własnie nie mam, ale doszukałam się w necie i tak jak pisze Ulkan, GBS to jest badanie Streptococcus agalactiae...suma sumarum, mnie tego badanie nie wykonali![]()
szkoda, bo skoro robili ci wymaz to mogli za jednym zamachem wsio zrobic...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
własnie nie mam, ale doszukałam się w necie i tak jak pisze Ulkan, GBS to jest badanie Streptococcus agalactiae...suma sumarum, mnie tego badanie nie wykonali![]()
a może to jest kwestia progu wrażliwości z tymi skurczami? Przecież podobnie jest z bólami okresowymi - ja nigdy nie miałam z tym żadnych problemów. Więc, jak ktoś mówi, ze przed porodem może być ból "jak na miesiączkę", to mi to nic nie mówiA przecież mechanizm fizjologiczny przy okresie jest ten sam u każdej kobiety.
Claudia - a ty już mówiłaś swojemu ginkowi o tym zielonkawym śluzie? Wszystko ok?
szkoda, bo skoro robili ci wymaz to mogli za jednym zamachem wsio zrobic...
A ja właśnie robiłam w poniedziałek wymaz na tego paciorkowca - i znowu zupełnie inaczej niż u Was... bo po pierwsze to już 38 tydzień był, a wymaz tylko z pochwy, pobierał mój lekarz i po wizycie szłam zanieść do laboratorium. A wyniki do odbioru w poniedziałek. Ciekawe, dlaczego ja mam zawsze wszystko inaczej :-)
Ja mam od razu zapowiedziane, że tydzień - pewnie po to, żeby nie zawracać sobie niepotrzebnie głowy, najwyżej nic nie będą hodować :-)ja miałam pobierany w 37 tc tylko z pochwy i tez normalnie samemu sie zanosi do laboratorium, ale poniewaz ginek to moj wujek i ma swoja przychodnie to on sam wszystko zalatwil... na szczescie bo musialabym latac z tym wymazem po calym szpitalu :-) na wyniki czekalam ok tydzien bo byly pozytywne i musieli sprawdzic co wychoduja![]()