reklama

Dieta odchudzająca starającej

Ech a u mnie już 4 dzień na Pw stoi :/ zawsze mniej spadało , ale zawsze coś . a tu lipa. Od dzis P wiec mam nadzieje , ze sie ruszy :)
jak na razie weekend bez grzechów :) ale tylko dlategoi , ze upiekłam sernik bez otrebow , mazeiny i nie mam na niego limitu- moge jesc do oporu :) mmmm

mama mam nadzieje , ze ten cykl bedzie Wasz :)

reklama
Lilith- jak wam się to mieszkanko spodobało, to myślę, że żadne inne nie bedzie lepsze, hehhe

Mi waga też stoi...ale to pewnie przez to, że wczoraj zjadłam orzeszki...Ale jutor mam same proteinki to na pewno poleci, powiem wam szczerze, że już bym chciała przejść na III fazę. Postanowiłam sobie , że do końca listopada będę na II fazie (powinny mi zejść te 3kg...), a od grudnia wdrożę IIIfazę, żeby na święta móc podelektować się rybką, pierożkami i innymi takimi:))

czesc Dukanki moje ulubione:tak:;-):-)

martolinka- DZIEKUJE,tez mam nadzieje,ze w koncu sie uda:tak::sorry2:
a waga ruszy w koncu-ja raz mialam zastój 2 tyg...:confused2:ale wytrwalam-stanelo na 66kg i nic w dol przez 2 tyg a teraz widzisz na suwaczku;-)

DOROTKA- witaj kochana:-D:-Drozgość sie na wątku i zapraszamy serdecznie-powodzenia w zrzucaniu kilosów-z nami bedzie przyjemniej:tak:ja jak widzisz nadal walcze:sorry:Oliwka zacznie chodzic a ja nadal bede sie szarpać z tematem:sorry::blink:pozdrawiam Cie i ściskam!!

LILITH- &&&&&&&&&&&& za mieszkanko-i mysle podobnie jak Wikula napisala-ze juz zadne Wam sie nie spodoba skoro to jest si- i cena pasuje i lokalizacja i na auto mozna odlozyć-no same +:tak::tak:

moja waga tez stoi bo mam plodne-widze ,ze woda sie nazbierala jak zdejmuje skarpetki-kostki troche opuchniete...
BAFINKA,WIKULA- witam i Was nasze piekności:))

JUSTA,BUNIA,LOREE,BOOZQOWA i reszta -pozdrawiam i prosze pisac co u Was:tak:

A ja dzisiaj zostałam w domu sama, mój mąż od rana pracuje (zalety posiadania własnej firmy...), mi się nic nie chce, leń na maksa i cały czas się zastanawiam czy wybrać się na zakupy...brak mi odzieży zimowej...

wikula-ja pewnie poszlabym na zakupki :))tymbardziej jak brakuje :):))

ja zaraz wstawiam kalafiorka,bedzie tez ryba i jajko sadzone,popoludniu zrobie kapuste na gesto.rano zjadlam kanapke z wedlinką i serem żóltym:)

ja tez myśle Wikula,ze do konca listopada bede na II fazie a potem przechodze na III i juz :):))akurat utrwale i na wiosne bede laska :)))

U mnie bez zmian.
Wszamałam śniadanko z młodą :

Placuszki dukana na słodko:
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 jajko
- 2 łyżki serka wiejskiego

Całość dobrze wymieszać, smażyć na patelni teflonowej z obu stron. Wychodzi 5 placuszków.

Nadzienie:
- 1/3 kostki sera białego beztłuszczowego
- łyżka serka danio

Wszystko wymieszać, nakładać na placki.

2uyhc28.jpg

Do tego szklanka mleczka 0,5 %.

Młoda łapie popołudniową drzemkę z Ł. ( po nocce jest) a ja biegam po stronach w necie.
Waga lekko na +, troszkę grzeszków za mną, m.in zubelek takiej swojskiej kiełbaski, której aromat rozchodził się po całym domu.:zawstydzona/y::sorry2:

wikula i ja się zastanawiałam jak to będzie w święta. Niby wg. tego kalkulatora Dukana na diecie powinnam być do 12 grudnia, ale wątpię bym przez ten czas doszła do celu. Bo te grzechy...
Do tego nie chcę jakoś katować się. Na pewno zjem coś w święta niedozwolonego, a potem zrobię sobie kilka dni czystych proteinek. :sorry2:
Z resztą mam taki mały żołądeczek , że łyżeczka tego , czy tamtego wystarczy mi.:-D
Myślałam też już nad swoim , osobnym , dukanowskim menu.Takim świątecznym :tak: I powiem ci, że i pierogi sobie zrobię z kapustą i grzybkami, i galaretę.:tak: Przeżyjemy.:-)

martolinka mmmm, serniczek.:-)

lilith powodzenia, obyście podjęli słuszną decyzję.:tak:

justa- TEZ SIA ZAJADALAM TYMI PLACUSZKAMI,ale teraz jak mamy P+W to robie na te 3 dni chleb i nie moge juz nic z otrebami bo 1 kromke jem na sniadanie i 1 na kolacje i to jest "limit" otrebów,ale placuszki pyszne.
a jadlas te z tunczykiem ??? :)

Justa - ja tez robie sobie te placuszki, tylko nie chce mi się ich samżyć, tylko piekę w piekarniku, dodaję trochę proszku do pieczenia i wtedy są jeszcze bardziej pulchne, zamiast serka wiejskiego można dodać serek homo albo zwykły serek biały:))

mama - pewnie, że na wiosnę bedziemy laski:)) Chociaż przyznam, że chciałabym na wiosnę być laską z brzuchem, hehhe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry