reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidzia czerwiec 2006

O właśnie miałam to napisać, że ciaża to czas w którym możemy sobie wszystko przemysleć i poukładać w głowach, no i przyzwyczaić sie do faktu, że zostaniemy mamami. Swoją drogą wydaje mi się, że mężczyźni są przez to trochę poszkodowani. Cieszą się na wieść o dziecku ale ciążę przeżywają po swojemu, bo to my czujemy te słodkie kopniaczki, czkawki i ciągłe obawy o życie maleństwa. Wydaje mi się że dla mężczyzn ciaża jest troszkę abstrakcyjna, a prawdziwa więź z maleństwem rodzi się dopiero po narodzinach. My czujemy ją od momentu zobaczenia 2 kreseczek na teście.
Mnie też sie trochę dłuży ale wiosna napawa mnie nową energią i czuję że będzie dobrze.

reklama
Hej :D

mnie to jednak leci, moze dlatego ze nie jestem w domu caly czas, ale najbardziej dobija mnie ta pogoda... chcialabym juz wiosne, ciepelko. raz sie czuje rewelacyjne, a raz ze o jezu...... to zaboli, tam cos zakluje.... a najgorzej to ma moj mezus ;D juz sie mu nie staram stekac hihihi ale i tak widzi jak mi cos dolega :(
Ale dziewczyny za niedlugo pozbedziemy sie tych grubych kurtek, kozuchow, swetrow i napewno sie poczujemy fajniej :)

Co do pogody- popieram. Niech już będzie cieplo... Najbardziej irytuje mnie wkładanie obuwia: pochylam się( zaczynam sapać) próba włożenia buta ( dalszy ciąg sapania) but na nodze ( jestem zmęczona)... a spacer wygląda jak maraton leniwców :laugh: Zastanawia mnie co będzie w najbliższych 2 miesiącach???

co do tych butów - jakbym siebie widziała :laugh:
a poza tym to powoli nie dopinam się w kurtce wiec dalej wiosno !!!!!!!

który termin jest prawidłowy???Termin podany przez ginekologa wyliczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki(w moim przypadku 6 czerwca) czy termin podany przez usg(czyli u mnie 8 czerwca)???? Będe bardzo wdzięczna za odpowiedzi ;) pozdrawiam

hey
BLONDI brzusio jak potezna pilka koszykowa.slodziuchny:)
ja dopiero 27 tydzien.i brzuch jeszcze nie taki duzy mam i pepka mi jeszcze nie wywalilo na pokaz,czy to kazdym tak mamom wywala?
co do obliczen terminu porodu to jak bylam w zeszlym tygodniu w szpitalu to mi powiedziano ze oni widza 25 tydzien+ 2 dni -a ja mialam przekonanie ze to 26 tydzien+3 dni,tak mi wychodzilo z moich obliczen z jakiegos tam kalkulatora internetowego i rzecznych obliczen:)pozatym ja sobie sama wyliczylam ze porod ma byc 27 czerwca,a oni mi wyliczyli ze 26 czerwca-roznica 1 dzien w terminie porodu,a roznica 1 tyg w terminie ciazy.pogmattfane to wszytko:)
hahaha byle do czerwca by juz nie zakladac tych warstw ubran

mi pepek troche wywalilo, ale nie jakos szczegolnie :D
u nas cieplo sie zrobilo, ale nie jakos upalnie wiec nie wiem jaka kurtke nosic, bo jedyna jaka moglam jeszcze dopinac to taka z kapturem obszytym futerkiem.......100% zimowa hehe
z butami nie jest zle, bo takie co mam wiazane to wkladam bez rozwiazywania, a normalnie to nosze takie na zamek albo wsuwane cowboyki ( z tymi sie czasem troche nasapie bo je trzeba wciskac hehe)

kupilam juz klapki japonki w H&M zeby miec na cieplejsze dni i do szpitala, bo moje goralskie kapcie obszyte futrem owcy chyba wygladalyby dosyc ekscentrycznie na szpitalnym korytarzu ;D ;)

No i w góralskich kapciach trochę trudno brać prysznic :D ja też musze kupic japonki do szpitala, zreszta nawet szlafroka jeszcze nie kupilam bo nie uzywam wiec torba do szpitala musi byc skompletowana jako pierwsza .
Co do pepka to jeszcze jest na miejscu , lini ciemnej tez nie mam ale to moze sprawa karnacji, nie wiem...

bbqeen moj brzusio wywaliło mi jakoś teraz w ostatnich chyba 2 tygodniach, a co do pępusia to mi też długo nie wystawał ale jak widać teraz jeszt innaczej, w rzeczywistości nie wydaje mi się zeby moj brzusio był taki ogromniasty, ale przecież fotki nie kłamią , a jak tam wasze brzucholki??jak samopoczucie???

reklama
aska outada a w którym jesteś tygodniu???ja mam linie choć nie jest jeszcze taka znowu super wyraźna, 8)
bbqeen co do tych obliczeń to polecam ci stronke www.dziecko-info.com. i tam jak zjedziesz nizej czy jakos tak znajdziesz kalendarz ciąży wpisujesz tam date przewidywany termin porodu i oblicza ci w którym jesteś dokładnie tygodniu

Do góry