reklama
moj Nikos ma dokladnie 2,5 roczku
do tej pory spal zawsze w poludnie, ale ostatnio nie chce sie klasc - za to pada gdzies kolo 18:00 i sam zasypia- nawet wchodzi sam do lozeczka
mysle, ze nie ma problemu, bo organizm sam zdecyduje, ile snu mu potrzeba
do tej pory spal zawsze w poludnie, ale ostatnio nie chce sie klasc - za to pada gdzies kolo 18:00 i sam zasypia- nawet wchodzi sam do lozeczka

mysle, ze nie ma problemu, bo organizm sam zdecyduje, ile snu mu potrzeba
moja klaudusia wcale nie chce spać, w dzień nie śpi a wieczorem też nie ma zamiaru się kłaść, jak by mogła to by wcale nie szła spać, może to przez teścia bo on cały czas się z nią bawi i ona woli się bawić a nie iść spać
O te drzemki! Moja dzieci pieknie drzemało samo sobie do 2 lat. Niestety teraz jak zasnie w ciągu dnia to rzadkość.
Moja metoda na usypianie to aktualnie udawanie ze ja tez ide spac obok synka, niestety czasem trwa to godzine albo dwie, wiec ja tez zasypiam.
polecam dla bardzo zmęczonych codzienną pracą mam.Wygodna ale mało efektywna metoda. :-(

Ale zrobie mamie na złość i nasikam...To będzie musiała wstać i mnie przebrać i koniec ze spaniem Tak zapewne malutka sobie myśli, dzieci są bardzo sprytne i używają różnych forteli,a może zawsze przed porą drzemki zrobić ostatnie siusiu i do łóżeczka..
K
kaderka
Gość
mój mały ma 2 lata i 4 msc. i z drzemkami też bywa różnie. Ale zawsze staram się go położyć jak nie uśnie to chociaż odpocznie sobie trochę i wieczorkiem pójdzie spać wcześniej. Chociaż ja wolę jak on śpi w dzień, zawsze to chwilka wytchnienia dla mnie 
, a dzisiaj np. zasnął, ale oczywiście było cudowanie i wymyślanie typu "mama siku chcem";-)

reklama