• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

duphaston, owulacja, starania pomóżcie.

Załączniki

• Screenshot_20200923_155418_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200923_155418_com.android.chrome.jpg
    161,1 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Hej kochane pomóżcie mi. W sierpniu miałam ciążę biochemiczną. 5 wrzesnia miałam krwawienia, dzis jest 19 dzień. w 15 dniu zrobiłam progesteron i wyszedł 0,10. Nie robiłam testów owu i nie wiem kiedy i czy w ogole była owulacja. Chciałabym zacząć brać duphaston aby wyregulowac okres i podtrzymać ciążę w razie czego, ale nie wiem kiedy zacząć go brać, czy nie zatrzyma on owulacji? Moje cykle sa nieregularne.. nie wiem czy powinnam zrobic ponownie badanie proga i ewentualnie kiedy. Boje sie, ze znów będzie ciąża biochemiczna jak nie wezmę duphastonu.😤🙉
Najlepiej skonsultowac wszystko z lekarzem. Mnie lekarka kazala przyjsc zobaczyc po biochemicznej czy wszystko w porzadku i chodzilam na monitoring. Po 3 msc monitoringu stwierdzila ze pomimo wysokiej prolaktyny mam normalnie owulacje i nie ma potrzeby juz monitorowania. Po biochemicznej mialam owulacje 3 dni wczesniej a pozniej wszystko sie uregulowalo. Jesli chcesz cos regulowac to Najlepiej pod okiem lekarza. Sama nic nie kombinuj. Jak stwierdzi owulacje to pewnie powie zeby brac i powie tez kiedy przerwac gdyby ciazy nie bylo. Samo badanie tez nie zawsze jest miarodajne bo w roznych godzinach jest wyrzut hormonu i wyniki moga sie roznic

Hej kochane pomóżcie mi. W sierpniu miałam ciążę biochemiczną. 5 wrzesnia miałam krwawienia, dzis jest 19 dzień. w 15 dniu zrobiłam progesteron i wyszedł 0,10. Nie robiłam testów owu i nie wiem kiedy i czy w ogole była owulacja. Chciałabym zacząć brać duphaston aby wyregulowac okres i podtrzymać ciążę w razie czego, ale nie wiem kiedy zacząć go brać, czy nie zatrzyma on owulacji? Moje cykle sa nieregularne.. nie wiem czy powinnam zrobic ponownie badanie proga i ewentualnie kiedy. Boje sie, ze znów będzie ciąża biochemiczna jak nie wezmę duphastonu.😤🙉
Ja po biochemicznej miałam jeden okres i normalnie zaszłam w ciążę. Lekarz duphaston zapisał dopiero jak ją potwierdził na usg

No dziwne normy. Wynik 2.8 to brak owu a tu jest norma w 1 trymestrze. Nie rozumiem tego.
Faza lutealna zaczyna się od 1,2, więc przy 2,8 ta owu już była. Każda z nas ma trochę inny poziom. Jedna wyższy, druga niższy. A przecież przykładowo w 20dc można być w ciąży i o tym nie wiedzieć, wtedy ten poziom będzie niski, ale z czasem będzie wzrastał.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Faza lutealna zaczyna się od 1,2, więc przy 2,8 ta owu już była. Każda z nas ma trochę inny poziom. Jedna wyższy, druga niższy. A przecież przykładowo w 20dc można być w ciąży i o tym nie wiedzieć, wtedy ten poziom będzie niski, ale z czasem będzie wzrastał.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Jak w 20dc mozna być już w ciąży? Powiedzmy że cykl trwa 28 dni to dopiero jest 5-6 dni po owu a zagniezdzenie się odbywa między 6-12dpo. Chyba nie rozumiem [emoji1787]

Jak w 20dc mozna być już w ciąży? Powiedzmy że cykl trwa 28 dni to dopiero jest 5-6 dni po owu a zagniezdzenie się odbywa między 6-12dpo. Chyba nie rozumiem [emoji1787]
Niektóre mają owu w 11 dc :)
Ale mniejsza o to.
Jeżeli chodzi o samo badanie to ja robiłam normalnie po śniadaniu. No chyba, że miałam przy okazji do zrobienia inne to siłą rzeczy byłam na czczo. U mnie wychodziło w obu przypadkach

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry