama sama robi soczki? zastanawiam się czy podać taki soczek od razu po wyciśnięciu czy coś z nim zrobić, nie wiem-zapasteryzować albo przegotować??

U mnie wczoraj brakło marchwi więć wyjełam z mrożonek kilka jej plasterków,kilka ziarenek kukurydzy i mały kawałek brokuła.Ugotowałam .Zjadła smakowalo jej.Ja staram się dwa ,trzy razy w tygodniu żeby jadła to co ja jej gotuję a resztę ze słoiczka.Pati jak narazie zjada wszystko co się jej daje.Nie smakowało jej tylko deserek z min.jagodami.Soczek z nim wypija,a deserek niechce.Zupki jadła już indykiem ,kurczakiem i cielęcinkąi nic jej nie było.Mam pytanie zupki z mięskiem które gotujecie same goutjecie na tym mięsku czy dodajecie je do miksowanie dopiero ?

EDYTKO, chyba nie ma, ja jeszcze nie spotkałam samej malinki, ale jesli jest w zestawie to odrazu biore! ;-)

reklama
magda chyba nie bardzo opłaca się robić samemu sok:no:
Ja dziś pierwszy raz ugotowałam marchewkę, bo Adaś ma problem z kupkami. Dodałam kleik ryżowy. Wsunął to aż miło :-D Dawno tak pięknie nie zjadł całej zupki
Edi nie widziałam jeszcze samej malinki.
MIJa z tego co mi wiadomo to mięsko na początku gotuje się osobno i dodaje do jarzynek.

Do góry