reklama

Dziecko

Jakośtak

Początkująca w BB
Hej, mam pytanie , 11 msc córeczka nie chce spać w łóżeczku 🙄 ręce opadają nie mam już innych pomysłów co robić. Usypia mi na kolanach kołysana , jak już zaśnie odkładam delikatnie do łóżeczka jak już leży odrazu otwiera oczy i krzyk jakby się jej krzywda działa że odłożyłam 🤦 trwa to od jakiegoś miesiąca bo wcześniej normalnie spała w łóżeczku

reklama
Rozwiązanie
G
Czasem jest tak, że zaśnie , odłożę ja pokręci się i śpi ale jestem przy niej jeszcze ten czas . Jak już śpi powoli wychodzę . Śpi godzine i się obudzi podejdę próbuje ją wyciszyć żeby zasnęła to już nie ma opcji drze się wtedy już ja biorę na ręce karmię usnie i spowrotem do łóżeczka,
A czym ja karmisz ? Cycek czy butelka ??
Czasem jest tak, że zaśnie , odłożę ja pokręci się i śpi ale jestem przy niej jeszcze ten czas . Jak już śpi powoli wychodzę . Śpi godzine i się obudzi podejdę próbuje ją wyciszyć żeby zasnęła to już nie ma opcji drze się wtedy już ja biorę na ręce karmię usnie i spowrotem do łóżeczka,

reklama
Ona w ogóle smoczka nie chce od urodzenia miała tylko przez miesiąc i po prostu nie chce do dziś. A jak przez ten miesiąc miała wszytko było super spała budziła się tylko jak smoczek chciała.

A czym ja karmisz ? Cycek czy butelka ??

Rozwiązanie
Mialam zalozyc podobny watek. Chodzi mi o ty, by mamy opisaly swoje sposoby na usypianie dziecka. Mi tez opadaja rece z moja 7-mies. corka. Szarpie sie, szczypie, drapie, jakby mozg nie pozwalal jej usnac. A jest spiaca i nie moze usnac.

No i niestety dzieci, które są na piersi bardzo często mają problem z samotnym snem. Mi się syn budzi co godzinę, ale ja go usypiam na rękach, nie daje mu piersi za każdym razem. Ja z nim po domu chodziłam czasem i po dwie godziny, bo się piersi domagał, ale powiedziałam, że koniec. Teraz go wezmę na ręce i zaraz śpi, albo poklepie po plecach i też potrafi sam znowu usnąć.
To niestety jest dużo pracy i dużo łez dziecka, ale im szybciej tym lepiej.

No i niestety dzieci, które są na piersi bardzo często mają problem z samotnym snem. Mi się syn budzi co godzinę, ale ja go usypiam na rękach, nie daje mu piersi za każdym razem. Ja z nim po domu chodziłam czasem i po dwie godziny, bo się piersi domagał, ale powiedziałam, że koniec. Teraz go wezmę na ręce i zaraz śpi, albo poklepie po plecach i też potrafi sam znowu usnąć.
A ile ma malenstwo?
Tak mialam z synkiem. Ciagle domagal sie pirsi do zasypiania. Z corka juz nie dalam sie tak podejsc i skonczylo sie smoczkiem. Jest niby lepiej, ale znowu sa inne problemy. No coz...Dzieci...

reklama
10 MSC, ale totalnie jest niesmoczk

Tak miałam na początku że nosiłam żeby uspac czy siedziałam przytuliłam i kolysalam też działało ale ona chce ssać pierś, smoczka nie weźmie 🙄 czasem zamiast piersi dam jej smoczek ale niestety nie da się oszukać .. a jak już weźmie to siebie gryzie 🤷 a ma 11msc , mam taką cicha nadzieję że skończy niedługo roczek to się zmieni na lepsze, i chce po roku już odstawić od piersi .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry