reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Kupilam dzisiaj filety z piersi kurczaka i indyka, poporcjowalam, zamrozilam i mam mieska razem z tym z krolika na zupki dla Oliwii gdzies na 2-3 miesiace :tak: Zupke robie Jej codziennie swieza, przeciez nie zajmuje to wiele czasu.

reklama
dziewczyny, napiszcie jakies swoje sprawdzone przepisy na zupki jarzynowe (dokladne proporcje), ja to sie dzis poplakalam prawie, jak mi moja Dorotka z mina super nieszczesliwa wypluwala zupke ugotowana przeze mnie :( a najlepiej bylo, jak mi strzelila serie trzech kichniec z zupka w buzi, marchewka byla wszedzie :) zupki ze sloiczkow zajada, az sie jej uszy trzesa a tych moich nie chce :( kupowalabym dalej sloiczki, ale troche drogo...

Iwonko ja dokladnych proporcji niestety nie dam rady CI napisac, ale tak na oko ;-) :-D Z czasem sama dojdziesz do tego ile czego ma byc w zupce Dorotki :tak:
A ja daje tak: ziemniak,marchewka (tak 2/3 wielkosci ziemniaka), por (tak polowa marchewki), troche pietruszki (nie za duzo bo daje niemily smak, taki gorzkawy), troche selera. Wszystko gotuje, miksuje te warzywa, dodaje wywaru, zeby konsystencja byla dobra, nie powinno byc za geste. Czsami dodaje tez jakies miesko, byle chude(na poczatku gotuj je osobno a potem mozesz juz razem z warzywami). Gotuje to na malym ogniu, dodaje lyzke stolowa Misiowego Ogrodka Groszek-Marchew lub Dynia-ZIemniak (daje to fajny smak) i lyzeczke maselka. Gotowe. SMacznego! :-)

Dzisiaj Leonek wciągnal ten znienawidzony przez dzieci szpinak ;-) myślaalm ze bedzie plul nim na odleglośc, ale nic z tego, ladnie go zjadl, az byłam w szoku normalnie!!! ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry