reklama

Dieta odchudzająca starającej

Gratuluję spadeczków :)
U mnie nadal w miejscu, wczoraj wyszedł test owulacyjny pozytywnie, cała dziś nabita od wody jestem, więc się łudzę, że za 2 dni zobaczę spadek..

Bunia, kurdę, bo opisu nie szukałam tylko zdjęcie :) Tam jest regulacja tych ząbków w zależności od ich grubości właśnie. Ja też mam bardzo gęste włosy i szuszyłam nią gdy miałam włosy po pas, szybko i trwało. No ale jak wolisz typową prostownicę to ok :)

Ja dziś pędze po to mleko odtłuszczonę, ciesze się jak dziecko na myśl o naleśnikach :D

Po południu jedziemy oglądać mieszkanko tez, może to będzie to.. kto wie..

reklama
I ja mam taką nadzieję.
Asiiek, waga ładnie CI poleciała.. jakby mnie tyle spadła to bym była przeszczęśliwa i bardziej by mnie to motywowało.. przyznam iz nie rozumiem skąd ten dół i słodkości..

Ja już po śniadanku, właśnie pochłonęłam jajecznice z kurakiem :)

Kobietki wpadnę do was wieczorkiem i poczytam co u was.:tak: Teraz chciałam wrzucić tylko swój przepis .:sorry2:

Sos grzybowy z suszonych grzybów z plackami z bakłażana . Wszystko równie pysznie smakowało , jak wyglądało.:-)

Do wyboru podam przepis na sos grzybowy jasny i sos grzybowy ciemny.

Sos grzybowy z grzybów suszonych - ciemny

- 100 g suszonych grzybów
- ćwiartka kostki rosołowej
- pół cebuli
- maizena ( skrobia kukurydziana)
- pieprz

Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody ( 2-3 razy więcej niż chcemy mieć sosu) i ugotować do miękkości ( pod przykryciem).
Ugotowane grzyby posiekać, a cebulę udusić w odrobinie wywaru z ćwiartki kostki rosołowej doprawionego pieprzem. Wymieszać cebulę z grzybamii gotować jeszcze ok. 10 minut. Zagęścić sos maizeną zmieszaną z wodą. Podawać z placuszkami cukini, bakłażanu, szpinaku lub z mięsami z grila.

Mnie wyszedł taki :-):

rh7on7.jpg

Sos grzybowy z grzybów suszonych - jasny

- 100 g grzybów suszonych
- ćwiartka kostki rosołowej
- maizena
- opakowanie jogurtu naturalnego ( 180 g)
- rozmaryn

Grzyby wymoczyć kilka godzin w odrobinie wody, po czym gotować pod przykryciem do miękkości z odrobiną suszonego rozmarynu i ćwiartką kostki rosołowej. Przestudzić wywar, aby był letni i dodać osolony jogurt z maizeną, dokładnie wymieszać i podgrzewać, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Podawać z placuszkami z cukinii, bakłażanu, szpinaku lub z mięsami z grila.

A tego jeszcze nie próbowałam.:no:

A tutaj przepis na placuszki z cukinii lub jak kto woli bakłażana, którego ja użyłam.:-)

Kotlety z cukinii

- 1 cukinia
- 2 jajka
- otręby owsiane
- słodka papryka mielona
- sól, pieprz

Cukinie pokroić w plastry, sparzyć chwilę we wrzątku, aby odrobinę zmiękła, i oprószyć słodką papryką. Panierować w jajku oraz w otrębach i smażyć na teflonowej patelni. Doprawić solą , pieprzem. Podawać jako dodatek lub samodzielne danie z sosem np. grzybowym.

10cmc7k.jpg

Z racji tego, że na śniadanie była owsianka , odpuściłam panierkę otrębową :tak: i bakłażana usmażyłam obtoczonego tylko w papryce i w jajku. :tak:Ale i tak pyszny wyszedł.:tak::-)

Uwielbiam kotlety z cukini, jadłam nie tylko na dietce a sosik wygląda baardzo apetycznie :)

Wikula, kupuję mięsko w takich małych kawałeczkach w przyprawie tikka. Później podduszam i jak jest gotowe dodaje odrobinę zielonej cebulki i jajka. Bardzo dobre i niesamowicie sycące. No i jakie proteinowe :)

Uwielbiam kotlety z cukini, jadłam nie tylko na dietce a sosik wygląda baardzo apetycznie :)

Wikula, kupuję mięsko w takich małych kawałeczkach w przyprawie tikka. Później podduszam i jak jest gotowe dodaje odrobinę zielonej cebulki i jajka. Bardzo dobre i niesamowicie sycące. No i jakie proteinowe :)
Na pewno dobre:)) Ja jak mam ochotę na jajecznicę z mięskiem to wędlinę drobiową kroję w kawałki, podsmażam dodaję cebulki, jajka i też wychodzi pycha:))

a w ogóle to bardzo lubię jajecznicę z białym serem, a w dni p+w z białym serem i pomidorami:))

Ja właśnie przejadłam się już jajecznica z wędlinką i takie z kurakiem to fajna odmiana. Jak ne jest miesko przyprawionę, to później można dodać odrobinę koncentratu bez cukru i tez jest pycha :)

Za to jajecznice z białym serem nigdy nie jadłam :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry