reklama
nemesis666
Fanka BB :)
czyli znów jakimś ufokiem jestem bo mnie to zawsze jakieśnietypowe przypadłości kochają i tak za mną łażą. co za życie
czemu ja nie mogę mieć choć raz normalnej ciąży, przebiegającej jak marzenie
ale chociaż bedzie co wspominać po wszystkim.

Ja oprócz tardyferonu biorę jeszcze inne tablety z żelazem więc nie wiem po którym mam takie historie. Z resztą ja od zawsze mam z tym problem a w ciąży pomaga mi activia lub jabłka, najlepiej na czczo. Ja za to mam straszne obrzęki na nogach i drętwienie w nocy podczas przeciągania i żaden magnez nie jest w stanie tego zlikwidować a łykam magnez 3x dziennie więc niby powinno być ok a nie jest.
Na ostatniej wizycie gin zalecił mi dietę wysokobiałkową... ale nie zapytałam dlaczego. Też taką macie?
Na ostatniej wizycie gin zalecił mi dietę wysokobiałkową... ale nie zapytałam dlaczego. Też taką macie?
Ja nie mam zadnej diety,ale za to musze zelazo lykac 
Ej normalnie nie lubie juz chodzic spac, bo wszystko mnie boli od lezenia.. na prawym boku zle, na wznak tez, na lewym ilez mozna spac.. a tu noga, a tu zle sie oddycha.. i jeszcze do toalety trzeba wstac...
jejq jakas masakra sie robi. 

Ej normalnie nie lubie juz chodzic spac, bo wszystko mnie boli od lezenia.. na prawym boku zle, na wznak tez, na lewym ilez mozna spac.. a tu noga, a tu zle sie oddycha.. i jeszcze do toalety trzeba wstac...

A mnie kobitko dopada koleja przyjemnośc ciążowa
a mianowice... dziecko uciska mi jakiś nerw i w jednej chwili nie czuje nogi... normalnie cały pośladek drętwieje a nogi nie czuje to już dziś 3 raz! Ciekawe co by było jakbym jechała samochodem
Koniec z kierowaniem bo się boję! Czy wam też się to przydażyło ?

Alex91
wrześniowa mama 2009
Moja mama mi opowiadała że też ją gdzies uciskałam i jej potrafiła cała noga drętwieć. ;-) Więc to zapewne normalne. ;-)A mnie kobitko dopada koleja przyjemnośc ciążowaa mianowice... dziecko uciska mi jakiś nerw i w jednej chwili nie czuje nogi... normalnie cały pośladek drętwieje a nogi nie czuje to już dziś 3 raz! Ciekawe co by było jakbym jechała samochodem
Koniec z kierowaniem bo się boję! Czy wam też się to przydażyło ?
![]()
Mnie boli krzyż cały czas :-( I męczą mnie te ulewania z piersi czuje dyskomfort jak mam cały stanik mokry

Ja się domyślam ze te drętwienia to normale ale za to jakie nieprzyjemne
zreszto jak każda nasza słodka dolegliwośc.
A jest jedna rzecz która mnie cieszy w ciąży
brak okresu:-) bo jak dla mnie to był prawdziwy koszmar zwłaszcza ze przez 5 dni zwijałam się z bólu!!!!
Alex mi też siara leci ale nie dużo czasami malutka plamka ale za to jak tak wycieka to później zasycha i muszę przemywac ze 3 razy dziennie brodawki
ale zajęcie co 

A jest jedna rzecz która mnie cieszy w ciąży

Alex mi też siara leci ale nie dużo czasami malutka plamka ale za to jak tak wycieka to później zasycha i muszę przemywac ze 3 razy dziennie brodawki

a u mnie narazie mleka zero
poza tym spuchniete nogi, zwlaszcza prawa i to chyba do granic mozliwosci... i nic nie pomaga
zebra tez bola, kosci w nocy strzelaja od przewracania sie z boku na bok jak dla jakiejsc babci, nieprzespane noce i dodatkowo hustawki nastrojow...

poza tym spuchniete nogi, zwlaszcza prawa i to chyba do granic mozliwosci... i nic nie pomaga

zebra tez bola, kosci w nocy strzelaja od przewracania sie z boku na bok jak dla jakiejsc babci, nieprzespane noce i dodatkowo hustawki nastrojow...

Paula_84
Aktywna w BB
a u mnie jednyna dolegliwośc pojawia sie w nocy a mianowicie drętwiej mi posladek albo nie tyle drętwieje co boli tak jakby prąd przez niego przechodził i musze sie przekręcac często pozatym chyba nic sie nie dzieje nawet porządnie po zeberkach nie dostaje nie za bardzo odczuwam wogóle ciąże he he he nogi nie puchną a pije wody jak wielbłąd ;-) sole tez sporawo nie wiem sama jakiś ewenement jestem
reklama
nemesis666
Fanka BB :)
kurcze paula to ci zazdroszczę bo jak mi mały/a disco sobie urządzi w środku to żebra zamiast cymbałek uzywa no i oczywście ulubiona zabawa to wypinanie pupu na maxa a że przy okazji ugniata mi wątrobę to tak w ramach promocji ciązowej:-) ale chyba największa frajda to jak się zacznie napinać z całych sił że mnie aż brzuch boli a dzidzi się rozciąga na wszystkie modele a czasami mam wrażenie, że się złości ze tak mało miejsca ma już i tupie wtedy nogami. cud miód i pistacje dla zmęczonej całym dniem matki, która chciałaby zasnąć i się wyspać choć raz bez żadnych bóli, skurczy łydek i wstawania co chwilę na kibelek. a ja też piję duzo i tylko patrze jak 5 litwoe butle wody znikaja z magazynku. jedna taka butelka na nie całe 2 dni u mnie. no ale jak suszy człowieka to cóż począć