reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Adaś zjada wszystko (no może z wyjątkiem szpinaku:eek: ) czy pachnie czy śmierdzi. Dziś ugotowałam sama zupkę po raz pierwszy w życiu zobaczymy co na to powie. NArazie bez mięska. Następnym razem dołożę. Kupiłam w słoiczku z Gerberka sam kurczak i sam indyk. Będę dodawać do moich zupek.:-)

reklama
My polecamy potrawkę z kurczaka Hippa, ladnie pachniała a maly wczinal jak dziki, lubi tez dynie z indykiem, dokładam jeszcze do tego dynia+ziemniak, naprawdę dobre!!!

Wczoraj pierwszy raz ugotowalam Oliwce zupke jarzynowa z mieskiem z krolika. I baaaardzo Jej smakowala. A ja bylam taka dumna z tego ze ho ho! :-D Do tej pory gotowalam Jej tylko zupki jarzynowe a z mieskiem kupowalam, ale to dosc drogi interes :baffled: Dzisiaj tez Jej ugotowalam taka zupke i znowy wcianala az sie uszy trzesly :-) Taka prosta zupka a tyle radosci sprawia i dziecku i mamie:-p Musze jeszcze kupic jutro piers z kurczaka i poporcjowac sobie zeby miec na pojedyncze zupki.

Edi Moja Babcia mi dala a ona dostala od mojego wujka bo on ma swoje kroliki wiec mam pewnosc ze nie sa faszerowane jakas paskudna chemia tylko sa hodowane na samej zieleninie :tak: Babcia byla taka kochana ze poslala mi tego krolika poporcjowanego juz na takie male kuleczki mieska a kazda poracja miesa jest zapakowana w osobny maly woreczek :-) wiec jak przychodzi co do gotowania to wyciagam tylko jeden woreczek i juz! Co ja bym zrobila bez mojej kochanej Babci :-)

;-) No to masz super bo to najlepsze mięsko dla naszych dzieciaczków;-)

Moje maluchy zjadły dziś na drugie śniadanie po190ml jugurtu z owocami z Hippa. Mam nadzieję, że nic im nie będzie. Jadły bardzo chętnie. CZy ktoś już podawał dzieciom dania po 6 miesiącu, m.in. zupki na wywarze? Nie wiem czemu ale mam trochę stracha. Może za parę dni spróbuję,

reklama
Margolisiu Wojtek po tym jogorcie miał uczulenie:baffled:
a zupki gotuję na mięsku od 2 tygodni:-)

Do góry