reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

Ja od 3 dni pochłaniam kakao :) A wczesniej nie moglam go pic, bo mi bylo strasznie niedobrze. Dostalam od mamy takie rozpuszczalne nestle z witaminkami i wyjatkowo mi smakuje.

Wczoraj mialam straszny kryzys- myslalam, ze od kaszlu sie udusze. Nawet jak tylko oddychalam to bylo slychac takie paskudne swiszczenie i rzezenie. A balam sie kaslac bo jak raz zakaslalam, to tak mnie zaklulo w brzuchu, ze az krzyknelam z bolu. Ale najadlam sie wieczorem czosnku i dzis jest juz znacznie lepiej. Kaszel jeszcze nie zniknal, ale juz jest znosniejszy, no i tak nie rzezi. A samopoczucie, nie wiadomo z jakiego powodu, znakomite :)Wszystko mnie dzisiaj cieszy :)Moze dzidzius lubi wybory? ;)

reklama
Dziewczyny w specjalnym wydaniu claudii-BEDE MAMA jest strona poswiecona przeziebieniu-jakie leki mozna przyjmowac(leki homeopatyczne),gazetka nawet nawet do poczytania.
Teraz to najgorszy okres na zlapanie przeziebienia-rano zimno po poludniu goraco wieczorem zimno

ja probowalam najpierw bez mocniejszych srodkow, ale meczylam sie caly tydzien i nic nie pomogly te rozne domowe sposoby. Homeopatia zaczyna dzialac dopiero po dluzszym okresie stosowania- z tego co sie orientuje dopiero najwczesniej po jakis 2 tygodniach, a czesto po miesiacu. Chyba, ze dziala jak placebo na nasza wyobraznie. Na mnie niestety placebo nie dziala absolutnie, a czekac dwa tygodnie tez nie uwazalam za stosowne.
Teraz polaczenie antybiotyku z mucosolvanem i pectosolem oraz czosnkiem zaczelo dawac jakies rezultaty i mam nadzieje, ze za dwa dni juz bede zdrowa. Zaluje tylko, ze wczesniej tego antybiotyku nie wzielam, bo juz dawno bym doszla do siebie. A stan zapalny w organizmie jest chyba znacznie gorszy dla dzidzi niz leki, zwlaszcza w drugim trymestrze.

zapobiegawczo dwa razy w roku biorę oscilococillum, czy jakoś tak, to się bierze 1 dawka na tydzień, przez 6 tygodni, można tez brać leczniczo, 3*dziennie, ale jak to homeopatia, to dzialanie ma opóźnione.

nie wiem czy mam takie szczęście czy ten środek dziala lae nie choruje lub choruję króciutko - fo 3 dzni.

poleciła mi go w poprzedniej ciaży pani ginekolog, od tamtej pory cała rodzinka dwa razy w roku pochłania te granulki.

słyszałam różne zdania na temat homeopatii ( że to raczej placebo)- ale ważne że działa nawet placebo sobie cenię warto uwierzyć że wszystko działa ;D

też się lepiej poczułam lepiej po oscillococinum ( choć są to granulki z cukru nasączone roztworem z wyciągu z wątroby dzikej kaczki ;D może to ma jakięś włąściwości)

ale mi się jeść chce mąż poleciał po świeże bułeczki i świeże masełko mama dała kkonfiturki truskawkowe i wiśniowe swojskiej robotki o do tego mleczko jak m,ąż przyjdzie to uszykuję kanapki bo pewnie w tym czasie będzie chciał posiedzieć przed kompem ;D a po obiedzie jak mężulo przyjdzie i zje to pójdziemy nakarmić te dzikie kaczki do ŁAZIENEK żeby podrasować im wątrobę ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Moje dziecko je chlebek z masełkiem i cukrem. Może i Tobie posmakuje. Ja lubię świeżą bułkę ze śmietaną, posypaną cukrem i cynamonem, albo samym cynamonem. Możesz też zrobić sobie jajko sadzone i położyć jak na kanapkę. :) Kilka rad z życia wziętych. :laugh:

reklama
Lepszy jest chlebek z miodkiem :) Moze byc tez wariacja- chlebek z bialym serem i miodkeim. Albo tak samo, tylko ze zamiast miodku nutella (z serem albo i bez). Mowie wam, pyyyycha! :)

Do góry