reklama

Dieta odchudzająca starającej

witam się i ja popoludniowo:) właśnie wróciłam ze szkoły mózg mi się lasuje.... na śniadanko była owsianka i dewolaj ze szpinakiem musialam sie zapchać zeby w szkole wytrzymać i na obiad rybka:) teraz popijam zieloną herbatkę dziś sie nie ważyłam ale mam nadzieje ze cos tak spadlo:)

gratuluje wszystkim spadków:)
justa nie łam się na tej diecie zdarzają sie zastoje ale po tem jak poleci to podwójna radość]
lilith trzymam kciuki za staranka:) też lubię jajecznice z kurczakiem
wikula ja również uwielbiam cukinie i mam tez przepis na placuszki tylko one wyglądaja jak ziemniaczane jak będziesz chciała dam przepis...
buniu to rzeczywiście masz problem z tymi włosami:) choć ja ze swoimi też nie mam łatwo mam ich dużo ale są cienkie i puchate... trudno coś z nimi zrobić...

a tymczasem trzymam za nas wszystkie kciuki żebyśmy przetrwały weekend bez grzechu... bo dla mnie to najgorszy czas...

reklama
HELOOO BABECZKI:tak::-D
u mnie waga stoi ,ale mam plodne-choc szyyybko są bo to 7 d.c.,ale.....mam śluz ewidentnie plody a ja dawno śluzu nie mialam...a poza tym w 5 d.c. mialam wieczorem śluz podbarwiony krwią-a wlasciwie taki różowy...wiec dziwnie szybko,ale dzialamy:tak:;-)dzis temp.36,4(pod jezykiem) wiec jeszcze jestem przed owulka ,ale uz czuje lewy jajnki wiec bardzo mi sie ten cykl podoba:tak:dlatego jak wczoraj zniknelam to juz kompa nie odpalalam bo po uniesieniach bylo winko i komedia romantyczne :-D:-Di masaż stóp:szok::-Dchyba bylo dobrze;-):-p:-p

Zapomniałam Wam powiedzieć , że byłam w galerii na zakupach ( wlasciwie nic nie kupiłam- poczekam na przeceny). Ale w czym rzecz... po raz pierwszy od dawna nie patrzyąłm na siebie w przebieralni z obrzydzeniem. Mój cellulit jest o niebo mniejszy !!! uda , brzuszek też. Z rozmiaru 34 zeszłam na 31 !!!! w innej rozmiarówce z 42 na 38!!!!! jeszcze 5 kg i moze na nowo pokocham siebie!!!!
MARTOLINKA-bardzo sie ciesze!!!super!!:tak:wow-3 rozmiary w dol-rewelka-nooooo to wyprzedaże bedą Twoje:tak::-D:-Di moje:tak:;-)

A ja wbiegłam pochwalić się , że waga dziś pokazała 61,7 kg.:-D po tym wczorajszym kurczaku. :-DAle paseczka nie zmieniam, poczekam do końca P+W:tak:
justa- gratuluje !!!piekna waga:tak:;-)
hejka! u mnie tylko 400gr w dół ;( cosik slabo mi idzie...złapalam dola wiec zjadłam kawałeczek drozdzówki :(
ASIIEK- wygralaś kopa....ladnie Ci zeszlo:tak:prosze sie trzymac diety i bedzie wiecej-wez pod uwage ,ze nie ćwiczysz tylko wystarczy zmienic sposob jedzenia...takze teraz juz slodkosciom dziekujemy i pilnujemy sie ladnie-tak???:tak:;-)

WIKULA- czesc kochana-wlasnie wstawilam do piekarnika chlebek-dzis przez 3 dni mamy P+W i kanapki sa wtedy taaaakie pyszne:-D

BAFINKA- cześc slodziaku nasz;-)fajnie,ze juz po szkole:tak:

LILITH- &&&&&&&&&&&&&& zeby to mieszkank to bylo TO!!! i &&&&&&&&&&& za plodne :tak:;-)

pozostale kobietki pozdrawiam i ściskam !!

Jestem już.
Mężowy poszedł na noc do pracy, młoda już po kąpaniu i smacznie śpi, starszaki u babci na weekendzie.... zasiadam więc.:-)
Lilith a co to jest ta przyprawa tikka :confused: , bo ja chyba pierwsze słyszę.:sorry2: Jak to mięsko wygląda i gdzie je kupujesz?:sorry2:
wikulaa ja tak samo robię jajecznicę. :tak: Ale jajecznicy z białym serem to jeszcze nie jadłam.:no:
Bafinka już się nie martwię, dziś jakby troszkę zeszło.:tak::-D o,5 kg przez jedną noc. :szok::-D:-D:-D
mama05 marsz do łóżka!! :-) I ni mi się wyłazić z niego przez dwa dni.:crazy::-D;-) Trzymam kciuki!! :tak:

Justa, ta tikka to wpisz np. kurczak tikka masala. Ale chodzi o samą przyprawę, bo odkąd jestem na diecie, nie robię takiego typowego w sosie, no chyba, że z jogurtem. To indyjska przyprawa. Mięsko jest pysznę, takie hmm pomarańczowo czerwone, lekko ostre, zależy ile dasz przyprawy.
Ja tu kupuję takie kawałki zamrożone już w przyprawię, bo bardzo to popularne jest. Można kupić też od razu do podjedzenia w pojemniczku, jak się jest na mieście.
Wpisz sobie prosze w google i zobaczysz jak wygląda potrawa lub też sama przyprawa, najlepiej na graficę :)

Co do mieszkania to tragedia. Głównie dlatego że na dole. Ale okazało się, że gość ma jeszcze jedno nad tym. Jest bardzo duże ale jedno sypialniane. Nic nie szkodzi. Bardzo nam się spodobało, chce je sama wymalować etc. Kuchnia się dopiero robi, łazienka może być. Dzielnica świetna jak zresztą i cena. Będziemy mogli przy okazji oszczędzić trochę i może o aucie pomyśleć :)
Jutro jedziemy oglądać jeszcze inne, ale chyba zdecydujemy się na to z dziś :)

dzien dobry

oj znajome twarze widze--mama ,justa-niedlugo i ja do Was dolącze tylko karmic skoncze bo z 8kg przydaloby sie zrzucic
a widze jak ladnie waga Wam schodzi
i juz nawet wiem do kogo o wskazowki sie udam

Hej.
lilith apetycznie wyglądają te kawałki mięska w tej przyprawie. :tak:W polskiej książce dukana chyba też był jakiś przepis z tikką.:rolleyes2: Muszę poszukać.:tak:

A propos , czy któraś chce polską wersję książki Perre Dukana z przepisami?

Dorotko, witaj kochana .:-D Cieszę się , że niedługo zagościsz w naszych skromnych progach.:tak: na początku strony znajduje się kilka fajnych i pomocnych linków. Ewentualnie książki pdf. mamy, więc jakby co... wal jak w dym.:tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry