reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

A moja Oliwia je praktycznie wsyztsko, byle nie o smaku brzoskwiniowym lub morelowym. HIPPa bardzo lubi, BoboVite rowniez. TO zalezy od dania, z jednej foirmy smakuja JEj zupka z kurczakiem a z drugiej nie. Co dziecko to smak.

Mija ja gotowalam Oliwii zupke jarzynowa i dodalam tez buraczka. Gotowalam go normalnie z reszta warzyw. Jak dla mnie to ta zupa byla smaczniejsza od poprzednich ale Oliwii wogole nie podeszla :-( Zjadla ja ale bez jakiegos wielkiego apetytu.

reklama
Macius je wlasciwie wszystkie zupki i dania jakie dostaje, niezaleznie od firmy, i jak mu wczoraj po raz pierwszy ugotowalam zupke to tez zjadl nie krzywiac sie:-)(dlatego od dzis bedzie glownie na moich obiadkach a czasem dla urozmaicenia cos mu kupie gotowego). Czasem mam wrazenie, ze je jak jakis automat:-Dbo przelyka i otwiera dziobek do nastepnej lyzeczki tak, ze ja czasem nie nadazam z podawaniem mu jedzonka:tak:. Ale najbardziej lubi z mieskiem, niezaleznie czy to kurczak, indyk czy cielecinka:tak:. A gdy raz dalam mu danie Hippa dynia z ziemniakami(od nich z prezenciku) to bylam przekonana, ze nie zje, bo mi zapach bardzo przeszkadzal, a Maciejek sprobowal pierwsza lyzeczke, posmakowal, i dalej wolal otwierajac dziobek:-D. U nas niema takich wyborow deserkow z Hippa o jakich piszecie:-(, a moze to ja zle szukam:confused:Jutro bede chyba w markecie to poszukam:-)

No to ja dzisiaj wreszcie wynalazłam w sklepie obiadek Hippowski Puree jarzynowe z indykiem, była tylko jeszcze dynia z ziemniakami, ale tego nie kupiłam, bo jakoś wydało mi sie mało smaczne (oczywiscie tylko z nazwy mało samczne mi sie wydało:-D :laugh2: :-p ).

Royanno Ala też uwielbia wszystko co z mięskiem, chociaż nie mogę narzekać bo właściwie co do obiadków wybredna nie jest, zwykłą jarzynówkę też zje z apetytem:tak: (no jedynie co jej ta zupa marchewkowa z ryżem nie podeszła:no: )

O RENEE to jeste właśnie to puree, o którym pisałam, że mi się kojarzy z kocim jedzeniem :)

A mojej Oliwii to danie bardzo smakuje :tak: Wcina az JEj sie uszy trzesa ;-) Ale jak dla mnie to wyglada to obrzydliwie :-p

No więc (nie zaczyna się zdania od "a więc":-p :-D ), moje dziecko obiadek hippowski zjadło, ale zachwycona nie była i wcale jej sie nie dziwię, bo zapach i smak tego obiadku pozostawia wiele do życzenia i faktycznie Mju- "kocie żarcie":tak: :-D :laugh2: , więcej tego nie kupię. Obiadki Gerbera jakoś normalnie, smacznie pachną, a to po prostu było paskudztwo!

Wiecie co-polecam danie z HIPPa "Krem ryzowo warzywny z kurczakiem" czy jakos tak to sie nazywa. W kazdym badz razie ladnie pachnie i jest smaczne :tak: :-)

Mnie osobiście delikatnie mówiąc nie pachnie za ładnie zupka Gerbera Jerzynki z indykiem.Mnie odrzuca,teściowej zapachniało owocami a szwagrowi kocim żarciem.Mała zjadła ,zapachem się nie przejmując.Reszta zupek jest ok.

reklama
A mój WOjtek miał uczulenie na deserek owoce z jogurtem z Hippa.Swoją drogą ciekawe na jakim mleku go robią bo jest przeznaczony dla dzieci od 6 miesiąca:dry:

Do góry