reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Doris.........ale piękną wiosna:tak: ale Kuba ma świetnego nosa:-D fajne to święto:-)

no u nas prawdziwy piątek 13-go :evil: :evil: :evil:

Wylądowałam dzis z trutniem na izbie przyjęć w szpitalu :-(

Wrócił z nocki i jak kładł się spac to mówił ze łokieć go pobolewa :-? potem coraz bardziej.....w końcu nie mógł wstać bo az mu się ciemno przed oczami robiło.....rano sobie altacetem nasmarował i zawinął.......chciałam mu opatrunek zrobić...........a tam łokieć jak bańka :shock: Brata zwerbowałam, sąsiadka akurat weszła i powiedziała ze z dziećmi zostanie zebym jechała......spędziliśmy tam 2h.......a byliśmy pierwsi w kolejce:wściekła/y: :szok:
Wezwali ortopedę na konsultacje zdjęcia......i ten zrobił punkcję.......bo krew się tam ponoć zebrała ze skrzepami........gdzie mój truteń krzyczał jakby co najmniej dziecko rodził ;-) Potem wsadzili to w szynę gipsową.......i dali papier żeby w poniedziałek do poradni ortopedycznej się zgłosić :-? Bo na zdjęciu jest cos czego być nie powinno......no ale to raczej nic groźnego.... :-? To wszystko chyba od tego środowego meczu......stoi na bramce i pewnie się rzuca na piłkę jak młodzik......no i sobie kontuzję sam zafundował :crazy:

oj umęczona jestem zaraz spac spadam......

a Wy gdzie?????????????????

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-):-)
Jak tam po weekendzie???Bo u mnie bez zadnych ekscesow:tak:Spokojnie ,ale u nas fajnie cieplo dzisiaj bylo 16 stopni:-)ale juz poznym popoludniem juz chlodno bylo:-(
PAULA-jak tam maz???;lepiej??U mnie tez moj J jakis chory:baffled::baffled:chyba ma zpalenie zyl:confused:jutro pojdzie do lekarza to zobaczymy,ale z tego jak wyglada i z objawow doktor Dorota stwierdzila ze to chyba to:-D:-Dale przez to oczewiscie jest malo pomocny w domu:wściekła/y:jak nie glowa go boli to nogi:wściekła/y:no ale cos choroba nie wybiera:-(mam nadzieje tylko ze jutro lekarz mu cos da:baffled:oj dobra nie przynudzam...

A co tam u Was???jak dzieci??bo u mnie ostatnio Kuba ma jakis zly okres:baffled:nic mu nie pasuje,nic sie nie podoba i wogole wszystko jest do niczego-to jego slowa:crazy::crazy:

Witam nocną porą!!
Doris...piękną masz wiosne u nas też gdzie niegdzie ją widac:-),Kuba wygląda swietnie z tym nochalem,tutaj tez jest ten dzien ale go tak hucznie nie obchodzili,za to we wtorek same imprezy:-)
Paula...no to widze ze piatek 13 nie byl ciekawy:no:jak tam reka,lepiej???

U nas w piatek po lekcjach czyli o 15,moje i sasiadki dzieci wymyslily sobie zamiane na nocki dwie corki sasiadki spaly u mnie a patrycja u sasiadki,ale mam dosc zaczelo sie od kolacji co beda jadly,kazaly sobie usmazyc nalesniki z czekolada,ja glupia nastalam sie a one zjadly po pol nalesnika:crazy::crazy::crazy:,poszly spac za jakis c\as przylecialy ze jedna sie boi spac bo wieje za oknem skonczylo sie na tym ze spaly ze mna w moim lozku,na dodatek przy otwartych drzwiach od sypialni i zaswieconej lampce:szok: po godzinie 4 obudzila sie ta dziewczynka i zaczela plakac ze ona sie boi,a ja oczywiscie ze slownikiem pod poduszka i sie produkowalam zeby ja uspic,jak w koncu usnela to wstala o 10,a na sniadanie wymyslily sobie frytki:wściekła/y::wściekła/y:oj nie predko zgodze sie na takie nocki:no:.

Zrobilam sobie w koncu pazurki,sama,a wczoraj mialam juz pierwsza klientke:-):-):-)nawet zadowolona byla:-), oj dziewczyny cos spac nie moge,dobrze ze moje dzieci jutro wolne maja,do szkoly ida dopiero w czwartek bo maja holidey.

Cos kiepsko zagladacie do nas,widze ze nowe mamy tez wpadaja sie tylko przywitac:confused:
Do jutra,a raczej do dzisiaj ale pozniej.

Witam

Doris
ciepło u nas w weekendzik było teraz znowu pogoda bleeeeee:dry:
No mój A. lepiej......ufffff choć na pogotowiu dali termin na kontrole na dzis.........w poradni ortopedycznej powiedzieli ze mają termin na czwartek i tyle:wściekła/y:No ale jak facet chory to kobiety mają przerypane:baffled: Kurde reka niby go bolała..........a wstać juz po nic nie mógł.......ta jakby padło na całe ciało......:-D
Teraz tez śpi właśnie z młodą........mój jest pracuś i jak jest tak jak teraz i on nic robić nie moze ( tzn to co by chciał......np. gipsownie na górze) to po prostu wściekły:sorry2:
No i jak Twój J u dr był????? kurde z tymi żyłami chyba to nie przelewki co?

Wiesz Wiki podobnie jak Kuba gada.....:dry::szok:kurde chyba na nasze dzieci tez działa ta pierdzielnięta aura......:-(
Do tego wiecznie z tym sprzataniem...........co zle to zaraz Wiki na Tatiankę zwala.......az wreszcie powiedziała "Ty to Tati bardziej wolisz":szok:
Natłumaczyłam się jej.......a ta i tak jak coś nie psi to znowu z takim tekstem...........szantaż emocjonalny normalnie:baffled:

Monia
to miałś nockę:-D:-D oj te dzieci i jedzenie :szok:;-)
Pamietaj rób fotki z parady:tak:
Pochwal się pazurkami;-)to tipsy zaklładałaś?
ja właśnie tipsy ściągnęłam by mi trochę pazury odpoczęły.........no ale myślę ze niedługo znowu założę:-)

No szkoda ze nowe mamuski nie piszą wiecej:sorry2:

no a gdzie nasze pozostałe forumowiczki:rofl2:

Witam jestem mamą Kubusia urodzonego w grudniu 2002.
Jeśli mnie przyjmiecie do Swojej ferajny to chętnie dołączę.
Pozdrawiam Aneta i reszta towarzystwa.:-)

Hej dziewczyny:-):-)
AS76-witaj kochana:-):-)no i witamy kolejnego Kubusia:-D:-D:-Doj musial byc straszny wysyp Kubusi w 2002 roku:-D:-D:-D:-Dale ja kiedys poszlam z Kuba do piaskownicy i tam bylo 4 chlopcow i to samych Kubuskow:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok:I jak rodzilam to tez wtedy sie urodzilo 3 Kubusiow:-D:-D:-DTutaj u mnie w Bradford,wiadomo mamy ograniczone towarzystwo polskie,a moj Kuba ma juz 3 kolegow o takim samym imieniu:-D:-D:-D:-D
Ale zem sie rozpisala....:-D:-D:-D
PIWONIA-oj bidulko u Was choroba:-:)-:)-(duzo zdrowka Wam zycze:tak::tak:
MONIA-no to mowisz nie piszesz sie na nastepna nocke:-D:-D:-D:-Dale musialas fajnie wygladac z tym slownikiem pod poduszka:-D:-D:-Dale wiesz ja mam podobny problem i stresa jak do mojego Kubusia przyjda jacys koledzy i do mnie cos mowia a ja nie rozumiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

PAULA-no fajnie ze z Twoim mezem juz lepiej:tak:u nas tez juz lepiej,ale do lekarza nie poszedl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kolega w pracy mu powiedzial zeby sobie kupil takie tabletki na zapalenie zyl i pomogly ,ja jeszcze przywiozlam z Polski taka masc na zylaki i wlasnie takie stany zapalne zyl i smarowal i pomoglo:tak:

Tak piszecie o tych paznokciach i tak mysle ze moze tez sie skusze:dry::sorry2::sorry2::sorry2::-p

doris a Twój Kuba to Kuba czy Jakub?
Mój to prawdziwy Kuba - Kuba.W 2002 r. podobno było tylko 4 Kubów w Polsce.
Pozostali panowie nosili imię Jakub.:-)
Trochę więcej o sobie.
Mam prawie 33 lata i mieszkam Pod Warszawą.
Siedzę w domu ,bo lubię i nie mam czasu na pracę.;-)
W zawodzie nigdy pracować nie będę ponieważ:
1.mąż nie chce :angry:
2.dzieci nie chcą :-D
3.mam uczulenie na główny składnik ,z którym bym miała styczność
4.mam własnego konika i żeby go utrzymać pomagam koleżance oprowadzać dzieci w przedszkolach na kucykach.(Uwielbiam to):biggrin2:
Trochę o dzieciaczkach.
Mam dwoje skrabów.
Klaudia 22.lipca 1996 i Kubuś 23 grudnia 2002.
Dwa najwspanialsze łobuzy spod ciemnej gwiazdy :-D,ale za to je kocham.
W domu mam też mini zoo.
W moim posiadaniu aktualnie:
-żółw stepowy TOLEK (pokój Kubusia) sprząta mama
-królik miniaturka DUET (pokój Klaudii) o dziwo na ogół sprząta Klaudia :tak:
- akwarium z rybkami (moje osobiste)
-pies rasy Golden Retriever NIL (całej rodzinki)
-2 kurki liliputki Kubusia MUSTANG I ROSA (przytargał ze stajni) :-D
-owczarek niemiecki do pilnowania podwórka DUKAT (do mnie należy)
-klacz pełnej krwi angloarabskiej ORGIA (moja osobista miłość):blink:
Jak znajdę chwilkę czasu to wkleję fotki mojego doborowego towarzystwa.
Witam wszystkich serdecznie.
Aneta i reszta towarzystwa.
Chyba dość wyczerpująco się przedstawiłam.Was moje drogie będę poznawać powoli aczkolwiek na pewno z czasem zapamiętam ,która jak ma na imię i jakie dziecko posiada.:rofl2::-D

reklama
ja was podczytuje,ale nie zawsze pisze
obecnie mała ma zapalenie płuc i wysoką goraczke,wiec jestem tylko czasem

Od razu po podaniu leków przeciwgorączkowych zrób małej kąpiel z dodatkiem octu.
Temperatura wody taka jak gorączka.Woda stygnie -dziecko stygnie.Potem działają leki i efekt jest szybszy i dłuższy.
To samo osiągniesz robiąc okłady z takiej wody na brzuch i uda.
Sposób już emerytowanej lekarki,która mi dziecko uratowała właśnie w obustronnym zapaleniu płuc.

Do góry