reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
U nas kapuśniak.

Pati, mmmm..... ta pasta musi byc pyszna. Głodna się zrobiłam. :-)

Zupa rybna: 0,5 kg ryby mrożonej, 2 puszki pomidorów, 1 średnia cebula, 2 kostki rosołowe (lub stosowna ilość wywaru), 4 małe ziemniaki. Rybę (może być zamrożona i w dużych kawałkach) wrzucamy razem z kostkami rosołowymi i pomidorami i gotujemy aż rybsko jest miekkie. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy aż będą prawie miekkie. Dorzucamy uprzednio podsmażoną cebulkę, doprawiamy cząbrem, pieprzem i solą. Gotujemy jeszcze chwilę i gotowe. Najlepsza na drugi dzień (ale wtedy zwykle już jej nie ma). Smacznego Sylwio, Marcin

a ja mam zamrozonego dorsza w calosci i nie wiedzialam co z nim zrobic :-D myslicie ze dosrsz sie nadaje ?
A dzis jem w gosciach :-D jestem zaproszona do nowopoznanej kolezanki na chinszczyzne ;) a ja pieke znowu (bo pieklam wczoraj) francuskie ciasteczka z jablkiem...mloda wczoraj 6 szt.zjadla ...w szoku bylam... a dla Adama zostalo sie jedno-a pochlonol w calosci bo on fajki rzucicl i wpiernicza wszystko co na dzrodze spotka :-D no i do sedna sprawy-biore ciasteczka do kawy po obiadku :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry